Max Verstappen eindigt als derde in het EK Formule 3

Auteur: , 44 Reacties

De jonge Limburger die ruim een jaar geleden nog met karts in de rondte reed, heeft vandaag zijn debuutseizoen in de Formule 3 afgesloten.

Op naar de top!

Natuurlijk is de hele wereld vooral benieuwd naar hoe de jongste debutant ooit het er volgend jaar in de Formule 1 vanaf gaat brengen, maar dit jaar moest er ook nog een kampioenschappie worden afgemaakt. Inderdaad, de Europese Formule 3 waarin Max begin dit seizoen debuteerde.

De Limburger gaat naar huis met een hele nette derde plaats in de eindstand en heeft bovendien aan het eind van de rit de meeste overwinningen van iedereen binnengeharkt (10 stuks). De achterstand op kampioen Esteban Ocon bedraagt 67 punten, maar waarschijnlijk zal het Verstappen worst wezen. Die heeft volgend jaar immers een dikke Toro Rosso onder z’n kont.

We zijn mede gezien dit prima resultaat dan ook zeer benieuwd hoe Verstappen Jr. het er volgend jaar vanaf gaat brengen. Noteer 15 maart 2015 in elk geval met rood in je agenda, dan gaan we hem namelijk voor het eerst aan de start van een GP zien.44 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Met iets minder aanrijdingen (waarvoor we de diverse concurrenten mogen bedanken) en iets minder pech was de tweede plek meer dan verdiend geweest maar goed… gefeliciteerd
@w0o0dy:
Als zijn VW motor hem niet meermaals in de steek had gelaten was hij met 3 vingers in de neus kampioen geworden.
2 overwinningen werden hem door falende techniek door de neus geboord en als dank kreeg hij 3 wedstrijden een gridpenalty van 10 plaatsen.
Tja, dan wordt het een beetje vechten tegen de bierkaai.
Straks in Macau maar kijken wie echt de beste is, op voorwaarde dat de boel daar heel blijft.
@w0o0dy: ik denk dat een kampioenschap er dan ook in beeld was.
Dat zou wel erg slecht voor het imago voor rijders als Ocon zijn, om de oren worden gereden door een rookie..
@awesome: Ocon is ook een F3 rookie. Heeft dus ook het F3 Rookiekampioenschap gewonnen waar Max als 2e geëindigd is.
@tweetyv6:
Klopt, ik denk dat hij meer doelt op het feitje dat het Max zijn rookiejaar in de autosport was.
Ocon kwam uit de Formule Renault 2.0 alwaar hij zowel in 2012 als in 2013 reed..

Verstappen toonde zich wel een goed verliezer, ondanks al zijn pech vond hij Ocon de terechte kampioen omdat hij het meest stabiel was over het gehele seizoen.
Veel succes gewenst in de formule 1 vanuit de Kempen!
Kleine tegenvaller dus dat Blomqvist er nog voorbij is gegaan met een puik laatste weekend. Maar ja de buit is inderdaad al binnen dus als hij het volgend jaar goed doet bij STR maakt 2de of 3de niet zoveel uit.

Ben benieuwd wie zijn teamgenoot wordt, Carlos Sainz Jr of toch nog een jaartje Vergne. Ik denk dat Vergne beter zou zijn voor Max want die zal hij dan niet direct hoeven verslaan, dicht in de buurt komen is dan genoeg. Als het een andere rookie wordt zoals Sainz of eventueel zelf Alex Lynn zal het vanaf het begin af aan een intense strijd worden voor wie er mag blijven/eventueel door kan groeien naar RBR. Het afbraakrisico is dan een stukje groter.

Uiteindelijk zal hij om in de F1 te blijven natuurlijk sowieso moeten laten zien dat hij net zo snel/sneller is dan andere coureurs maar het is wel lekker als je in een situatie zit dat je niet gelijk afgeschreven bent als je het onderspit delft tegenover een teamgenoot. Stel je voor dat Vettel in zijn eerste jaar teamgenoot was geweest van Ricciardo met hetzelfde resultaat als dit jaar, dan had Sebbie misschien net zo geëindigd als Vergne nu, vrezend voor zijn F1 carrière…De verschillen tussen een hero zijn of een zero in F1 zijn zo klein dat je ook een beetje mazzel nodig hebt dat het muntje net jouw kant opvalt.
@jaapiyo: Goed verhaal hoor. Verder nog iets leuks gedaan vandaag? Je bent een echte kenner he?
Goed gedaan Verstappen !!! Gaaf!
@denniz: Ik weet er wel redelijk wat vanaf ja. Ik begrijp uit je reactie dat jij je daar een beetje bedreigd door voelt maar dat hoeft niet hoor, als andere mensen ergens goed in zijn of wat meer kennis van hebben dan jij betekent dat niet automatisch dat jij als mens minder waard bent. Het leven hoeft niet altijd een grote competitie te zijn wat dat betreft, je moet een beetje de balans zoeken tussen de zaken voor jezelf goed regelen maar anderen niet benijden voor wat zij hebben of kunnen.
@jaapiyo: Ja ik voelde me echt bedreigd :-)
Fijn dat je zo goed in balans bent en zo. Dat zegt veel over je. Fijn dat je hier je ei kwijt kan.
Succes met je balans.
@denniz: problemen met moeders de vrouw? Wat ben jij een naar mens zeg, doe je in de supermarkt ook zo tegen mensen?
@Sciurida: Tsja, balans, Blijkbaar een probleem hier. Moeders de vrouw? Is dat niet iets van 30 jaar geleden?
Alleen de reacties geven deze app al bestaansrecht. Bedankt voor je coole reactie. Mijn zondagavond bij het openhaardje kan niet beter. Ha ha.
@denniz: doe anders even je handen warmen in de open haard.
@awesome: Ja, je hebt gelijk. Ik heb hier idd niks te zoeken. Gezien het aantal reacties jij hier hebt… Ha ha ha omg. Veel plezier met je vriendjes hier. Ff een snelle reactie van the coole Boss ha ha tof. De mazzel blog vriendinnetjes. Get a life. Groeten aan moeders de vrouw en zo……..
@awesome: Oh ja, en de enige die echt met auto’s bezig is en het hands on modificeren hiervan ben ik.
Een gemiste kans door jullie gejammer hier. Veel plezier hier. Jullie missen nu 18 jaar ervaring met dikke auto’s en know how. En waarschijnlijk een eindeloos dagboek met mooie verhalen. Maar ik heb wel een prettige avondje gehad bij mijn haardje. :-).
En mijn handjes zijn heerlijk warm. Ik heb het al eerder geprobeerd hier. Maar kan gewoon niet tegen het domme gelul en mensen die er ” verstand” van hebben. Mzzl
@denniz: veel plezier in de schuur van je moeder vriend…
@awesome: Bedankt. Slimme agent
@awesome: Laat maar lekker lopen, die denniz. Probeert z’n persoonlijke frustratie op het internet af te reageren.
@Jochempie: Lekker makkelijk jochempie. Zegt meer over jou dan over mij. Ik probeer ruzie te zoeken? Waar slaat dat op! Lees je wel!? Ik baal alleen van slaplullende mensen! Zie jij dat als ruzie. Dan moet je niet zo intressant doen. Die opmerking zegt meer over jou dan over mij.
@Jochempie: eens hoor. Ik liet me meeslepen…
@awesome: Tsja vriendjes zonder onderbouwd antwoord. Tijd voor een frisse wind op dit blog
@denniz: het staat je vrij een frisse wind te laten waaien, of een poging daartoe te ondernemen.
Ik geef je meer kans van slagen op andere fora/websites, maar niet geschoten is immers altijd mis.
-edit: nutteloze bijdrage-
@denniz: overigens heb ik net even al je posts doorgelezen. Waarbij het me opvalt dat je wel erg weinig auto-gerelateerde comments (nul) plaatst voor iemand die zegt al 18jaar ervaring te hebben met auto’s modificeren.
Vertel jij anders even aan ons allemaal hoe het werkelijk zit met Max. Gewoon, als opwarmertje voor wat er allemaal nog aan kennis op ons af word gevuurd.
@awesome: Ja ik ook, duurt even voordat er een patroon ontstaat ;)
-edit: nutteloze bijdrage-
@jaapiyo: Kijk wel pornhub! Is toffer dan jou gelul!!
Bla bla bla
@denniz: volwassen reactie ook, meneertje ‘ikmodificeerautosenderhalvebenikmotorsportdeskundige’
@tweetyv6: De mensen achter autoblog weten wel wat ik doe. Weltrusten ” vriendjes” veel plezier.
@jaapiyo:
Ga er maar vanuit dat Carlos jr zijn teamgenoot wordt, die schreef trouwens dit weekend op Jerez de WSR 3.5 titel op zijn naam.
Leuk voor ons Hollanders, Nick de Vries deed hetzelfde in de FR 2.0.
@tupperware: Ah wist ik nog niet van Nyck. Goed om te horen, was ‘m eigenlijk al een klein beetje uit het oog verloren nadat de overstap naar de Formule wagens in eerste instantie relatief moeizaam bleek, maar alsnog doorgebroken dus dit seizoen.

Vwb Sainz het lijkt de logische keuze te zijn, maar Alex Lynn wordt de opvolger van Kvyat als GP3 kampioen en ik heb een beetje de indruk dat die rare Helmut Marko niet heel kapot is van Sainz en het tevens leuk vindt om tegendraadse beslissingen te nemen. Feitelijk is Sainz ook al gepasseerd ten faveure van Verstappen dus ik zie het eigenlijk nog wel gebeuren dat toch Lynn het zitje krijgt of dat Vergne nog een jaar krijgt op voorspraak van Mateschitz.
@jaapiyo:
Joh, ik lul ook Eddy Jordan maar na, zelfs die kan het nog weleens bij het verkeerde eind hebben.
Persoonlijk schat ik Carlos jr hoger in dan Lynn, ook is de stap vanuit het WSR een stuk kleiner dan vanuit de GP3.

Al zegt dat laatste bij hun keuze ook geen reet.
Kimi Raikkonen kwam rechtstreeks uit de FR 2.0..
@jaapiyo: Max had toch een meerjarig (4?) bij RedBull?
Die maakt zich voorlopig helemaal geen zorgen volgens mij…
@awesome: Tsja…contracten in de Formule 1. Het geeft het team misschien nog wat extra motivatie om Max te laten slagen maar als het onverwacht en onverhoopt niet lukt dan verandert dat contract snel genoeg in een grote zak geld of wellicht een zitje in een DTM bolide o.i.d. zoals bij Antonio Felix da Costa.
Netjes max
2015 wordt top of flop, ben benieuwt!
@toniominestrone:
Ongeacht de resultaten wordt het dus gewoon TOP, wij Hollanders en de Belgen hebben weer een legitieme rede om F1 te kijken..
@tupperware: idd.
Tsja, balans, Blijkbaar een probleem hier. Moeders de vrouw? Is dat niet iets van 30 jaar geleden?
Alleen de reacties geven deze app al bestaansrecht. Bedankt voor je coole reactie. Mijn zondagavond bij het openhaardje kan niet beter. Ha ha.
Op zich vind ik de kleurencombinatie van de stickers erg gaaf, maar bij zo’n kleine moeite om iets speciaals te maken bekruipt me gauw een “staat al op kenteken maar is nog niet verkocht” gevoel… Ze moeten er nog even snel uit, zeg maar. Dan maar een speciaal stickertje. Heeft zo’n M4 toch niet nodig…?
@Jochempie: Dat was een reactie bij een verkeerd topic! Het doet wat met je he, zo’n onstuimige avond op Autoblog ;)
De hele wereld benieuwd??? Je bedoeld een klein deel van Nederland
@mbkevin:
Jij volgt de sport dus duidelijk niet.
Van Australië tot Europa, van de VS tot Azië, overal wordt met bewondering over Max gesproken. Geen autosportjournalist die niet onder de indruk is van zijn capaciteiten.
Hadden ze niet beter de eerste in de F1 gestoken dan?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).