Max Verstappen doet niet mee aan alternatieve Elfstedentocht

Auteur: , 12 Reacties

Max danst niet op het ijs.

MV33

In ’s lands sloten zijn hier en daar wat ijsblokjes te vinden en dus barst de Elfstedenkoorts weer helemaal los. Als je Erben Wennemars, Sybrand Buma of W.A. van Buren dezer dagen op TV ziet dan weet je direct waar het over gaat. Maar realisten weten natuurlijk al lang dat het er niet van gaat komen. Daarvoor hebben we simpelweg teveel fossiele brandstoffen voor verstookt. Dus moet er uitgeweken worden naar het koude Oostenrijk, waar al enkele jaren de alternatieve Elfstedentocht wordt georganiseerd op de Weissensee. Zonder de etablissementen in de regio goed onderzocht te hebben gokken we erop dat de schaatsers verblijven in Hotel Seeblick.

Nou heb ik zelf vrij weinig met duursport, maar de organisatie had het lumineuze idee bedacht het evenement dit jaar te combineren met een demo van Red Bull Racing. Sowieso helemaal hip tegenwoordig, dat combineren van evenementen die in principe weinig met elkaar te maken hebben.

Enfin, de elementen beloofden veel goeds. Naast Max Verstappen zou ook MotoGP-kampioen Marc Marquez en Niki Lauda acte de presence geven. Lekker scheuren over het ijs met een Formule 1 auto alsof het een wedstrijd om de Andros Trophee betreft, dat zou best eens een goede show kunnen worden.

Maar helaas: de lokale Behörde staken een stokje voor het hele festijn. Volgens de spelbedervers is de Weissensee namelijk een ‘natuurpark’. Daarom zijn een paar dozijn schaatsers in spandex pakken wel wélkom, maar een paar CO2 uitbrakende motoren niet. Wellicht heeft Red Bull nog aangegeven dat eventuele zwarte strepen op het ijs binnen afzienbare tijd als sneeuw voor de zon verdwijnen, maar dat heeft kennelijk niet mogen baten.12 reacties

Laten we het ajb weer over hip hop hebben. Kan niet wachten op relevant f1 nieuws!
@fmgarcia: strak plan. Iemand toevallig gister bij Bone Thugs geweest in Amsterdam? Kon zelf niet maar ben wel benieuwd hoe het was.
@str8six: Heb toevallig filmpjes van een vriend gezien. Had op de valreep ticketswap gedaan. Hij was positief. Kreeg overigens notorious thug met biggie, dus ze hebben wsl genoeg oud materiaal laten horen!
@str8six: ik had helaas al een kaart voor Kings of Core, het andere uiterste ;)
@str8six: net trouwens nog even ‘60 seconds’ geluisterd.
Wie zich af vraagt waar de huidige manier van rappen vandaan komt, hier liggen de roots wel denk ik…
@fmgarcia: Zal ik mijn appeltaartrecept hier plaatsen? :-)
@venividivici: of voor pandan cake?
@venividivici: Ja is goed. Die zal verkopen als een gek op de elf stedentocht waar Max niet aan mee doet!
Als je het schaatsen op de Weissensee een keer meemaakt, vind je ook dat die auto’s de baan niet hoeven te verpesten.
Haha ironisch dat de populistische toon van het artikel tebiet wordt gedaan door genuanceerde reacties. Zo werkt het niet vaak op het internet.
Schaatsers braken ook co2 uit
Verbaasd me niets, op de Weissensee mogen al ettelijke jaren geen boten meer met verbrandingsmotoren varen, enkel electrisch. Ze willen het meer daar zuiver houden, en het is idd zuiver, ben er in de zomer al geweest, is de moeite hoor :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).