Manhart geeft de GLC 63 S een opknapbeurt

Auteur: , 8 Reacties

Of hij erop vooruit is gegaan, dat mag je zelf bepalen.

Manhart is van oorsprong niet het bedrijf om zich te bemoeien met producten van Mercedes. Nee, BMW kent de voorkeur van de tuner uit Wuppertal. Zo nu en dan probeert het bedrijf zijn horizon toch te verbreden. Enkele jaren geleden werd bijvoorbeeld de CR 700 gemaakt, op basis van de C63 S. Vandaag onthult Manhart de GLR 700, een aangedikte versie van de GLC 63 S CoupƩ.

Manhart heeft de “compacte” SUV van Mercedes flink bij de haren gegrepen. Standaard wordt de auto geleverd met 510 pk en 700 Nm en daarmee is het zeker geen zwakke machine, maar Manhart vond dit uiteraard niet voldoende. Zoals de naam doet vermoeden heeft de auto 700 pk en 908 Nm, wat dus bijna 200 pk meer is dan het origineel. Manhart heeft deze prestatiecijfers weten te bereiken door nieuwe turbo’s te plaatsen, evenals een nieuwe luchtinlaat en intercooler.

De opwaardering heeft zijn vruchten afgeworpen. Hoewel de 0 naar 100 km/u sprint niet wordt gedeeld, weet Manhart mee te delen dat hij van 100 naar 200 km/u ongeveer 2 seconden sneller is dan de normale GLC 63 S. In grofweg 7,5 seconden wordt de tussensprint afgewerkt.

Tot slot is de GLR 700 op een aantal vlakken aanpast om hem verder aan te dikken. Zo staat hij op 21″ velgen en heeft hij in het oog springende gele accenten. Sportievere uitlaten brengen omstanders op de hoogte van zijn aanwezigheid.8 reacties

Maakt niet uit wat je met deze auto doet en die andere gle.
Ze zijn gewoon lelijk, lomp, en de proporties zien er niet uit.
Originele GLC 510 PK manhart: 700 pk.

Bijna 200 pk minder dan het origineel.
interessante rekensom
@thebest07111: ik dacht ook al van er klopt iets nietšŸ™ˆ
Opknapbeurt?
Afknapbeurt!
Is bestickerd zoals in die race app.
Dan valt RS6 van vanmorgen wel mee…
Bijna 200pk minder dan het origineel? Doe mij de 910pk originele versie dan maar, kunde ook nog lekker mee komen met het verkeeršŸ¤Ŗ
Man hart., doet een opknapbeurt.. Dit is toch een auto site?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).