Mag dit de nieuwe Subaru WRX worden?

Auteur: , 18 Reacties

Subaru presenteert een behoorlijk heftige concept car in Tokyo.

Viziv Performance Concept is de naam en de ontwerpers van Subaru hebben ervoor gekozen om het apparaat tamelijk agressief vorm te geven. Luchtinlaat op de motorkap, vette grille, uitgeklopte wielkasten, carbon accenten, boos kijkende koplampen; het zit er allemaal op of aan.

De Viziv Performance rolt op 20 inchers en er is goed nieuws! Deze concept car heeft namelijk vier uitlaten, wat maar aangeeft dat Subaru de verbrandingsmotor gelukkig nog niet vergeten is. De auto is 4,63 meter lang, 1,95 meter breed en 1,43 meter hoog en heeft een wielbasis van 2,73 meter.

Technische details heeft Subaru helaas niet vrijgegeven. Verwacht voor de productievariant die in 2020 verschijnt in elk geval een lekker pittige boxermotor die alle vier de wielen aandrijft. Subaru-fans met een gezond gevoel voor nostalgie doen er trouwens goed aan om dit lijstje te bekijken.18 reacties

Ik vind het een heel gaaf apparaat, maar gezien de concurrentie moet ‘ie 450 pk gaan krijgen. Oh en de productieversie gaat daar natuurlijk nooit op lijken. Laat dat maar aan Fuji Heavy Industries over.
Zoals gewoonlijk een prima concept, helaas blijft het bij Suba bij hele mooie concepts. Bij het uiteindelijke product is alle sexyness er vakkundig uit gehaald….
@E34M5Touring: precies, ze weten van een briesende wrc bak altijd weer die grijze senioren bak te maken
@e34m5touring: Hele artikel niet gelezen, gelijk door naar de comments om dit, of zelf te typen of dezelfde opmerking maar dan van iemand anders al te lezen. Zal nog wel een aantal van dezelfde strekking van voorbijkomen.
@e34m5touring: Precies, de vorige “concept WRX” zag er ook echt bruut uit. En had wat mij betreft zo in productie gemogen. Toen kwam het productie model…. wat een teleurstelling was dat. (Uiterlijk dan…)
Denk het dikke uiterlijk weg en de scherpe randjes eraf. Dan staat er iets in de trant van een kleine Superb. En dat komt dan over een paar jaar op de markt tegen de tijd dat de Superb aan vervanging toe is. Nee laat maar, Subaru voegt niets toe hier in Nederland.
Subaru concepts zijn net als vrouwen met push-up bh’s. Het ziet er allemaal lekker uit maar zodra het er echt op aan komt, voel je je bedrogen en teleurgesteld.
Deze concept ziet er uit als een mash up van een Skoda ( achterkant) en Ford ( Voorkant) De uiteindelijke productieversie (mocht die er komen) zal er wel een heel stuk minder spannend uit zien dan deze concept. Gaaf is ie wel.
@milan0: Dat kan ook. Ik dacht bij de voorkant eerder aan een imitatie van de achterlichten van de Honda NSX, maar Skoda kan ook prima. De raampartij aan de zijkanten doet mij denken aan die van de Corolla Sedan van een paar jaar terug.
Is een concept, zal weinig van overblijven als het in productie gaat.
Subaru heeft ons vaker teleur gesteld met het productiemodel. Hopelijk valt het dit keer mee.
Nette concept, maar niet echt heel erg mooi. Zeker geen auto waar ik ~90k aan zou spenderen (dat kost de huidige WRX STI). Voor dat geld koop je mooiere auto’s.
Subaru kennende, wordt het uiteindelijke productiemodel saai en smakeloos.
Ben ik nu de enige die denkt dat dit concept veel saaier gaat worden tegen dat hij in productie gaat?
Nee. Dit mag niet de nieuwe Subaru WRX worden; Subaru’s zijn geniale lelijke hokken, dit is dat niet. Ergo: dit is geen Subaru.
Ja hoor doe maar, wel zonder dat mintgroene streepje aan de voorkant.
Giulia achterkant? (Lampen/ uitlaat)
Prima, btw wat een saaie motorshow is die van Tokyo alleen maar concepts

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).