Lexus LS+ Concept is een futuristische zakenlimo

Auteur: , 14 Reacties

De grille ziet er in elk geval uit alsof 'ie voetgangers rauw lust.

Lexus showt in Tokyo de LS+ Concept die laat zien waar het luxemerk van Toyota qua design ongeveer heen wil. De Spindle Grille blijft behouden. Deze unit krijgt gezelschap van een paar flinke gaten die niet alleen zorgen voor de koeling, maar die ook de aerodynamische eigenschappen van de auto zouden verbeteren. Ook gaaf: de camera’s die de zijspiegels vervangen. Hoog tijd dat die dingen ook (op grote schaal) op productiemodellen worden gebruikt.

De lichtunits werken voor een gedeelte met lasertechniek. Verder krijgt de LS+ een “Highway Teammate”-systeem dat het mogelijk maakt om op de snelweg autonoom te rijden. Naar verwachting komt deze techniek rond 2020 naar productiemodellen.

Interessant is dat de grille lijkt te kunnen openen en sluiten, afhankelijk van de gewenste hoeveelheid koele lucht. We zijn benieuwd of deze feature op de nieuwe LS te zien zal zijn, al gokken we dat er regels en wetten zijn die zich hiertegen verzetten.14 reacties

Net als je denkt dat een zakenlimo niet lelijker kan worden komt Lexus met dit op de proppen. Wat een gedrocht zeg!
Ik vind de LS niets meer aan sinds de vorige generatie. Die rare zandloperneus hoort niet op een auto die een stuk netter zou moeten zijn dan die vulgaire Duitse limo’s… Tot 2012 ging het nog goed…
Weet niet of we hier in Nederland op zitten te wachten…
Pardon, is een concept natuurlijk. Is nog vroeg hè ;)
Gadver. Ik pas
Die nieuwe styling van Lexus vind ik best wel geslaagd op de LC, RC en RX, maar het past gewoon niet bij een type auto als de LS.
Auto an sich ziet er niet onaardig uit. Maar de voorkant lijkt op een thuiscreatie van iemand die zijn klantenkaart heeft leeggetrokken met kippengaas/racegaas bij de locale Hornbach.
Grilletje in de aanbieding?
Audi, dit is een grille.
Damn, wat een smoelwerk. Trop is te veel hé…
Uiteraard is het allemaal ’n kwestie van smaak en zorgt deze conceptcar weer voor de nodige discussie. Niet vanwege het geheel, maar vanwege die gril. Maar ik denk: Nou en? Het is in deze klasse toch aan de orde van de dag? Kijk naar de S-klasse, de A8 en de 7-serie. Het lijkt erop, dat ze allemaal proberen de grootste en meest agressieve bek te produceren. En waarom? Niet omdat ’t zo mooi is, maar vanwege het zgn. “Überholprestige”! Krijg je zo’n auto in je achteruitkijkspiegel, dan moet ’t de bedoeling zijn dat je plaats maakt, omdat hij je anders wel zal opvreten. Maar of ’t echt mooi is? Zoals gezegd: Dat is ’n kwestie van smaak. Ik ben van mening, dat Lexus zich voor wat dat betreft in bijzondere mate van de rest weet te onderscheiden. Hier in mijn dorp rijdt ’n 600h van ’t voorlaatste model en ik zie die auto dus heel erg vaak. Ook ik moest eraan wennen, maar hoe vaker ik hem zie, hoe mooier ik hem vind. ’t Is trouwens voor z’n eigenaar al z’n derde.
Als ik de plaatjes van deze concept goed bekijk, dan kom ik maar tot één conclusie: Vooral de zijkant vind ik werkelijk schitterend! Wat ’n fantastische lijnen! ’n Prachtige combinatie van sportiviteit en elegance! En de achterkant vind ik ’n dankbare afsluiting als je door hem bent ingehaald. Hij laat mij daardoor zien, dat ’t echt iets bijzonders is. Nu alleen nog de jackpot winnen en hij mag bij mij voor de deur!
@9000cse: in welk dorp woon jij dan? In ’t dorp waar ik woon rijden er 3 rond van ’t voorlaatste model.
@enjoypunani: Waar ik precies woon ga ik hier niet vertellen, maar ’t is ergens in Midden-Limburg. Overigens wel leuk, dat wanneer we dus jouw en mijn dorp bij elkaar optellen, wij samen praktisch het hele verkoopvolume van de 600h van Nederland herbergen. ;-)
@9000cse: haha, gelijk heb je. Als dat zo is, dan heeft mijn ouwe een kwart van ’t volume, wel de L versie ;-).

Nog even OT: voorkant van ’t oude model met de achterkant van dit model maakt hem een stuk geslaagder!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).