Man overlijdt na politieachtervolging te Amersfoort

Auteur: , 57 Reacties

Wederom komt de politie in opspraak na een arrestatie.

Man overlijdt na politieachtervolging

Vannacht ging een 30-jarige man uit Nijkerk ervandoor bij een verkeerscontrole in Amersfoort. Een achtervolging later lukte het de politie om de man langs de kant van de weg te zetten. Vervolgens verzette hij zich hevig bij de daarop volgende arrestatie.

Niet veel later werd de Nijkerkenaar onwel in zijn cel te Houten. Hierop werd de persoon naar het ziekenhuis gebracht en niet veel later overleed hij daar. Met het dossier Mitch Henriquez in het achterhoofd is dit een zaak die de politie er waarschijnlijk niet bij kan hebben. De nationale recherche doet onderzoek naar het overlijden van de man.

Foto: VW Touran door @carspottergroningen via Autojunk57 reacties

Tsja wat moet je hierover zeggen. Erg vervelend natuurlijk maar als hij normaal had gedaan bij de aanhouding was er wellicht niks aan het handje geweest. Risico van beslissingen..
@pexers: eens. Maar is het wel zo gegaan zoals verteld wordt? Bij Henriquez werd gezegd dat hij onderweg naar het bureau onwel was geworden. Toen er video’s opdoken van een bewusteloze Henriquez tijdens de arrestatie, heeft de politie haar verhaal aangepast.
@thesis: tuurlijk, dat is (nog) niet bekend. Maar als de politie je vraagt te stoppen en je doet dat vervolgens niet, dan is de kans op meer geweld groter. Gepast of niet, regels zijn regels en die hebben we nu eenmaal te volgen.
@thesis: Henriquez was dat niet die veroordeelde criminineel die agenten bedreigde met een wapen?

De medische zorg & persoonlijke is achter in een arrestantenbus inderdaad wat minder dan in het gewone leven. Maar dat lijkt mij het ‘beroeps risico’, zeker nadat je je met geweld verzet tegen de politie.

#Laten we stoppen met het maken van criminelen tot slachtoffer.
Verdict ..

Nabestaande gaan claimen ..
Politie gaat de boel verdraaien en manipuleren ..
En maken meteen van de gelegenheid gebruik om te bedelen voor mankrachten en geld (waar ze beide al veel te veel hebben) ..
@lincoln: Je maakt een grapje hoop ik?

En voor wat betreft de arrestant; niet verzetten is niet dood gaan. Dan is je dag maar even kut, dan haal je je schadeloosstelling maar bij de rechter als je echt onschuldig bent. Maar dat was ie vast niet, want dan had ie zich niet zo verzet.

https://www.google.nl/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=politie%20komt%20mankracht%20te%20kort
@stefje:

Efficiënte .. dat komen ze tekort ..

Geld is niet altijd de oplossing ..
Geld is NOOIT de oplossing ..
@lincoln: ze komen wel meer te kort bij de politie… vergelijk ze maar eens met agenten in het buitenland…
@lincoln: Ik word een beetje flauw van comments, sneue gast.
@toniominestrone: Jij begrijpt het nog niet helemaal.. Lincoln is DE troll van autoblog. Door dit soort opmerkingen te maken geef je hem juist voldoening want daar is hij op uit. Zijn hele reaguurdersbestaan draait om vreemde opmerkingen maken om maar aandacht te kunnen krijgen..
@ardonjr: Als je zijn opmerkingen alleen maar als troll ziet doe je jezelf tekort.
@ardonjr: Lincoln houdt inderdaad wel van een beetje van Trollen, maar meestal heeft hij gelijk. Maar ja, de meeste mensen denken niet verder na….
@dedon: ik houd meer van kabouters, in de tuin
@lincoln: oordeel niet als je van zaken geen verstand hebt. Ga eerst eens ervaring opdoen loop eens met die mannen en vrouwen mee en kom dan nog eens met je “verdict”.
@daveb:

Er waren 14 man om deze kerel in elkaar te beuken !!
Zat tijd en geld dus ..
tsjaa hij had natuurlijk ook gewoon mee kunnen werken aan de controle…
@nicktexel: Ja, ik zeg dat ook altijd tegen de politie als ze vragen of ik wil meewerken. “Ja hoor, geef me ook maar zo’n pistool en oranje saucisse en ik help jullie wel een uurtje”.
Er is ook altijd wel wat te zeiken. Eerst doet de politie niet genoeg en nu is het weer mode om de politie te verketteren als één of andere idioot sterft omdat die zich heftig heeft verzet bij arrestatie.
Misschien begrijp ik je verkeerd, maar waar in dit artikel wordt de politie verketterd?
@mauritsh: Hij loopt wat op de zaken vooruit, maar reken maar dat hier kamervragen en columns over gesteld en geschreven gaan worden.
@gulli: Er zijn ook landen waar geen kamervragen worden gesteld als iemand mogelijk(!) door toedoen van de politie is overleden. Het is daar reuzegezellig.
@mauritsh:

Idd .. naar boven met die onderste steen ..
@mauritsh:

Je had ook kunnen schrijven dat hij was overleden na het avondeten ..

Maar dat deed je niet ..
@lincoln: Nee, dan beginnen jullie te zeiken dat het niks met auto’s te maken heeft ;)
@mauritsh:
De zinsnede “Wederom komt de politie in opspraak naar een arrestatie” en het vermelden van dhr. Henriquez is – laten we zeggen – wat tendentieus. Er is op dit moment, dwz totdat er een oorzaak voor des mans verscheiden is vastgesteld, nog geen grond om de politie als “in opspraak” zijnde aan te merken.
Daar heb je inderdaad een punt!
Bovendien in fatsoenlijke taal, dus dank voor de feedback.
@MauritsH: ik liep inderdaad wat op de zaken vooruit hier. Elders heb ik de verkettering al wel gezien, hier valt het nog mee gelukkig.
Als hij echt onwel geworden is ten gevolge van de arrestatie :

Waarom raakt de politie in opspraak als de verdachte zich zelf heeft verzet bij zijn aanhouding? Dan moet je je maar niet verzetten..
@dare2think: Omdat dit soort mensen altijd roepen vanaf de zijlijn dat het beter kan en zelf nog nooit ook maar hebben nagedacht over wat een agent allemaal meemaakt in zijn beroep.
@lambo4all: Wat een agent meemaakt tijdens zijn beroep is een risico van het vak. Uiteindelijk heeft hij of zij een publiekelijke taak gekozen en dat is het beschermen van het volk, die crimineel valt ook onder datzelfde volk.

Dat iemand op de vlucht slaat wil nog niet zeggen dat diegene ook de dood verdient. Als door toedoen van actie van de politie iemand overlijdt, dan het het meer dan redelijk dat daar ook een onderzoek naar ingesteld gaat worden.

Maar je loopt weer erg vooruit op de zaken, voor hetzelfde geld die knakker vol met speed een valt de politie niets te verwijten…wacht dus maar eerst het onderzoek af.
@mopar: jij valt dus onder het kopje “heeft nog nooit ook maar nagedacht over wat een agent meemaakt tijdens zijn baan.” De onwetendheid druipt van je reactie af.
@lambo4all: ik val onder her kopje “de zoon van een agent” dus ik denk dat ik toch iets beter weet waar ik over praat dan jij. Wellicht jezelf wat minder laten opjagen dan zal je zelf een stuk gelukkiger worden knul.
@dare2think: Voor hetzelfde geld had hij iets te veel drugs gebruikt en is daaraan overleden in z’n cel. Of door drugs bepaalde verwondingen niet door hebben.

Maar goed, het is altijd genant voor de politie als er iemand overlijdt in je cel. Want ook al hebben ze het niet veroorzaakt (door nekklem oid) dan nog blijft er de vraag of de gevangen in de cel wel genoeg gemonitoord zijn en of het dus voorkomen had kunnen worden.
@fanboy: Hmm daar zit wel iets in. Als hij onder invloed was komt het woord ‘ontoerekeningsvatbaar’ om de hoek kijken. Maar dat schuift het probleem dan weer op naar drugsgebruik.
@fanboy: op het moment dat een politie een nekklem nodig heeft om je in bedwang te houden dan mogen ze wat mij betrert ook wel schieten. Dan ben je per definitie niet onschuldig.
@peug206: Dit.
gekke is dat we in land.. dat ‘beroepsrisico’ van de crimineel.. hebben verlegd naar de agent.

Wie vecht met een – vogelvrije – agent.. weet dat als de wederpartij ook maar een foutje maakt.. of je met gelijke munt bevecht.. risico loopt op einde carriere.. of tegenwoordig zelfs strafrechtelijke vervolging.
Mooie stemmingmakerij… Met zo’n titel zet je de politie bij voorbaat al buitenspel. Misschien ligt het wel gewoon aan die pisvlek die er vandoor gegaan is.
@mar10us: Kun je uitleggen waarom? De man is overleden na een politieachtervolging, dus dat is wat er staat. Er staat niet dat hij is overleden dóór een politieachtervolging.
-edit: nutteloze bijdrage-
Oh heerlijk weer dit, nu alleen nog even kijken of de huidkleur links Nederland uitkomt en dan maar beginnen met die stille tochten. TV docu’s, nieuwsuitzendingen met zijn familie “het was zo’n goede jongen die alleen maar liefde wilde in het leven”. Sylvana Simons een 10episode lange serie over deze wereldverbeteraar en hoe het toch echt niet zijn schuld was dat hij in deze situatie beland was.

En dan blijkt het natuurlijk een beroepscrimineel te zijn met een strafblad van hier tot Zimbabwe die op dat moment in een gestolen auto reed die in zijn achtervolging meerdere mensenlevens in gevaar bracht.

Ik zal meneer niet missen, aan de regels heb je je te houden en je bent zelf verantwoordelijk voor de gevolgen als je dit vergeet. Ook als je een zwak hart hebt.
@lambo4all: en als hij een mediteriaan uiterlijk heeft komt het rechts nederland goed uit? Er is iemand overleden in een politicel. Voordat we RTL4 bellen lijkt het me verstandig dat we de autopsie afwachten.
@mashell: De beste man is overleden in het ziekenhuis.
@mashell: ik geef je op een papiertje, als dit een blanke man is dan hoor je er niks meer over.
@lambo4all: wat een aannames zeg.
@dirkiii: ik noem het meer de lijn in het verleden projecteren op de toekomst + de slachtoffer/identiteits cultuur die uit USA komt overwaaien.
@lambo4all:

Het OM is al heerlijk de boel aan het downplayen ..

Die blauwe plekken in zijn gezicht komen door het reanimeren !!
Whahaha ..
Voordat iedereen kan gaan oordelen moet eerst duidelijk worden waardoor hij is overleden. Kan makkelijk onder invloed zijn geweest van allerlei middelen wat dit in gang heeft gezet
Zo, daar zijn we ook weer vanaf!
Drugs are bad … Okeey
Ja nu krijgt de poltie weer de schuld! Je mag helemaal niks meer in dit land! Zo kan de poltie hun werk ook niet doen! Dan had ie mee moeten werken dan was er niks gebeurd
Hoop gedoe, nu al. We weten nog geen details dus eerst maar afwachten en dan een oordeel vellen..
Wat ik alleen niet snap.. je wordt opgepakt in A’foort.. en je wordt in Houten in de cel geplempt?!
Heeft Amersfoort geen pliesiecellen meer?!
@secchione: vol in A’frt?
@secchione: In Houten zit het cellencomplex voor politie Midden-Nederland.
Er kan van alles gebeurd zijn, waar zowel de politie als de man in kwestie schuld aan kan hebben. En dan kan het ook nog gewoon toeval zijn. Laten we dus maar even de verdere berichtgeving afwachten tot we met de beschuldigende vinger gaan wijzen of aannames doen.
Achja, het is heel normaal dat Bertus (zoals de man heet) vlucht voor de politie… dat doet iedereen die bang is voor de politie, toch?! Aldus de broer van Bertus. Owja, hij woonde in een caravan… joh…
Hoop niet dat de agenten buitensporig geweld hebben gebruikt. Maar anders is het de fout van die man. Doe gewoon niet zo eigenwijs en doe wat die agenten willen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).