Red Bull: “niemand heeft beter chassis dan wij”

Auteur: , 17 Reacties

Het Oog van Red Bull blaakt van het zelfvertrouwen.

De Formule 1 is een Jantje-lacht-Jantje-huilt-sport bij uitstek. Het ene weekend ben je de grote winnaar en komt niemand bij je in de buurt, het volgende weekend ben je de schlemiel en sta je na 100 meter al met een opgefrommelde auto naast de baan. Het lijkt net mensenwerk.

Helmut Marko ziet het zonnetje echter schijnen. De Consigliere van grote Red Bull-baas Mateschitz denkt dat zijn team na driekwart seizoen keihard buffelen eindelijk het chassis op orde heeft. Sterker nog: Marko is van mening dat Red Bull met de RB13 op dit moment het beste chassis van het veld heeft!

Deze uitlatingen volgen na de GP van Maleisië waar Max Verstappen vrij eenvoudig Lewis Hamilton passeerde en, veel belangrijker voor dit verhaal, een nette voorsprong opbouwde ten opzichte van de Mercedes. Marko heeft er dan ook alle vertrouwen in dat Max en Daniel de rest van dit seizoen nog gaan meestrijden om de podiumplaatsen en misschien zelfs nog een overwinning mee kunnen snoepen.

Zijn de vooruitzichten voor de GP van Japan (dit weekend!) eveneens rooskleurig? Marko twijfelt. Hij vreest dat z’n team te maken gaat krijgen met grid penalties omdat er motoronderdelen gewisseld moeten worden. We wachten het rustig af.17 reacties

Dat is toch eigenlijk al zo sinds 2010?
@str8six: nee in het begin van het jaar was hun chassis gewoon niet goed. Hebben ze ook toegegeven
@thefmanl: klopt kan me melbourne nog herinneren, geen power én geen wegligging. Vettel reed de rb’s op zeker 30 seconden
In Maleisie had Mercedes een probleem, en Ferrari ook.
De rest van het seizoen staan zij gewoon weer vooraan en is Red Bull 5 en 6.
@fapfap: wat is precies de relatie tussen de problemen van Mercedes en Ferrari dit weekend met het chassis van Red Bull?
@kvdw: een zwaluw maakt nog geen zomer
Mooi.

Ik hoop dat ze dat chassis ook voor volgend jaar hebben. En dan de Fransen bij Renault hun achterstand inhalen qua motor.

Japan wordt een weekeend voor RedBull en Ferrari. Ferrari heeft een loeigoede auto op dit moment, mercedes heeft zijn zaakjes niet voor elkaar.. en echt een groot probleem volgens Lil’Lewis. Crybaby Vettel moet dit weekend scoren, want het gat tussen hem Bottas is kleiner dan het puntengat met Lewis.

Vorig jaar was Max 2e, ondanks dat het gat tussen Mercedes en RB groter was dan nu. Dus nieuwe ronde nieuwe kansen!
@fiestacruizer: Ik denk dat Ferrari momenteel inderdaad de beste allround auto heeft. Niet de meeste power (die heeft Mercedes), niet het beste chassis (dat heeft RB), maar wel van beide genoeg. Ze hebben alleen erg veel pech en alsof dat nog niet genoeg is, verpest Vettel het voor zichzelf en het team.
Max zondag weer op het podium zou wijs zijn!
Hahaha nu opeens weer wel….
3 jaar geleden reed hij zijn eerste rondjes op suzuka in de auto van kvyat. https://youtu.be/6d1FOrXlIyA
Als RB zich misschien meer bezig zou houden met de auto ipv de media opzoeken dan zouden ze misschien wat vaker winnen.
@lalancia: o ja, want van Sauber en HAAS lees je amper wat maar die rijgen de overwinningen aan een. Wat een nonsense.
@str8six: kan je nagaan als die twee ook continu de media zouden opzoeken.
@lalancia: want het is Helmut die in z’n eentje, tussen de GP’s door aan de auto’s sleutelt natuurlijk…
@futse: hahahahahahaha om deze heb ik moet lachen.
Helmut Marko en zijn glazen oog bol.
Ik ben benieuwd komend seizoen. Vooralsnog hou ik het even op pech bij AMG en Ferrari…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).