Marchionne: geen extra centjes voor Ferrari F1-team

Auteur: , 15 Reacties

Ome Sergio, niet suikeroom Sergio.

Ik ben toch zeker sinterklaas niet?

Ferrari heeft een budget dat vele malen groter is dan dat van bijvoorbeeld Force India, maar desondanks scoren ze amper beter dan deze voormalige hekkensluiter. Er moet dus iets veranderen, maar daarvoor hoeven ze in ieder geval geen extra muntjes te verwachten. FCA- en Ferrari-eindbaas Sergio Marchionne vind namelijk dat hij al genoeg geld heeft uitgegeven aan de Scuderia, zo liet hij weten in een telefonische persconferentie voor investeerders.

I’m going to tell you something honestly – I’ve thrown all the money I’d like to throw at that.

Volgens Marchionne is extra geld ook helemaal niet de oplossing, de Lires moeten simpelweg beter besteed worden. Volgens de grote baas hebben er achter de schermen dan ook al een aantal aanzienlijke veranderingen plaats gevonden, die de ontwikkeling van nieuwe auto’s beter moet stroomlijnen.

Komend seizoen zijn de kaarten opnieuw geschud. Dankzij flinke reglementswijzigingen hebben teams nu een grotere kans dan de afgelopen jaren om de achterstand op Mercedes-AMG in te lopen. Het is alleen de vraag of Ferrari dit lukt, het team heeft in de recente geschiedenis juist het tegenovergestelde getoond en na reglementswijzigingen juist meer achterstand opgelopen. Werk aan de winkel voor Arrivabene en zijn rode brigade! Via: Autosport.com15 reacties

Eindelijk een wijs besluit van die man
We gaan het zien. Teams dichterbij elkaar is altijd spannend.
Nu pas werk aan de winkel? Mag toch hopen dat ze volgend jaar gelijkwaardig zijn ;)
“Honestly”. Echt het woord van Ferrari sinds een paar maanden.
Marchionne is een kille kosten/baten technocraat die op geen enkele moment de bijbehorende beleving schatplichtig aan dit legendarische merk uitdraagt.
@sezz: Denk dat dat ook de juiste instelling voor een F1-team is, daar kan je eindeloos veel geld in blijven pompen.
Voor de rest van het bedrijf geef ik je gelijk.
Wat mij betreft heeft Marchionne ook wel een goed punt. Als je ziet dat de budgetten van Mercedes en Red Bull ongeveer even hoog zijn dan die van Ferrari en het ook nog beter doen (Red Bull zelfs met mindere motor), kun je niet anders dan concluderen dat het geld bij Ferrari anders besteed moet worden.
Eigenlijk is geld ook nooit het probleem bij de Italianen geweest. Het kijkt eerder te liggen aan de werksfeer.
“Geld is nooit de oplossing” ..

Ik schat zo in dat Sergio pertinent niet bij de zelfbenoemde “hoger opgeleiden” wil horen ..
Vind het zo bijzonder dat een ander rijk team zo achter kan lopen. We hebben het over een motor bouwen en een goer chassis. Met beide heeft Ferrari enorm veel ervaring.
@stfu: goed*
Oplossing : minder italianen binnen het team en wat meer gezond verstand
Van mij mogen ze die hele poppenkast ook wel opdoeken, na Shumacher is het nooit weer leuk geweest.
@bofkont: Schumacher is een legende, maar stiekem was er voor de neutrale toeschouwer geen hol aan in dat Ferrari tijdperk.
Duurt niet lang meer of ze stappen uit de F1. Kampioenschappen winnen ze niet meer. En daar lijkt ook niet echt verandering in te komen in dit turbo tijdperk. Dit is eigenlijk alleen maar negatieve reclame. Het is leuk geweest, stoppen ermee.
Voor het geld wat Ferrari er al in pompt kunnen ze makkelijk kampioen worden. Ze moeten alleen van die stomme Italianen af, anders in ieder geval van de Italiaanse denkwijze.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).