Manhart schraapt het wannabe-gehalte van je X4 af [375 pk]

Auteur: , 17 Reacties

Dag buurman met je slome BMW X6.

De BMW X4 is geen makkelijke auto. Met zijn gedrongen proporties is hij niet ieders smaak en ook het imago van het model ligt wat moeilijk. Je buurman zou hem zomaar eens kunnen betitelen als wannabe-X6. En dat is toch zuur als je er net een fikse spaarpot of je maximale leasebudget op kapot hebt geslagen.

Manhart lost dat probleem deels op, want met het tuningspakket van de Duitse tuner laat je die buurman een poepie ruiken. Op Facebook laat Manhart weten de al niet misselijke X4 x-Drive35d voorzien te hebben van 365 pk en 740 Nm koppel, waar dit standaard 313 pk en 630 Nm was. Dat zijn cijfers die dicht aanschurken tegen het (nog?) niet leverbare M50d blok.

Officiële sprinttijden hebben we niet, maar verwacht 0-100 km/u in minder dan 5 seconden. Daar wordt de snelste diesel in de X6, de M50d, in ieder geval even stil van (5,3s). Manhart heeft daarnaast 21 inch 6-spaaks wielen onder de X3 met kont geschroefd en een verlagingssetje gemonteerd. De tuner zegt nog bezig te zijn met andere opsmuk zoals een bodykit, voor nu moet je daarvoor even uitwijken naar BMW’s M Performance goodies.17 reacties

Volgens mij voegen ze alleen maar wannabee toe.
Een klein stukje lager of iets beter gevulde wielkasten zou niet misstaan.
@wokkelz: en een andere achterkant en een …. Blegh wat een rijdend hok. Helaas zal ik met mijn 1.6 vaker de achterkant van zo’n auto moeten zien dan me lief is.

Psst, BMW neem eens een andere ontwerper in dienst.
Bah wat is foto 3 toch lelijk!
@miichal: Alle foto’s zijn lelijk.
@sulobb: de foto’s zijn niet lelijk. Hetgeen erop staat wel.
Ik heb echt moeite om mijn lach te onderdrukken als ik dit zie
X4 is nóg lelijker dan de X6. Dat moet je toch kunnen zoiets.
Zie gewoon echt geen verschil met de X6.
@JamesBond007: Deze is erger.
Hij begint op mij wel te groeien moet ik eerlijk zeggen… Wat eerder al gezegd wordt, stukje lager nog zou hem goed doen. En dan volgend jaar nog even een 3 deurs variant in de markt zetten net als de Evoque…
Aah Bah.. Dan vind ik de X6 van de persfotos nog wel te pruimen, maar de X4? Wat een lelijk / saai hok..

Neem dan een 4 (gran)coupe of de ruime broer 3 touring
Mijn autohistorie verraadt het: Ik val niet op gemiddeld grijs leaseblik.
Maar na het zien van coupé-versies van toch al overbodige SUVs, ga ik de Leon, Clio en Octavia toch weer waarderen. En een tunings-setje maakt dat alleen maar sterker.
Sterker nog, 740nm is meer dan de x50d.
Dan veel liever een Alpina XD3 biturbo.
Wauw ik heb deze auto compleet gemist, en ik heb daar zo te zien niks aan gemist, wat een lelijk hok zeg. Ik vond de X6 al lelijk en onpraktisch, maar deze spant de kroon.
Liever een X6

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).