Man verkoopt Subie WRX om stamcellen voor dochter te bekostigen

Auteur: , 49 Reacties

Autoliefde gaat niet boven alles.

Onze Yankee-vrinden van Jalopnik kwamen op Craigslist een zwarte Subaru WRX STi tegen. Ondanks dat de auto de nodige decente tuning achter de rug heeft niet per se iets bijzonders. In Amerika kan je wel meer WRX-en vinden en ze zijn bijna allemaal getuned. Aan de andere kant van de plas denkt men namelijk veel vaker dan aan deze kant van de plas dat een paar mensen in een schuur met betere auto-tech kunnen komen dan een miljardenbedrijf dat decennia ervaring heeft in het maken van auto’s. Maar goed, dat is wellicht een verhaal voor een andere keer.

Wat deze Subaru namelijk toch speciaal maakt is de reden voor verkoop. Het is niet dat Jonathan Corbett niet blij is met de sportieve Japanner, maar hij wil graag een stamcelbehandeling betalen voor zijn dochter Colleen. Deze werd in 2011 geboren, maar dat ging niet helemaal goed. Ze liep onder andere een subduraal hematoom op en kreeg twee epileptische aanvallen. Onder de streep resulteerde dit in schade aan de frontale kwabben. Zodoende zit ze nu in een rolstoel vanwege cerebrale parese en daarnaast zijn er nog wat andere problemen aan het gehoor en zicht.

Kortom, dingen die je niet wil voor je kind. Jonathan hoopt dat de stamcelbehandeling voor wat verbetering kan zorgen in de situatie, doch deze kost 6.500 Dollar. Om dat geld te verkrijgen moet de snelle Subie het veld ruimen. De vraagprijs van de zwarte hatchback met Cobb downpipes en Eibach sway bars bedraagt 20.000 Dollar. Afdingen getuigt van slechte smaak.49 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Wat een baas, allemaal een euro doneren zodat Autoblog deze auto kan kopen?
@shibby: voor de Junkyard?
@dutchdriftking: hele upgrade vanaf de Mondeo… Alhoewel 20k niet echt binnen de regels van de junkyard rave valt
@shibby: wat dacht je van:”allemaal een euro doneren zodat hij de auto gewoon kan houden”..
@lckies: jullie zijn nederlanders, vergeet dat niet :p
@shibby: en dan ? Moet nog een plas over he
@shibby: nee, Amerika vind ons sociaal systeem Ivm gezondheidszorg communistisch. Dus nu mag hij zijn eigen ziektes bekostigen.
@boomhauwer: in Nederland mag jij dit ook zelf bekostigen, meer zogenaamd communistisch..
Ik denk dat elke ouder dat wel zou doen, toch? Een auto, hoe mooi ook, blijft een stuk blik. Dat mag nooit de voorkeur krijgen boven het welzijn van je kind.
Hoewel ik Subaru een warm hart toedraag, vind ik deze circusbak echt geen gezicht.
En dan met name de vorm van die wielkasten en die grote luchthapper mag ook wel subtieler.
Jammer dat ze geen stijlvolle STi’s uitbrengen, wel de performane, niet de petjes-look.
Ik wens hem veel geluk en sterkte.
Mooie wagen maar hoe zit het kwa onderhoud en herstellingskosten bij de wrx. Is dat beetje betaalbaar voor de gewone mens?
Hij moet zijn auto niet meer verkopen. Heeft ondertussen al >14.000$ aan fundraising binnen.
https://www.youcaring.com/colleencorbett-847264
@w0ut: mooi bericht is dat!
@2wheeler:
Hear hear. Dan is het gebazel over die WRX (niet schoon etc etc) verder niet meer zo interessant. Hopen, dat de behandeling aanslaat. En dat dat een goede kwaliteit van leven oplevert voor het kind.
Snap niet waarom je niet even de moeite doet om je auto leeg te halen en schoon te maken? Dit zou voor mij al een afknapper zijn.
@stfu: ja want dat is pas echt belangrijk als je dochter zo in de shit zit…. man man man.
@e34m5touring: hij wil die auto toch verkopen? Dat werkt aanzienlijk beter als die auto schoon en netjes is. Dus ja, dat is belangrijk als je de auto verkoopt voor je dochter die in de shit zit.
@lekbak: Want daar staat je hoofd ook naar op zo’n moment. Laat maar. Ik zal wel gek zijn.
@e34m5touring: ik snap je wel, maar dat neemt niet weg dat het gewoon belangrijk is om het alsnog wel te doen.
@stfu: stfu.
Ik weet dat Japanners niet van de interieuren zijn, maar dit is wel erg, de motorruimte lijkt ook eerder op een impreza van 98.
@nopetrolnofun: alsof moderne motorruimtes met alle plastic crap zo geweldig zijn.
@davelepeef: hij heeft zelf nog nooit de motor van een recente auto gezien gok ik. Of hij dacht altijd de motor te zien wanneer ‘ie naar de plastic afdekkap stond te staren…
Een auto rijden die nu 20k waard is en dus waarschijnlijk aanzienlijk meer gekost heeft. Maar niet ff 6,5k hebben liggen. Volgens mij doe je dan iets verkeerd…

Maar ik wens de man oprecht veel sterkte met de hele situatie. Hopelijk knapt de kleine er flink van op.
@lekbak: Dommer/arroganter* dan dit wordt het vandaag niet, verwacht ik. Doorhalen wat van toepassing is.
@diablogt: owjee, er is iemand niet politiek correct. LYNCH HEM!!! Nederland anno 2017…
@lekbak: Niet politiek correct en dom haal jij door elkaar. Dochter is geboren in 2011, auto is ook van 2011. We zijn 6 jaar verder en nu moet hij blijkbaar een keuze maken. Je kunt op zijn minst concluderen dat hij het voor of tijdens de geboorte van het kind dit kon betalen. Geenstijl is verderop.
@diablogt: wil jij nu beweren dat je ook zo op mij gereageerd had als ik in jou ogen dom had gereageerd had op één of ander techniek topic? Want je weet zelf ook heel goed dat je puur en alleen zo reageert omdat het niet politiek correct is. Het meisje is zielig, papa is zielig en dus mogen eventuele fouten van papa niet eens uitgesproken worden. Met z’n allen zielig doen en medelijden hebben is het enige wat nog toegestaan is.

Als je dochter in 2011 geboren word met het uizicht op een lange medische behandeling zou een verstandige man gelijk alle speeltjes weg doen en de maandelijkse lasten omlaag brengen. Nu pas de auto verkopen omdat het geld nu op is, is niks anders dan onverstandig. En ik verwacht ook niks wat ik niet zelf ook zou doen want ik heb ook al mijn speelgoed weg gedaan omdat ik mijn dochter nauwelijks kon bekostigen.
@lekbak: dan ben je wel erg jong vader geworden zeg.
@lekbak: in Amerika betaal je er geen 60k in euro’s voor hè… En ik schat zo in dat de man al wat kosten voor z’n kiezen heeft gehad, je loopt niet direct ergens binnen voor een stamcelbehandeling.
@lekbak: dat is ook mijn gedachte. Maar er zijn zelfs mensen die een lening aangaan voor een auto.

Mooi dat er een fundraise is voor het meisje.
@bakboord1: jep, zij haar behandeling. Papa zijn auto. Nu hopen dat het gaat werken…
@lekbak:
Lieverd, in Amerika leef je op en van krediet, ik hoorde onlangs op BNR dat de Amerikanen zelfs de 18% credit card rente voor de vakantie de moeite waard vinden.
En de grote echte economische geesten maken zich wederom enorme zorgen omdat er in Amerika en Engeland momenteel voor kapitalen dure primijum auto’s worden ge-private leased, na de huizencrisis krijgen we straks de Audi-crisis.
@lekbak: 20+ woorden aan commentaar en niet 6.5 milliseconden kunnen nadenken over wat je typt.
@daveb: je zou ook ff die roze zieligheidswolk voor je kop weg kunnen halen en de realiteit inzien…
@lekbak: de realiteit is dat je geen feiten noch omstandigheden omtrent zijn financiële situatie hebt. Zou dan wel handig zijn om ff na te denken voor je van die oppervlakkige onzin begint uit te kramen. Heeft niks met een roze wolk te maken. Puur met je oppervlakkig geouwehoer.
@daveb:
Als je geen poen hebt om een Impreza re rijden, moet je er niet eentje kopen, dat heb ik in nog geen milliseconde bedacht.
Als je een gezin hebt is dat je eerste prioriteit, je bent verantwoordelijk om ze te huisvesten, voeden, kleden en voor hun ontwikkeling, die kutwagen is dan geen issue.
Hier hoefde ik niet eens over na te denken.
Ineens is zo’n sociale zorgverzekering toch geen slecht idee…
@rick-dos: Het klinkt als een experimentieel behandeling/onderzoek. Kans dat je verzekering dit vergoedt is zo goed als nul.
@diablogt: Dat haal ik niet uit de tekst. Lijkt mij gezien het bedrag geen experimentele behandeling. Vervelend dat je nooit de bron bij het verhaal krijgt.
@Rick-dos: het is experimenteel en ook niet bewezen als werkend. Wordt ook in NL niet vergoed zoiets. Zelfs in NL zijn er genoeg zaken die niet vergoed worden.
@rick-dos: euhm…die staat zoals te doen gebruikelijk gewoon gelinkt onder de hyperlinks ‘jalopnik’ en ‘craigslist’…

Of dit wel of niet in Nederland vergoed zou worden staat daar uiteraard niet bij, maar ga ervan uit van niet want ‘evidence based’ zorg betekent in de praktijk dat slimme medici in andere landen eerst X jaar een behandeling succesvol uit moeten voeren voordat in Nederland geaccepteerd wordt dat iets werkt en de powers that be overgaan tot vergoeden.
Ik bied 6,5k.
“…dat een paar mensen in een schuur met betere auto-tech kunnen komen dan een miljardenbedrijf dat decennia ervaring heeft in het maken van auto’s.”

Ik vind dit sentiment ietwat ondoordacht.
Ooit gedacht aan het feit dat een fabrikant een compromis tussen prijs en kwaliteit moet vinden?
@ponnie: het ligt er wat mij betreft aan wat en hoe er getuned wordt. Soms vind ik tuning wel wat toevoegen, bijvoorbeeld als het interieur verfraaid wordt met mooiere materialen, of iets als betere remmen/vering. Maar als men slechts een ander chippie in een motor plakt of iets dergelijks: de fabrikant had dat ook makkelijk kunnen doen voor nul Euro extra en heeft dat desalniettemin niet gedaan, dat heeft een reden!

Zelfde met spoilers en dergelijke. Auto’s worden door fabrikanten in peperdure windtunnels gezet. Een enkele tuner doet dat wellicht ook, maar het meerendeel is gewoon broddelwerk dat er ‘tof’ uitziet, IMHO.
@jaapiyo: interieur kun je niet tunen, dat heet styling net als spoilers opplakken.
@mars: semantische discussie.
Ik zou mn vrouw nog verpatsen als ik mn kind er mee kon redden.
EXCUSES VOOR DE CAPSLOCK MAAR DAN VALT HET TENMINSTE OP!!! Als je donor ben je NIET standaard stamceldonor!! Je moet je apart aanmelden. Er is echt een groot tekort aan! Mijn stiefmoeder heeft een stamceltransplatie gehad en leeft daardoor nog. En je kunt als levende al donor zijn!!! Je hoeft dus niet dood, wat een feest! Je kunt donor worden via matchis. Gewoon doen! https://www.matchis.nl/word-stamceldonor/

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).