Man 59 km/u te hard over A28 Zwolle, geeft bijzondere reactie

Auteur: , 79 Reacties

Haast, meneertje?

Politie pakt appende bestuurders aan, 100.000+ euro aan boetes

Het is ’s avonds, het is minder druk op de weg en dan bestaat de verleiding dat je het gaspedaal net even wat dieper intrapt dan gebruikelijk. Oom agent kan echter verdekt opgesteld staan en dan zijn de rapen gaar. In elk geval voor een beginnende bestuurder die gisteravond door de agenten van Politie Team Verkeer Oost Nederland aan de kant werd gezet.

Tijdens een controle werd de bestuurder betrapt op een snelheid van 179 km/u met een lasergun. De meting werd gedaan op de A28 bij Zwolle. Vier kilometer verderop werd de auto afgeklokt op eveneens 179 km/u. Op dit gedeelte van de A28 is 120 km/u toegestaan. Het vermoeden bestaat dat de bestuurder simpelweg het gaspedaal van zijn vierwieler gevloerd had. Dat vermoeden werd bevestigd toen agenten de man aan de kant hadden gezet. Toen de agenten hem om een verklaring vroegen reageerde hij dat de auto niet sneller wilde. Een nogal nonchalante reactie.

Minder nonchalant is de straf op deze overtreding. Het rijbewijs van de beginnende bestuurder is ingevorderd en hij kan een fikse boete verwachten. De officier van justitie zal vervolgens beslissen wanneer de man zijn roze pasje weer terug mag verwachten. Een snelheidsoverschrijving van 59 km/u als je nog maar net je rijbewijs heb is niet mals. Deze persoon mag dus de komende maanden op de blaren gaan zitten.79 reacties

Ach, we hebben het allemaal wel eens gedaan. Maar had het dan even om 3 uur in de nacht gedaan.
@SpeedGeek: voor de mensen die nooit Noord-Oostelijker dan Utrecht komen: om half 11 ’s avonds is de A28 vanaf Zwolle leger dan de A4 midden in de nacht. En ik zie op Instagram iemand roepen over dat je hier vorige week nog 130 mocht: dit is regio IJsselland (zie display), dus dan is het flitsen ten noorden van Zwolle geweest (zuid = 100), daar mocht je sowieso “maar” 120.
@stalensnuitje: Ah kijk goede uitleg. Nee daar kom ik niet. Circuit Assen kom ik nog wel vaak en groningen ook wel een aantal keer geweest. Maar alles tussen Assen en Arnhem kom ik nooit haha.
@stalensnuitje: ik rij vaak van Zwolle naar Groningen en terug maar dan wel overdag, dan is het te druk om echt te vloeren. Maar vanaf afslag Ommen tot Centrum Groningen kom je geen één flitser tegen. Na negenen met een kruissnelheid van 170 terugrijden lukt makkelijk. Zelfs een keer met 180 ingehaald door een politieauto, deed er niks aan.
@SpeedGeek: ga jij op dat tijdstip je nest uit? Ik niet. En het is gevaarlijker ivm overstekend wild. Ik wil geen zwijn of hert op de weg als ik 180km/u rijd.
@mwti: Nee dat doe ik niet en zoals ik zei, ik kom nooit in dat deel van Nederland. Ik heb gewoon gewacht tot het moment dat ik toevallig eens diep in de nacht over de snelweg naar huis moest.
@mwti: is overstekend wild eigenlijk nog wel een serieus probleem bij snelwegen? Dat hebben we met hekken en ecoducten inmiddels toch wel redelijk onder controle. Het probleem met zo snel in de nacht zijn de andere mensen die dan op de weg zijn, die houden er geen rekening mee.
@speedgeek: Hij wilde niet harder, ik vermoed dat het een Suzuki Alto is geweest. Zeker omdat het een beginnende bestuurder is.
@joejojo2012: Ik ben ook inderdaad heel nieuwsgierig naar wat voor type auto het is.
@joejojo2012: Een Alto die 179 echte km/u haalt? Dan had ie een paar lawinepijlen in z’n kofferbak liggen denk ik
Had ‘ie beter iets oostelijker kunnen doen.
Nou nou, wat een crimineel. 179 op de SNELweg. Levensgevaarlijk hoor 😴
@borrelnoot: 179, dat is half gas…
@borrelnoot: echt he wat een onzin 😂
@borrelnoot: Dat weten die agenten zelf ook wel, maar ja regels zijn regels. Anders hadden ze beter bakker of groentenman kunnen worden i.p.v. verkeerspolitie.
@venividivici: Niet helemaal mee eens, genoeg agenten die helemaal uit hun dak gaan “ja dat kan toch niet, onverantwoord” blablabla.
@borrelnoot: dat rijd ik al voordat ik invoeg.
@borrelnoot: denk eens aan alle stikstof dat vrijkomt!
Sterkte met zn verzekering aankomende 8 jaar voor welk (motor)voertuig dan ook. De boete zal slechts een schijntje zijn vergeleken met de verzekeringspremie bij De Vereende..
@nielsson: Da’s inderdaad nogal een dingetje, je bent voor de verzekering inderdaad meteen 8 jaar een (ex-)krimmeneel. Staan niet veel mensen bij stil.
@amghans: met 179km/u , stond hij er ook niet echt bij stil.
@amghans: krimmeneel .. ik ging stuk.. man man man
@donjunior: stuk? Waarom? Nooit van gehoord?
@snorrie: Kapot
@amghans: en vergeet niet elke boete van 1 km/h te hardt of meer is ook duurder. Tot zijn voorwaardelijk is af gelopen. Dat wordt de auto op papa’s naam zetten..
@nielsson: dit is best wel grote onzin allemaal dat de verzekering duurder wordt…

heb namelijk zelf exact het zelfde meegemaakt… had letterlijk net 6 maanden mijn rijbewijs en reed na correctie 65 te hard, echter omdat ik stage liep bij Mercedes had ik mijn rijbewijs nodig en had het na 3 bezwaren indienen dan ook alweer na 3 weken terug in de broekzak.

Boete was minder prettig die was 1,5 jaar later en 750 euro… die deed goed pijn.

maar OT: ik heb geen enkel probleem gehad met verzekering premies etc aangezien dit een delict is en geen misdrijf.
@brennie-1994: dan heb je ‘Nee’ ingevuld op je verzekeringaanvraag op de vraag of je wel eens met politie en/of justitie in aanraking bent gekomen betreft inbeslagname rijbewijs. Je hebt echter voor 100% een CIS registratie staan wat resulteert in het feit dat je niet verzekerd bent zodra je bij een ongeval betrokken raakt. Feitelijk rij je nu dus onverzekerd rond.
@nielsson: Zolang je geen nieuwe verzekering afsluit hoef je toch ook geen vragen te beantwoorden?
Volgens mij is het nergens verplicht om de verzekering op te bellen met de mededeling dat je met de politie in aanraking bent geweest.
@ronnys: dat klopt inderdaad, de kans dat je in 8 jaar echter iets anders of extra’s wil/moet kopen is groot.
@nielsson: ja en dan blijft gewoon de bestaande verzekering van kracht dus hoeft men ook geen vragen in te vullen.
@nielsson: krijg je ook een CIS registratie als je wordt geflits met meer dan 50 te hard in een lease of huur auto die niet op jou naam staat?
@bastiaan23: in die situatie moet sinds een tijdje alweer de eigenaar van de auto de bestuurder aanwijzen en dit schriftelijk kenbaar maken naar justitie toe. Zo komt de overtreding dus alsnog op jou naam te staan.. Je kan echter als particulier je gevevens opvragen bij het CIS.
Je zou denken dat de jeugd van tegenwoordig apps zoals flitsmeister en wave wel weet te vinden op hun smartphone😂 en anders indd even bij de oosterburen ;)
@m90maik: *waze
@m90maik: Gebruik toch nog altijd Flitsmeister hoor. Waze vind ik er echt uitzien als een fisherprice kindertablet.
@m90maik: Als ze verdekt staan opgesteld en nog niemand ze heeft gezien.. dan komt die melding ook niet in de app. Iemand moet de eerste zijn die het meld natuurlijk.. of die de sjaak is..
In ieder geval nog 1 persoon in NL die eerlijk is, geen smoesjes of excuses.
Ik zou serieus ook balen als mijn auto niet harder dan 179 zou gaan.
Tja, dit hebben we allemaal wel eens gedaan toch? De locatie en tijdstip maken het op zich ook geen heel gevaarlijke actie. Alleen kan je pech hebben. Kortom, flitsmeister aan voor dat je gaat blazen.
@dutchdriftking: Flitsmeister werkt niet bij laserguns en onopvallende politieauto’s.
@erik2907: Als het goed is wel bij laserguns, deze kan je gewoon melden als mobiele flitser. Onopvallende voertuigen inderdaad niet. En de tijd dat ze allemaal in een zwarte Passat reden is helaas voorbij….
@dutchdriftking: en jij denkt dat de politie Flitsmeister niet kent en zich niet verplaatst binnen korte tijd?
@erik2907: Ze melden zelf hun flitsers… Daarbij, meestal zijn het geen agenten maar Boa’s, en die zijn te lui om te kakken. Hun gaan zich echt niet verplaatsen.
@dutchdriftking: jazeker. Op sommige stukken rustige Autobahn helemaal geen probleem. Dit in Nederland proberen waar niemand er op anticipeert (wordt sowieso maar zelden gedaan) is oerdom en wordt dan ook keihard aangepakt.
@mashell: meestal ben ik het met je eens maar dit is wel enorm overdreven. Op lege stukken is er helemaal niks aan de hand. Als je even moet inhalen, dan ga ikzelf terug naar 150 ofzo, en dan weer erop.
Zo bizar hard vind ik t nieteens
@1audi1: Nee, maar er had een fietser kunnen oversteken vandaar levensgevaarlijk… ahum.
@venividivici: Met een fiets de A28 oversteken is inderdaad levensgevaarlijk.
Kan prima daar na 22:00uur. Ik zie het probleem totaal niet, los van sa
@ghost: *los van dat ie niet harder wilde dan..
@ghost: ik gok dat het probleem is dat het niet mág..
Gewoon pech, risico wat erbij hoort. Ik kocht een andere motor na een aanrijding (niet mijn fout). De oplevering was later dan afgesproken dus ik was laat voor mijn werk. dus gas erop. Je mocht 100, hij ging niet harder dan 188 op de teller. Mijl. Flinke tellerafwijking denk ik, maar 270 is het wel geweest denk ik.
Ik was nog op tijd en wist gelijk wat mijn nieuwe tweedehands motor kon. (’91 CBR1000F)
@realhustler: kijk, zo hoort het (Y) Kudo’s my man!
@spykerboy: *kudos
@realhustler: toen de CBR’s nog van staal waren … toppertjes
@realhustler: ik heb echt een enorme snikkel. Wilde ik ook graag even delen als we toch sterke verhalen gaan rondslingeren…
@davelepeef: Hahaha
Van deze uitspraak gaat hij heel veel spijt van krijgen als hij straks voor de rechter staat.
Gewoon even Duitsland in. Planken. “Haha vet stoer zonder ervaring hard rijden”.

Puberaal gekrakeel. En compleet onverantwoordelijk.
180 rijden op een verlaten snelweg in de nacht bij normaal weer. Ach; wie heeft dat nooit gedaan?
Gepakt door de politie: ach ja, kan een keer gebeuren. Kut. Dokken. Verder gaan met het leven.

De politie die dit op twitter zet; met hashtags en al, inclusief #volgas en #probleem. Dat is echt jammer en zielig. Dit werkt 100% averechts. Het feit dat iemand bij de politie heeft besloten dat ze op twitter moeten: daar valt over te discussieren. Iemand met wat aanzien zal hebben gezegd dat die evt goed voor het imago zal zijn.
Deze persoon is even vergeten om dan ook uit te leggen dat dit soort onzin op twitter te gooien gewoon zielig is en eerder richting #gaTochBoevenVangen gaat.
@gregorius: toe ook zielig om te reageren op wat de politie schrijft. Negeren en het stopt vanzelf.
@gregorius: de politie doet dit om aan te geven dat er een pakkans is, lijkt me terecht. Het is de taak van de politie de idioten van de weg te halen. Dat is in dit geval gelukt.
@gregorius: ik zit er ook niet om te springen maar dat geneuzel over boeven vangen wordt zo vermoeiend. Alsof wij allemaal alle taken op ons werk uitvoeren. De ene schrobt de plee en de andere naait z’n secretaresse. Het één is minder nuttig dan het ander maar het heeft allemaal een nut en een bestaansrecht. Op alle werkvlakken van de politie is gezeik en commentaar, en dan geven ze eens ruchtbaarheid over bepaalde zaken, is het wéér niet goed. Wat een gezemel allemaal…
@thomassnelweg: regels zijn regels. Als men deze bewust aan de laars lapt dan neemt men ook het risico van een boete op de koop toe. Is dan die agent de schuldige? Hele rare conclusies hou jij er op na!
@rhellema: Zie mijn reactie op de opmerking van Pielemuis. Je mag het best heel raar vinden als iemand zo hard rijdt maar regels zijn regels is echt een beetje te kort door de bocht.
@thomassnelweg: leg eens uit waarom “regels zijn regels” kort door de bocht is? Zo moeilijk is het toch niet om je aan de regels te houden? En als je dat niet doet dan loop je een risico. Is echt geen hogere wiskunde.
179 km/h doe ik van stoplicht naar stoplicht in model 3, incl. op tijd gas los om ff te regeneren ;-)
@subzero079: graag. Hoe sneller die lelijke verschijning verdwijnt hoe beter :)
@z4coupe30si: ja prima hoor, met de bespaarde bijtelling rij ik een Z4 coupe erbij voor in het weekend, of miss nog iets mooiers ;-)
@subzero079: die tesla was echt een keuze voor het milieu dus
@pielemuis: Strikt genomen deed hij inderdaad zijn werk. Dat zou ook gelden als hij iemand bekeurt die in de bosjes pist. Dat zou in zou echt zielig zijn en doen de meeste agenten dan ook niet. Als ie iemand bekeurt die tegen een voordeur aanpist lijkt mij dat terecht. Een heel ander verhaal dus. Het komt erop neer dat het al dan niet handhaven van de regels grotendeels een keuze is. Gezien je tweede opmerking heb ik de indruk dat jij vindt dat de bestuurder te veel risico nam en dat mag je natuurlijk vinden. Ik lees hierboven dat er op dat tijdstip geen hond op de weg is daar. Gezien het beperkte gevaar vind ik het onnodig iemand daarvoor te bestraffen. Ik heb geen beelden gezien en misschien was het in dit geval wel toevallig onwijs druk daar maar zaak blijft dat verkeersdeelneming nooit geheel zonder gevaar is terwijl we allemaal wel eens iets doen wat de wet niet toestaat en dat niet altijd een goed idee is om dat te bestraffen.
@thomassnelweg: wat een lølverhaal. Regels zijn regels. Daar hoef jij of een ander niet over na te denken. Je denkt het zelf vast heel goed in te kunnen schatten allemaal, maar er zijn zat types die dat ook denken en het gewoon niet kunnen. Daarvoor zijn die regels er. Niet klagen over een ander (politie) die reageert op jouw handelen…
@davelepeef: waarom mag het hier niet, maar een paar km oostelijker wel? Jij steekt op een verlaten kruispunt snachts bij een stoplicht zeker ook pas over als ie rood is?

De snelheidslimieten zijn, iig snachts op verlaten stukken, verkapte belastingen. Anders zou justitie veel sneller rijbewijzen afpakken.

Het moraal van dit verhaal, nooit meer dan 30 over de limiet. Dat is alleen een transactievoorstel en dus geen aantekening. Daarboven mag je het gaan melden bij verzekeraars.
@stefje: het mag niet omdat dat in de wet in vastgelegd. Dit is precies wat ik bedoel, waarom vraag je dat? Je weet het toch, zoals ik ook zei, je hoeft er niet over na te denken. En ja, ik zal niet snel door rood rijden, ik rij wel vaak te hard of niet erg netjes, maar ik ga niet zitten mauwen dat het “wel kan volgens mij” of “dat het een paar km verder wel kan” als ik een prent krijg. Dan is het mijn eigen schuld, niet die van de agent die ‘m schrijft… En wat nou verkapte belasting. Het is een boete, zoek het woord eens op in een woordenboek. Je krijgt ‘m niet voor niets, maar omdat jíj een keuze maakt… Hoe moeilijk wil je het nou maken?
**denkt aan studietijd en van Groningen naar huis in Amersfoort willen….200 km/u over de lege A28 in de nacht.** #oeps
Met mijn vorige auto (scenic 1.6 16v) was dat in 5e ook zo.
In 6e deed hij er nog pakweg 3km/h bij 🤪
179 km/u, dat moet een 1.2TDI zijn geweest.
Kan gewoon niks mis mee. Jammer van de zionistische overheid dat ie flink de lul is
Man, man, man, en weer een partijtje stikstof de lucht in, pffffffff

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).