Maserati Ghibli Ermenegildo Zegna is een leertijger

Auteur: , 15 Reacties

Wat we eerder op de Quattroporte zagen, wordt nu op de Ghibli doorgevoerd.

Een jaartje na de Quattroporte Zegna hebben de Italiaanse leerboys uit Trivero nu ook het model onder de QP, de Ghibli, onder handen genomen.

De Ghibli Ermenegildo Zegna is nog een conceptcar, maar een speciale toekomstige modelserie zit ‘in het achterhoofd’ van de Italianen (lees: die komt er dus gewoon). De carrosserie heeft een lak die uit drie lagen bestaat, in de kleur Azzurro Astro, en wordt gecomplementeerd door een set 20 inch Urano-wielen.

In het interieur ging het deignhuis pas echt goed los: we zien veel bruin leer, vastgestikt met ‘kostbare Zegna garens’, en carbon-inleg op diverse plekken. De auto is overigens op basis van de Maserati Ghibli S Q4 gemaakt.

Maserati zelf is on a roll: geen enkel ander merk zag op onze markt zijn verkopen procentueel zo hard stijgen. In de eerste 3 kwartalen verkocht het 111 auto’s, tegenover 15 in dezelfde periode vorig jaar.15 reacties

Wat een coole naam eigenlijk, Ermenegildo. En de auto ook trouwens!
Leuk dat ze de make-upspiegeltjes van de Stilo hergebruiken. Bij VAG kan dat ook, dus waarom hier niet.
Een werkelijk schitterend interieur. Als SQ4 wil ik hem wel een maandje testen.
Het interieur had er mooier uitgezien zonder Maserati drietand op het stuur. Dat is het enige wat me er telkens op wijst dat ik niet naar een 300c of ander Chrysler product kijk.
Wat een prachtig interieur <3
111 auto’s.. toe maar, dat doet BMW in nog geen maand met enkel de 6 GC. (lijkt me een reëel alternatief)

Verder: nette auto voor als je perse Italiaans wilt rijden maar verder niet veel geeft om auto’s. ;)
@eklasse: Het gaat over de Nederlandse markt.
@crackdavid: Ja, de 130+ 6GC 1mnd van BMW zijn ook NLcijfers
@eklasse: Ik geloof niet dat dat per maand is, lijkt me eerder per jaar. Waar heb je die cijfers gevonden als ik vragen mag?
@eklasse:

‘… maar verder niet veel geeft om auto’s’. Je hebt de Ghibli en alle (duitse) ‘alternatieven’ ongetwijfeld uitvoerig getest? Ik in elk geval wel, waarna ik ogenblikkelijk de Ghibli heb gekocht, de enige echte ‘rijderswagen’ in dit segment. Intussen een zevental maanden en 22.000 km. ferm rijplezier.
@nick007: Uiteraard.. als je hem daadwerkelijk koopt haal je een schitterende auto in huis.
Waar je zeker trots op kunt zijn. Veel plezier ermee!
Hoeveel % van die Ghibli is nou eigenlijk Chysler? Iemand een idee?
Al draagt een aap een gouden ring…
Eerlijk waar, dan rij ik nog liever een Golf 7. Wat een verschrikkelijk lelijk ding.
Boordevol fraaie details en echt iets anders dan de gevestigde orde. Ik zou er – als ik in dit segment zou mogen shoppen – zo één bestellen. Tuurlijk, niet echt degelijk. Niet echt ergonomisch. Foutjes in de afwerking. Niet echt praktisch. Geen restwaarde.

Maar je stapt ’s ochtends wel in een stukje emotie en dat gaat geen één van de concurrenten je bieden. La Dolce Vita.
@dondeboer: Nu ik toch doende ben met reactie(s) :-) … In het verleden o.a. nog een Mercedes gehad: de eerste maand 2 keer aan de kant met pech. Een van mijn mensen rijdt BMW: GPS scherm vervangen en elektronische storing binnen het eerste jaar (alles netjes vervangen binnen garantie wel). We zien wel op termijn, maar tot op heden: behoudens de gekende trillingen in de woofer bij de premium hifi (eveneens direct verholpen door de concessiehouder), geen enkel kraakje of verder probleem (en ik rijd echt wel door: zomerbanden vervangen na 17.000 km, maar dat is niet veel minder dan bij mijn vorige wagens).

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).