Tost: ‘Verstappen en Sainz van zelfde kaliber als Vettel’

Auteur: , 20 Reacties

En Franz kan het weten, want hij werkte eerder met de viervoudig wereldkampioen.

Franz Tost

Toro Rosso-teambaas is blij en tevreden hoe de gok om twee onervaren rijders naast elkaar te zetten heeft uitbetaald. Zowel Sainz als Verstappen hebben een onuitwisbare indruk achtergelaten tijdens hun debuutseizoen en de toekomst ziet er meer dan rooskleurig uit voor beiden. “Ik ben van werkelijk alles onder de indruk,” aldus een trotse Tost tegenover Motorsport.com. “Niet alleen hun rijden, maar ook hoe ze de auto aanvoelen, hun samenwerking met de engineers en de manier waarop ze omgaan met de media. Iedereen wil graag met ze samenwerken.”

Dat is opzich natuurlijk al een mooi compliment van de teambaas en daarmee directe leidinggevende van Max en Carlos (een dertiende maand lijkt ons niet meer dan redelijk), hij gaat zefs nog verder. Tost vergelijkt de twee rookies namelijk met niemand minder dan Sebastian Vettel, viervoudig wereldkampioen en in 2007 en 2008 coureur voor Toro Rosso. “Ze delen het geduld, hun houding en hun motivatie om succesvol te zijn in de Formule 1.”20 reacties

Ik schat Max toch wel hoger in…
@norge: Dat doet Frans ook hoor. Hij vertelde ook dat sainz kan leren van max zijn inhaalacties.
@norge: Hij kan Sainz toch niet afvallen/beledigen 😉
Hoe HUN rijden?
@jorrit: Excuus. Beter moeten lezen. :-(
Dit is een bericht in het kader van: wij van wc eend adviseren wc eend
Mooi, gaat een goed seizoen worden met dat Ferrari torretje achterin.
@trustmeiamanengineer: Het eerste deel wel ja, maar aangezien die 2015 motor geen enkele update meer gaat ontvangen vrees ik dat ze later in het seizoen wat meer wegzakken door het veld.
@MJB: ik denk dat het wel meevalt. De Lotus was stukken slechter . Als de ferrari sneller en heel blijft dan de Lotus dit jaar gaan ze wel wat mensen op de banken krijgen.
Ach ja, achteraf is makkelijk lullen….
@dutchdriftking: hij nam ze anders wel vooraf in dienst…
@awesome: awesome
Dat ze bij Red Bull weten hoe ze talent moeten spotten is inmiddels wel duidelijk. Persoonlijk schat ik Verstappen wel net even wat hoger in dan Vettel en Sainz, al is de vergelijking met Vettel niet helemaal eerlijk omdat hij al vier wereldtitels op zijn naam heeft staan. Maar geef Max een paar jaar extra en een goede wagen en ik sluit niet uit dat hij beter dan Vettel kan worden.
Sainz schat ik ook behoorlijk hoog in, maar hij mag wat minder anoniem gaan rijden. De rauwe snelheid heeft hij wel en hij is ook behoorlijk consistent. Nu nog de bravoure die bij een kampioen past.
@Edge: dat had Vettel niet toen hij bij tr reed. Dus de vergelijking gaat wel op. Hij refereert aan die Vettel.
Ik sluit ook niet uit dat hij minder gaat presteren dan Vettel, eerst maar eens afwachten wat 2016 brengt, een goed seizoen maakt hem nog geen kampioen.
Dit heet alvast indekken voor een teleurstellend Torro Rosso seizoen, en dat die gaat komen is zeker.
Waarschijnlijk kan Max op basis van zijn supertalent nog redelijk compenseren, wat de auto tekort komt, maar Carlos zou zomaar niet bij de eerste 14 kunnen rijden.
Iedereen verwacht veel van die oude 2015 Ferrari motor, maar het tegendeel zal waar zijn.
Om te beginnen hikken ze nu al achter de feiten aan, omdat de motordeal veel te laat rond kwam, de STR10 was een prima auto vanaf het begin omdat het een doorontwikkeling was, de nieuwe met Ferrari motor zal te veel nieuwe ontwikkelingen nodig hebben die nog maar moeten aantonen dat ze werken op de nieuwe auto.
Ze zijn nu met man en macht aan het proberen om een zo goed mogelijke auto te ontwikkelen en die dan ook nog op tijd klaar te hebben voor de eerste tests.
Als de auto gelijk goed is om achter de top teams te eindigen, dan zal dat niet lang voortduren omdat alle team’s met 2016 motoren stappen gaan maken in meer vermogen.
2015 Mercedes motoren zijn al krachtiger dan de 2015 Ferrari, en de meeste 2016 motoren zullen dat al zijn of zeker worden in de loop van het seizoen.
Renault zal ook zeker een grote stap gaan maken met hun motor, die gaan echt geen 3 jaar de tijd nemen om een kampioen waardige auto te ontwikkelen, RedBul zal daar teveel van profiteren omdat Renault een benchmark nodig heeft.
Honda zal ook niet stil zitten met het verbeteren van de motor.
Ik hoop het beste voor Max maar ik vrees het ergste, of ze moeten hem op het laatste moment overhevelen naar RedBul in plaats van Daniil Kvyat.
Max schat ik hoger in.
Die max die komt er wel!
Ja leuk dit soort berichten wie wat zegt over hoe goed ze zijn. En op wie ze lijken… lekker belangerijk, prestaties is enige wat geldt naar mijn mening.
@rikvp: Materiaal is minstens zo belangrijk in de F1. Coureurs kan je best met elkaar vergelijken. Al kun je pas echt zien wie de betere zijn als iedereen de zelfde auto rijdt (zonder pech).

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).