Maserati Quattroporte Ermenegildo Zegna Limited Edition

Auteur: , 24 Reacties

Op zoek naar een auto die perfect aansluit bij je garderobe die gevuld is met kleding van Ermenegildo Zegna? Dan kan je straks je slag slaan bij Maserati. Deze Italiaanse merken hebben de handen ineen geslagen en gaan ons de komende jaren op veel lekkers trakteren.

Volgende week zal Maserati tijdens de IAA in Frankfurt het eerste resultaat van de samenwerking met Ermenegildo Zegna presenteren. Voor de gelegenheid is een Quattroporte door Zegna aangepast en zowel van binnen als van buiten aangepakt.

De buitenkant is voorzien van een speciale lak met een diepe glans. Dankzij zwarte basisverf is de glans van de ultra-fijne aluminium pigmenten in de lak extra diep en ontstaat een speciaal effect.

Het interieur is uitgevoerd in de kleuren mokka en vergrijsd beige en naast leer is ook gebruik gemaakt van fluweelzachte stof. De auto die straks in Frankfurt te zien is draag nog het predicaat ‘concept’, maar volgend jaar moet deze auto daadwerkelijk in productie gaan. Uiteraard krijgen kopers dan ook de nodige Zegna goodies erbij.

Het is de bedoeling dat volgend jaar 100 exemplaren van de Quattroporte Limited Edition by Ermenegildo Zegna op de markt komen. Beide bedrijven zijn een verbintenis voor 3 jaar aangegaan reken er dus maar op dat er meer komt.

Vanaf 2015 zullen door Zegna ontwikkelde opties voor het interieur voor alle modellen van Maserati beschikbaar zijn. En vanaf 2016 wil Maserati samen met Zegna ook custom-made interieurs gaan aanbieden.24 reacties

Wat een pareltje!
Ziet er een stuk beter uit zo! Puik werk Zegna!
Ik zie geen verschil
Wow, daar zijn veel handtasjes voor verknipt.
@bsxc2: Het is uitsluitend een mannenmerk.
@adyton: sommige mannen dragen ook handtasjes
wat klasse bak is het toch geworden.. man, man, man…
Iedere keer als ik dat dashboard zie, zie ik een kopie van dat van de Chrysler 300C/Lancia Thema, jammer…!
@ingloriousleon:

Het kan aan mij liggen maar ik zie echt geen gelijkenissen met het dashboard van de 300C of Thema.
Van die kledingknipper had ik nog nooit gehoord. Maar de auto die erbij hoort wil ik best rijden!
@mout:
Ermenegildo Zegna is voornamelijk bekend bij mensen, die nog dure Italiaanse kostuums dragen en dat zijn er tegenwoordig niet veel meer.
@9000cse: hoho…
Lapo is er kind aan huis :)
@sir_smokalot:
WTF is Lapo?????
Prachtige auto maar wat ziet dat spiegeltje er enorm goedkoop uit :O
@darkpluisje:

Haha, dat viel mij inderdaad ook al op!:P
Super strak/design/trendy allemaal, en dan zo’n spiegeltje van de Blokker/Xenos/Action/etc.
@darkpluisje:

Of is het een soort WC-bril?
Grappig om te zien, dat Maserati zijn Quattroporte opwaardeert door er versierselen van Zegna op en in te verwerken en dat dat als bijzonder wordt gezien. Doet Ford zoiets met zijn Mondeo, door er Vignale op te plakken, dan wordt het weggehoond……
@9000cse: Ford werkt voor die Mondeo niet samen met een externe partij. Ze plakken er de naam Vignale op zonder dat er externe kennis bij betrokken wordt. Hier gaat het daadwerkelijk om een samenwerking tussen 2 individuele bedrijven.
@robbie:
Alsof die samenwerking met een extern bedrijf er aan af te zien is. Het gaat er in beide gevallen om, dat die merken iets bijzonders aan een model toevoegen om het te verfraaien en aantrekkelijker te maken. Het doel is in beide gevallen hetzelfde: Meer winst genereren. Je kunt er niet vanuit gaan, dat de verkoopargumenten bepaald worden door het feit, dat die verfraaiingen tot stand zijn gebracht door een extern bedrijf. Dan zouden die van bijv. de “individual”-optie van BMW ook ondergewaardeerd moeten worden.
Leuk hoor, maar Saab had 20 jaar geleden al een Zegna interieur…
Is er toch nog wat Italiaans aan!
Ben ik nu de enige die die Audi-kont ziet?
Dit doet Maserati wel vaak. Vind die dakbekleding niet zo mooi

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).