Man probeert bank te vervoeren met Celica

Auteur: , 7 Reacties

De Toyota is een prima verhuiswagen.

Celica

Al denkt de politie daar iets anders over. Soms zie je het in Nederland ook wel eens voorbijkomen. Even snel die fiets, bank of kast vervoeren in je kleine sedan of coupé. De kofferklep kan niet meer dicht en dus is het kenteken niet zichtbaar. Is de boel niet goed vastgemaakt kan dit ook nog eens zeer gevaarlijk zijn. Deze Celica-rijder kon zijn actie bekopen met een bon.

Agenten zagen de Japanse coupé rijden ter hoogte van de A140 te Long Stratton in Engeland. Dit is een drukke verkeersweg nabij de Britse gemeente. De bank was vastgebonden, maar met een dusdanige zwakke constructie dat de politie de actie van de bestuurder als gevaarlijk bestempelde. Als motorrijder had je op dat moment niet prettig achter de Celica gereden.

Let zelf altijd goed op wanneer je spullen gaat vervoeren op een dergelijke manier. Zo mag je je lading niet uitsteken en mag deze ook niet te zwaar zijn. Om gedoe te voorkomen kun je het beste een busje lenen of aanhangwagen fixen. Welke rijbewijs je nodig hebt voor het laatstgenoemde is afhankelijk van de toegestane maximale massa.

Foto via N & S Roads Policing op Twitter, met dank aan Sjoerd voor de tip!7 reacties

En daarom gewoon een trekhaak.
Ik als ex-Celica rijder heb zelfs moeite om te herkennen wat voor Celica het is. Wat een brakke foto. Ik denk dat het om de T20 gaat van ’94 tot ’99

Nou heb ik zelf onder andere een twee persoonsbed (ok, in delen haha) in de Celica gekregen. Stak alleen een spijltje uit het passagiersraam voor een paar cm, dus eigenlijk een gevalletje net niet. Verplicht met

Ook eens een tafelmodel koelkast met de Celica vervoert. Dat is nog eens snel vervoeren haha. De klep kon gewoon dicht. Toen ik hem er weer uit had gehaald en achter de auto had staan, kwam er toevallig iemand langs die bijdehand op merkte: “die krijg je echt niet in die auto hoor!”
@fanboy: herkenbaar van je tafelmodel koelkast! Ik had een celica uit ’91, daar heb ik mn halve huisinrichting mee kunnen vervoeren! Grootste pluspunt was toch wel zn wegligging;)! Ik denk overigens dat op de foto dit een model 90-94 is… moeilijk te zien
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Zie je wel? Ben ik toch niet de enige die graag een goed zittende derde bank in zijn auto heeft!
Gewoon een 5 tons sjorband erover en de kentekenplaat met een paar zaklampjes aan de achterkant tapen. Als je dan toch zuinig doet, doe het dan goed.
Bij type T20 kan je wel kenteken zien zitten met geopende klep, want de nr.plaat zit in de kentekenbak tussen de achterlichten, wat niet mee omhoog klapt.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).