Max: ‘bochtensnelheid RB13 zeer indrukwekkend’

Auteur: , 27 Reacties

Aankomend seizoen wordt wellicht het fysiek zwaarste seizoen of all time. De voorbereidingen zullen voor veel F1-coureurs dan ook gespannen verlopen. Maar Max? Die is er helemaal klaar voor!

MAX-RB13

De winterstop komt bijna ten einde, wellicht jammer voor sommige F1-coureurs die nog enigszins proberen te ontspannen. Max daarentegen staat alweer te springen. Naast een flinke zak extra centen kruipt hij in 2017 ook achter het stuur van een nieuwe bak. Onze held zal nu volledig meedraaien met het topteam. In een interview met RedBull kijkt hij alvast vooruit naar het aankomende seizoen. In Barcelona kruipt hij achter het stuur van de RB13. Hij heeft al wat uurtjes in de simulator door gebracht en daar was hij zeer over te spreken.

Ik heb al in de simulator gereden en de bochtsnelheden zijn indrukwekkend. Vanzelfsprekend wil ik het graag ervaren in ‘real life’, maar gelukkig duurt dat niet zo lang meer. Ik kan niet wachten om weer te starten. Om alle teamleden weer te zien, weer te oefenen en natuurlijk om te racen.

Buiten de G-krachten kan de simulator een rit in de RB13 feilloos nabootsen. Desondanks is het belangrijk voor de coureurs en het team dat er in ‘the real deal’ wordt gereden. De set-up van de auto moet perfect zijn. De optimale rijpositie is vereist zodat er geen kramp kan ontstaan in het lichaam. Elke dag wordt de auto stukje bij beetje getweaked tot perfectie. Gelukkig krijgt hij dit jaar meer tijd om te wennen aan de auto dan vorig jaar bij de RB12.

De RB13 zal onder andere beschikken over bredere banden en grote spoilers wat zou moeten resulteren in meer downforce. De auto zal ook wat zwaarder worden dan voorheen. Daar is onze jonge coureur gelukkig optimistisch over.

“Het zal interessant worden. Uiteraard zal de auto wat zwaarder worden, maar ik denk niet dat dat teveel invloed heeft. Op sommige circuits zouden we drie seconden sneller kunnen zijn, dat is veel!

Zoals we van hem gewend zijn maakt Max zich niet al te druk. Hij wil eerst aan den lijve ondervinden hoe goed de auto is alvorens concrete doelen te stellen. Zo hoopt hij bij de eerste bocht van de race in Australië voorop te rijden. En vanuit daar? Vanuit daar ziet hij wel verder. Zo kijkt hij ook tegen de rest van het seizoen aan. Even kijken hoe goed de auto is en dan pas doelen stellen.

Prima Max, we zien vanzelf wel wat er gebeurt, zet hem op!27 reacties

Hoop weer op een spannend seizoen en daarbij een speciale hoofdrol voor Max! Heb er zin an!
Ik hoop zo hard dat RBR komend seizoen een strijd kan bieden tegen Mercedes. Wat zou het leuk zijn om Max Hamilton te zien aftroeven in zijn bolide, over Vettel ga ik zelfs niet spreken.

Inderdaad Max, laat maar komen die eerste GP!
@misterdrogba: Jup, ook ik hoop dat meer teams goede weerstand kunnen bieden aan Mercedes…
@st220: verwacht niet veel van de rest. bij mclaren hebben ze nu eindelijk een realistische teambaas, zak zegt dat we geen overwinningen of podiums mogen verwachten. ferrari heeft er een enorme teringbende van gemaakt, force india heeft er het geld niet voor, williams heeft al jaren een ruk auto die vooral aan het einde van een bandestint nog wordt ingehaald door sauber. welke teams die vaak in de top 5 zitten ben ik nog vergeten?
Op naar meer overwinningen!
@rufctr01: ja het is niet zo dat het er minder gaan worden hè… open deur.
Gas op die lolly Max!
Ik ben zeer benieuwd en heb er heel veel zin in. Ik kijk echt uit naar de snelheden van de auto’s en hoe de coureurs daarop reageren. Spannende tijden.

Ik ben zeer benieuwd welk team het beste zijn huiswerk heeft gedaan en vooral welke teams gaan afhaken en welke er gaan aanhaken.
@viezefreddyw: ik kijk ’t meeste uit naar de start, hoop dat Max dat een beetje getraind heeft.
@mars: zolang zn koppeling werkt…
Ik heb er zin in en hoop dat mercedes het moeilijk krijgt met de concurrentie
Hoop dat hij er niks van bakt en max snel weer de F1 uit is. Dan hoef ik niet elk feestje alle nieuwe F1 ‘kenners’ aan te horen.

Leuk hoor het gastje. Maar de hype er omheen is strontvervelend.
@airc: tja, stel je voor dat we in Nederland eens trots/enthousiast zijn op iets Nederlands.
@bfvo: daar gaat het me niet om. Gun max best zijn successen, maar ik wordt er een beetje moe van dat hier op autoblog bijvoorbeeld tot 2 jaar terug met moeite na een GP op maandeg een samenvattinkje van de F1 stond. Dat als je op feestjes stond iedereen riep dat F1 saai rondjes rijden was gevolgd door een Jos grindbak grapje.

Nu staat AB vol met non-nieuws rond F1 & Ves (want dat klikt zo lekker weg) en moet je overal horen wat voor supertalen Ves is en dat mensen het leuk vinden om F1 te kijken etc.

Kortom ik ben de hype beu.
@airc: rook een jonko chill
@bfvo: Ik snap dus niet dat je trots kan zijn op iemand die helemaal niks met jou te maken heeft, los van dat hij hetzelfde paspoort heeft.
Als je nou uit een dorp komt, waar de ondernemers uit het dorp iemand sponsoren zodat hij of zij iets kan bereiken, dan snap ik het: het is de community die het heeft gedaan en je behoort tot die cummunity.
Of als iemand van jouw club, die jij zelf ook financieel of intellectueel helpt, het ver schopt; dan snap ik dat je trots bent.
Maar we hebben het nu over een gozer die met privaat geld van een paar mensen + contacten van een paar mensen de goede kansen heeft gekregen en die kansen goed heeft uitgebuit. Daar heeft, op misschien een man of 100 na, verder geen Nederlander iets bij geholpen.
Als ik F1 kijk dan ‘ben ik ook voor Max’. Maar dat is om zijn manier van rijden en om zijn reacties. Maar trots omdat er een vlag naast zijn naam hangt?
Als Stroll straks Massa het snot voor z’n ogen rijdt, ben ik ook voor Stroll, juist omdat hij als ultime pay-driver het tegendeel dan bewijst.
@airc: Je komt een beetje op mij over als een saaie geitenwollen sokken opa met grijze haren die zoch vooral niet kan en wil verplaatsen in andermans enthousiasme. Zo’n persoon die de kliklijn gaat bellen als er rond oud en nieuw jongens van 12 op straat met vuurwerk aan het spelen zijn.. want foei! Dat kan natuurlijk niet.. dat andere mensen plezier hebben en jij niet. Bijzonder sneu.
@airc: Nee ben het niet eens met je. Beter geven ze een oud idols finalist een stoeltje bij Sauber, zodat ze het daar lekker over kunnen hebben. Dan geniet ik wel van Ves in de voorhoede. Ben het dus wel eens over dat domme gelul op verjaardagen etc..
Ik wil ook zo’n simulator, chips, colaatje en forcefeedback stuurtje. Alleen die G-Krachten gaan wat lastig worden denk ik.
Ik had gedurende het afgelopen seizoen al de indruk dat Verstappen wat meer spieren aan het kweken was. Hij kwam wat forser over in de loop van het jaar. Gek te bedenken dat hij inderdaad nog niet een compleet seizoen in de Red Bull heeft gereden. Australië op kop na bocht een? Dat laat Riccardo denk ik niet gebeuren….
@pomoek: hij zal t wel moeten laten gebeuren, of race 1 is over in bocht 1 voor red bull.
@pomoek: In het echte artikel heeft hij het over dat “wij” in de eerste bocht aan de leiding liggen. Dit is gewoon een vrije vertaling van autoblog.

What do you envisage will happen in Australia at the first race? Are you expecting a mix-up in the order, any different challenges going into the first corner?

Hopefully we will be first into the first corner and from there on we just keep the lead. At the moment I don’t think about it too much. I first want to focus on testing and we’ll see where we end up in the order when we get to Australia.

http://www.redbullracing.com/article/return-max
@kilum: Je hebt gelijk, dat had ik niet gelezen.
We hebben er zin in!
Nou max ik denk dat iedereen er weer zin in heeft!
Gelukkig krijgt hij dit jaar meer tijd om te wennen aan de auto dan vorig jaar bij de RB12.

Niet dat hij daar vorig jaar echt lang over deed overigens ;)
Max wordt net geen kampioen dit seizoen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).