Max test zijn nieuwe ride op 23 februari

Auteur: , 33 Reacties

En dat 'ie die testrondjes maar goed gebruikt!

Toro Rosso werkt letterlijk 24/7 om auto af te krijgen

Een nieuw seizoen, een nieuwe bolide. Max zal vanaf 23 februari op het prachtige Catalunya, Barcelona in de nieuwste creatie van Toro Rosso stappen. Helaas gaat de eer van de allereerste testkilometers met de Ferrari-motor niet naar Max, maar naar zijn vriendje Carlos. Die zal op de 22e zijn rondjes draaien. Goed, dan is ‘ie alvast warm gereden.

Zodra de eerste testronde is afgelopen krijgen de bollebozen van STR vijf dagen rust om aan de wagen te gaan knutselen. De tweede ronde zal op 1 maart plaatsvinden. Ieder team mag één auto de baan op brengen, dus zal het testen wederom óm en óm gaan. 4 maart is het testen finito en zullen de teams zich klaar moeten maken voor het echte werk in Melbourne. Seizoen 2016 klopt al bijna op de deur!33 reacties

Kijk al uit naar het seizoen heb de kaarten voor hockenheim net binnen
@dmk94: Ik die van Catalunya! Veel plezier alvast.
@fmgarcia: bedankt jij ook maar dat komt vast goed in de Spaanse zon.
@dmk94: Beetje regen op Zondag zou leuk zijn, tnx
@fmgarcia: ik ga ieder jaar naar Monaco. Dit jaar gewoon weer. Die sfeer is niet te beschrijven in de stad dat weekend.
@nicolasr: ik wou dat ik ook ging dit jaar. De GP valt weer op mijn verjaardag. De laatste keer dat dat gebeurde was 5 jaar geleden. Toen de race bekeken vanuit een appartement aan St. Devote :) Dat was nog eens een ervaring :)

En ’s avonds lekker uitgaan in La Rascasse en op het circuit dansen. Blijf ik vreemd vinden: in de nacht staan daar terrasjes en ligt het halve circuit vol met rommel, overdag vliegen ze daar door met +200 km/h.
@nemus: Ik heb de een na laatste keer dankzij een vriend de race kunnen bekijken vanuit de potbox van Force India. Dan kun je dus tijdens de race langs de monteurs lopen die zitten te wachten tot er 1 binnenkomt, je ziet de start direct aan de baan en ook bij de prijsuitreiking sta je dan direct bij de coureurs en de prinselijke familie. Er is nog een YouTube filmpje waarop ik sta terwijl Lewis Hamilton zijn champagne naar zijn potcrew spuit en ik die zooi over me heenkijk. Over onvergetelijke ervaringen gesproken.

En wat jij zegt over dat dansen op het circuit, da’s inderdaad raar. Wij gingen op zaterdagmiddag na de kwalificaties naar de laatste bocht voor het rechte stuk en bezochten daar een feestje. Bier op het asfalt, confetti, vet eten, alles. 20 uur later rijden ze daar met een noodgang overheen. Ik vond het geweldig!!!
@fmgarcia: ik ook tribune G, veel zin in!!
@pvbast: Ik zal wel even zwaaien! Me broertje heeft het geregeld. 3 dagen toegang tot het circuit, verblijf voor een happymeal prijs. Heb in het verleden wel eens dik betaald voor een tribuneplek. Dacht -€400,- voor de Dunlopkurve op Nurburgring. Zodra de race gestart is zijn de stewards net zo opgewonden dat je echt overal naar binnen kan sneaken. Zonde om heel veel te gaan betalen, tenzij je het niet mist natuurlijk, dan moet je het lekker doen!!
-edit: danku, is inmiddels gefixt-

Ik kan niet wachten op het nieuwe seizoen, ik ben erg benieuwd wat alle teams gaan doen. McLaren en Renault hebben wat goed te maken, Ferrari zal Mercedes het nu wel moeilijk willen gaan maken en ik ben nog meer benieuwd naar de prestaties van Max. En met een record aantal races hebben we genoeg kijkplezier.
@viezefreddyw: Ik las vanochtend dat McLaren 223PK heeft ingelopen. geen grap.
@awesome: de journalist rekent zich daarbij rijk, het gaat erom dat de ERS wat optimaler werkt. Nu nog de betrouwbaarheid, bij de regentest vandaag is Honda wederom stil gevallen
@rvvm: Maar bij de regentesten worden dan ook de oudere auto’s gebruikt, dus dat is opzich nog geen ramp eigenlijk.
@awesome: Dat gaat inderdaad al even rond. Voornamelijk doordat het ERS-K systeem gefixt zou zijn wat goed is voor 160 pk (afgeregelde limiet voor elk team). Zou erg mooi zijn als dat klopt.
@awesome: zou mooi zijn
Maar aan de andere kant was het ook een beetje het geluk voor torro rosso
Verstandig. Altijd eerst een proefritje maken. Je moet er toch een heel seizoen in rijden natuurlijk.
We hebben er zin in!
De auto van str is nog niet af. Zelf zeggen ze dat de er bij de eerste test wel staat
Maar het is dus afwachten of die inderdaad op tijd klaar is. (Iets te vroeg op versturen geklikt.)
Aangezien de teams maar één auto mee mogen nemen, is het voor Max vooral te hopen dat Carlos een probleemloze dag kent en hem niet met 200+ de muur in parkeert.
@Edge: Mogen ze maar één auto tegelijk de baan op sturen of maar één auto meenemen? Dat is hier niet echt duidelijk namelijk.
@MJB: Eén auto meenemen. Anders zou je de situatie krijgen dat wanneer auto nummer één op de baan is, er volop aan auto nummer twee gesleuteld wordt en de coureur zo van de een in de andere auto kan springen. Uiteraard hebben ze wel een resevechassis en reserveonderdelen bij zich, maar het is niet zo dat ze een volledig in elkaar geschroefde auto de trailer uit rijden en zo de baan op sturen zodra de primaire auto kapot is.
@Edge: De hele auto dus in onderdelen. En daar weer wat reserve onderdelen voor. Als Carlos hem crasht, heeft Max gewoon een complete auto.
Heeft tie een nieuwe vriendin dan?
Ik ben benieuwd hoe die auto er uit gaat zien. Niet zo’n beetje ook!
@clarkson: Ik niet! Zolang het ding maar snel en betrouwbaar is zodat Max leuke dingen kan laten zien zal het mij echt aan mijn reet roesten hoe de wagen eruit ziet! ;-)
@clarkson: uhhh who cares hoe dat ding er uit gaat zien… Als die maar snel en betrouwbaar is.
Spann0nd!
Ik was Max al vergeten,
Maar oh ja de F1 kampioen in spe…
@csx3000: Wees gerust, vanaf maart wordt het onderwerp Max weer 7 maanden lang gedrild.
Hoop dat ze net zo sterke carrosorie hebben neergezet als vorig jaar
@mrrallycross: carrossErie
Pfff kan niet wachten tot het nieuwe seizoen weer begint. Ik ben benieuwd naar Max zijn 2e seizoen. Ik ben nog niet al te optimistisch….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).