[OFFICIEEL] Max Verstappen rijdt volgend jaar in de F1!

Auteur: , 79 Reacties

Yippee ki-yay! Het hoge woord is eruit. Onze rijzende ster die eerder al tekende bij het talentenprogramma van Red Bull gaat de jongste F1-coureur ooit worden.

Max Verstappen debuteert volgend jaar in de F1

Het (nu nog) 16-jarige supertalent mag volgend jaar gaan laten zien wat-ie waard is in een auto van Scuderia Torro Rosso. Bij zijn debuut is de zoon van Jos the Boss iets ouder dan 17 jaar. Hiermee scherpt hij het record van Jaime Alguersuari aan, die momenteel met 19 jaar en 125 dagen in de boeken staat als de jongste coureur ooit.

Na een, door omstandigheden, wisselvallig weekend op de Nürburgring is dit een opsteker van jewelste voor de jonge scheurneus. Laten we hopen dat het debuut van Max weer voor een hoop oranje vlaggen gaat zorgen op circuits als Spa en dat hij zichzelf in de kijker rijdt bij de grote teams.79 reacties

Gefeliciteerd! Veel succes toegewenst.
Nu maar hopen dat hij wat beter uit het grind kan blijven dan zijn vader.
@Donstil: Grindbakken, hoelang heb jij al geen F1 meer gekeken? Er ligt tegenwoordig bijna alleen nog kilometers uitloopstroken naast de baan ;)
@wif1: haha al zeker 15 jaar niet. vreselijk saai vind ik het.
@Donstil: Jos valt niets te verwijten, hij heeft het jaren voor elkaar gekregen om in de top 3 te staan van coureurs met de meest uitgereden ronden van het seizoen. Hij reed altijd op de limiet van de auto, en vaak er over. En tja, als het dan mis gaat, gaat het inderdaad goed mis.

Jos verklaarde laatst ook dat hij eigenlijk te weinig geduld had, als hij achter iemand reed die langzamer was moest en zou hij er voorbij, en kon het niet langsop, dan is het er wel overheen.

Wat dat betreft weet Jos heel goed wat wel en niet te doen in de F1, en daar mag en kan Max optimaal van profiteren.
@Donstil: geen coureur of buitenlandse “journalist” heb ik ooit die associatie (het is niet in de buurt van grappig wel van ignorent) horen maken, moet ik uitleggen waarom?
@thierryvth: Graag.
@Donstil: hoe oud ben je? voor leken/broekies is het wat anders en langer uitleggen
Leuk! Ben erg benieuwd! Hoop dat hij lekker kan meekomen met de rest!
Laten we allemaal van de azijn afblijven en gewoon duimen dat die jongen het erg goed gaat doen.
@camber24: helaas zitten we met een generatie die F1 op rtl4 heeft leren kijken dus ik ben bang dat we een lading azijn voorbij gaan zien komen
@thierryvth: Haha, ik heb het ook op RTL4 leren kijken. Toch gun ik die jongen (en ons, chauvinistisch als ik ben) het aller beste. En bij de eerste tegenslag; blijven juichen.
@thierryvth: Ik heb F1 leren kijken op RTL5…Niks mis mee, 2 uur voorbeschouwing met fragmenten uit de oude doos en interviews…good times.

Gewoon tof dat er weer eens een Nederlander in F1 gaat rijden in een auto waarmee regelmatig puntjes gehaald kan worden, dus geen noodzaak voor CH3COOH. Als Frijns nou ook nog eens op de grid wist te komen zou het helemaal mooi zijn voor de Nederlandse autosport want die heeft ook het talent om races te winnen. En ach…Giedo kan er ook nog wel bij bij een team als Sauber. Voordat je het weet rijden ‘we’ al die Germanen (en de rest) finaal van de sokken :)
Dan rij je dus in de F1 en mag je er niet zelf naartoe rijden omdat je nog te jong bent voor een rijbewijs!

Ik vind het geweldig en hoop op grote successen voor Max! #rememberthatname
@swaffelaer: In Nederland mag je toch vanaf je 17 beginnen rijden?
In België mag je vanaf je 17 jr je theorie doen & als je die hebt mag je meteen onder begeleiding beginnen oefenen in de auto.
Dus hij kan wel naar het circuit rijden, maar enkel in Nederland en als z’n vader tegen hem zit ;)
@vale46: maar als je met 17 je rijbewijs hebt mag je het buitenland niet in :)
BAM! Beste formula 1 nieuws in tijden.
Veel succes, wil graag zien wat hij er van bakt in de F1!
Fantastisch, eindelijk weer een Nederlander in een F1 team waarmee punten gescoord kunnen worden. En op de circuits waar de bolide goed uit de verf komt zelf top 5 klasseringen mogelijk. En natuurlijk ongelofelijk dat een Nederlander de veruit jongste F1 coureur ooit wordt…
Heeft hij al een superlicentie dan?
@mbfanatic: De overwinningen en stand in het F3 kampioenschap zijn al voldoende criteria om daar aan te voldoen, alleen nog een onafgebroken test van 300 kilometer in een F1 bolide op race snelheid.
Stiekem een beetje trots op dit Nederlandse talent. Hoop dat hij doorbreekt naar de top!
Wauw wat een fantastisch nieuws! Ik hoop dat hij daadwerkelijk uitgroeit tot een coureur van wereldklasse. Zijn talent is in ieder geval veelbelovend.
eindelijk weer een Nederlander die puur op talent in de f1 komt
Wat een ongelooflijke fout van Jos Verstappen. “Ik ben te jong ingestapt” zei hij verschillende malen. Zijn zoon is 16! Dit kan nooit goed aflopen.
@john4545: @john4545: tiger woods, mark marques, messi ect ect, soms heb je uitzonderlijk talent en dat hebben we hier ook, van cart naar auto en gelijk baas en op een manier…. pffff alles kan fout gaan maar Max geeft veel vetrouwen maar dan moet je de moeite nemen om zijn races te kijken

en wat jos betreft, jij was daar dus niet als F1 kijker bij dat is wel duidelijk, te jong? vraag een ieder die toen F1 keek wat bizar cool en niet te jong was aan jos 1e F1 race
@thierryvth: Het waren Jos zn eigen woorden…
@john4545: Het is natuurlijk een lastige afweging die Max en Jos moeten maken. Optie 1 was vroeg instappen, maar daarbij het risico lopen dat je door gebrek aan ervaring en wellicht ook spiermassa gigantisch op je bekt gaat. Optie 2 is bedanken voor het zitje, en netjes de conventionele weg bewandelen en dan over een paar jaar, met ervaring in FR3.5 of GP2 op zak, alsnog voor een F1 zitje proberen te gaan. Het risico dat hij daarbij loopt is dat hij een gevalletje Antonio Felix da Costa wordt. Die jongen was extreem getalenteerd en had de resultaten om een F1 zitje af te dwingen, maar toen zag Dr Marko ineens meer in Daniil Kvyat. Gevolg: Da Costa rijdt nu in de DTM en als om wat voor reden dan ook een zitje bij een van de Red Bull teams zou vrijkomen, staat hij nog achter de andere jonkies (Sainz Jr., Gasly, en Lynn). Max heeft niet de financiën om zich in te kopen, dus het was een gevalletje nu of wellicht nooit meer.
Dat kost toch hartstikke duur zo’n stoeltje? Wie financiert deze grap?
@gash: kost duur? Die baas van red bull betaald dit omdat hij Max een uitzonderlijk talent vindt.
@mrrallycross:

Eerdere Hollandse coureurs moesten altijd een flinke som geld meebrengen om een stoeltje in de F1 te bemachtigen. Mocht het waar zijn dan is het erg fijn voor Max wanneer Mr.Red Bull dit avontuur betaald….
@gash: Het is waar dat Red Bull dit betaalt. Red Bull is een van de weinige F1-teams waarbij het niet uit maakt of je nou helemaal platzak bent of multimiljardair bent. Die willen gewoon de beste coureurs en denken dat Max een van die coureurs is.
@Edge:

Dat is in ieder geval dan een gezonde situatie zonder dat gedoe zoals o.a. Christian Albers had.
@mrrallycross: Betaald zonder T? Misschien moet je zelf eest Nederlands leren en dan anderen verbeteren ;-)
@pfranze: haha en dan zelf een tikfout er in, eest moet natuurlijk eerst zijn.
@gash: Zo heel af en toe komt het voor dat een renstal bij een coureur op de deur klopt of je alsjeblieft voor ze wil komen racen, in plaat van andersom met een gigantische zak geld in je achterzak. Het komt niet vaak voor, maar het gebeurt.

Dat ze allemaal ongeduldig op je deur staan te bonken daarentegen…
@motoragent:

Een derde mogelijkheid zou natuurlijk kunnen zijn dat Verstappen senior zich heeft laten gelden tijdens de onderhandelingen…
@gash: vet grappig man.
@awesome:

Wanneer je veroordeeld bent tot een voorwaardelijke gevangenisstraf voor het slaan van je ex-vrouw, roep je dit soort opmerkingen over je af. Had hij zijn handen maar moeten thuishouden.
@topless:

Juist! Ik wil deze opmerkingen niet eens maken, ik MOET ze maken. :)
@gash:
Je “moet” helemaal niks, het gaat hier over Max.
Zo jammer dat je dan altijd een paar van die droeftoeters hebt die over zijn vader moeten gaan janken..
@tupperware:

Jos is een 1e klas koekwous en dat blijft voor de rest van zijn leven aan hem plakken. Max wens ik echter al het beste toe. Ik hoop dat ‘ie in een mooie bruine F1 bolide gaat rijden. Hoe de velgen er uit zien is niet belangrijk, als het maar functioneel is….
Ik gun hem alle succes! Laat de oranje vlaggen maar wapperen!
Zag het interview net op Oostenrijkse tv, met in mijn achterhoofd dat Jos had gezegd dat we aankomend weekend op Spa meer te horen zouden krijgen over de toekomst van Max.

Totdat de lichten uit gingen en Max (ietwat onwennig, zoals dat bij hem buiten de auto altijd lijkt) de studio in kwam wandelen en hij officieel werd aangekondigd als F1 coureur voor TR in 2015… glimlach van oor tot oor kan ik je vertellen, en die komt er voorlopig niet meer af!
@motoragent:
Ik hoop dat die glimlach er nog lang op blijft.
Dat zou inhouden dat hij met lol blijft rijden en dat kan zijn prestaties alleen maar ten goede komen.
Max was altijd al een schuchter kereltje en geloof het of niet, ook Jos was ooit zo.
Ik zie hem nog op Zandvoort staan met een hand vol stickers, Frits had hem de opdracht gegeven om die uit te delen. Verlegen bijna stamelend tegen de voorbijgangers, wilt u een stickertje meneer.
Jammer dat z’n opa zijn kroeg niet meer heeft, dat was echt feest tijdens de GP’s, ik was er speciaal naar toe gereden toen Jos derde werd op de Hungaroring.
@tupperware: Jos z’n pa had een kroeg in Montfort. The place to be tijdens de races toen Jos mee reed. Later op de kartbaan in Echt…ook gezellig…..Laten we hopen dat Max de lijn die hij in heeft gezet alleen maar omhoog doortrekt. Limburg rules!
@venckman:
Yep, inclusief de dronken dorpsgek die steevast op het zebrapad lag..
Op mijn vraag o we hem niet weg moesten slepen werd lacherig gereageerd, kan geen kwaad, iedereen weet dat hij daar ligt..
Nu zal het wel feest worden op Genk dan, dat was immers de thuisbaan van Max.
@tupperware: Wees gerust, tegenwoordig kunnen we een lekker ijsje weghappen tijdens de Grand Prix, opa Frans heeft tegenwoordig een ijssalon ;)
@motoragent:
Dat wist ik nog niet. Nu heb ik Frans een jaar of 20 geleden voor het laatst gesproken dus zo gek is dat nu ook weer niet.
Weet je ook waar, misschien ga ik dan nog even wat oude koeien uit de sloot trekken..
@tupperware:

Aan dezelfde rotonde als waar de kroeg was.
@topless:
Thanks, de volgende keer dat ik in Zuid-Limburg moet zijn ga ik even bij hem langs.
@motoragent: waar kan je dat zien? geen austria op mijn upc
@thierryvth: Op de Verstappen site stond een linkje naar een livestream!
@motoragent: thnx, het kan zo simpel zijn ( ;
@thierryvth: Ik heb het interview nog niet teruggevonden, maar de aankondiging zelf check je hier:
@Edge: Ik zie dat ik blijkbaar geen YouTube video kan embedden hier in de comments. Dan maar een linkje! https://www.youtube.com/watch?v=TDA0y4V372E
Wat zou zijn salaris zijn?
@papa: bij Toro Rosso is dat vaak niet veel (al zou 150.000 nog veel zijn voor dit mannetje)
Hij had ook gewoon een 2e hands prius kunnen kopen, die dingen zijn ondertussen bijna net zo boeiend als F1.
@MrSkyline: mee eens, de formel vau is nog sneller tegenwoordig.
ik ben geen RedBull fan, maar voor vaderland hoop ik dat hij indruk maakt!
Heel vet, ik volg de F1 helaas niet meer zoals 10 jaar geleden.Om allerlei positieve redenen gelukkig.Maar ook om de beschikbaarheid of het gebrek daaraan op tv.En ik zit al de hele dag tussen de auto’s.Je wordt ouder papamodus uit.
wow, eindelijk weer die kick bij de start van een F1 race, terug naar het pre Olaf (ik lul maar wat) mol tijdperk. Ik heb het mijn hele leven bij feyenoord en ik heb het met een verstappen aan de F1 start (ja het is een sennna in wording als je hem wat langer volgt), adrenaline en je hart in je keel bij de start
kan niet wachten
Hey Max, Denk niet dat je dit leest maar wil je feliciteren met deze geweldige prestatie en je veel succes wensen komend seizoen. Top!
Geweldig! Wat een heerlijk nieuws! Super! Keep it cool Max!
In de engelse pers hebben ze er ook wel geloof in: http://www.autosport.com/news/report.php/id/115436
@pjotr: thnx, mooi stuk en oh zo waar
Een kroonbeloning op een fantastisch seizoen in F3.
Hopelijk kun je volgend jaar positief opvallen in F1!
Hopen dat een Nederlandse omroep nu hierom besluit het hele F1 seizoen aan te kopen.
@mashell: gewoon BBC kijken, (veeeeeel) beter commentaar beter interviews met coulthard en eddy jordan
@mashell: Sport1 heeft de komende 3 jaar nog de rechten, naar ik heb begrepen. Voor gratis kijken kan je bij de BBC terecht (zenden alleen niet alle races live uit) of RTL Duitsland, dat dan weer wel in je pakket moet zitten.
Ik hoop dat Max de tijd gegund zal worden om te kunnen groeien, de man heeft het in zich en ik hoop dat zijn carriere er een moge zijn als die van een Schumacher !

Gewoon rustig de tijd krijgen om te rijpen.
@desjonnies: Dat betwijfel ik. Formule 1 is geen opleidingsklasse, dus het is presteren of ophoepelen.
@pieterveer:
Voorlopig heeft hij een contract voor 2 jaar en is dr Helmut Marko helemaal gek met hem.
Torro Rosso is het opleidingsteam van Red Bull, hij moet het dus wel heel bont maken wil hij er voor die tijd uitgetrapt worden.
We hebben het hier niet over Benneton met de Labiele Flavio Briattore maar over de opvolger van Minardi in handen van stabiele Oostenrijkers.
Betwijfel jij er dus maar op los.
@tupperware:

De twee jaar zal Max wel kunnen volmaken, maar zonder goede resultaten is het dan echt wel voorbij.

Wat hebben Beitske Visser, Brandon Hartley, Jaime alguersuari, Sebastien Buemi en Jean-Eric Vergne met elkaar gemeen?

Ze maakten deel uit van het Red Bull young driver program en moe(s)ten plaatsmaken omdat de resultaten onvoldoende waren.
@topless:
Ik zou eens wat zuiniger aan doen met die azijn, Max is Beitske niet, beide heb ik vanaf hun eerste meters in de kart mee gemaakt en ik kan je verzekeren dat Max van een heel ander kaliber is.
Max is buitencategorie, de laatste 15 jaar is het niemand gelukt om vanuit de kart de F3 in te stappen en gelijk races te winnen, laat staan 8 tot nu toe. Dat hadden er 10 kunnen zijn als zijn VW motortje hem niet in de steek gelaten had.

Nu loop ik pas een paar jaar mee in dat circus, (heb Senna nog zien winnen in een Formule Fordje op Zandvoort) en ik kan redelijk inschatten of iemand het wel of niet heeft.
Zo heeft m’n zoontje ooit tegen Hulkenberg gereden en hoewel die kleine best kon sturen (stond ooit 3de in het NK) werd hij compleet zoek gereden door Nico.
Dat is wat de echte talenten kunnen.
Gelukkig weet jij het allemaal en zijn de scouts bij Mercedes. Red Bull en Ferrari gelukkig een stelletje prutsers..
@tupperware: Ik twijfel er geen moment aan dat Max zijn belofte in gaat lossen.
Wat ze al niet doen om ons Nederlanders aan de abonnee-TV te krijgen…..
Ik hoop overigens van harte dan Maxi wereldkampioen wordt!!
Ik vind het super! Ik denk dat met zijn klasse de beste nederlander in de F1 gaat worden.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).