Max Verstappen is sportman van het jaar!

Auteur: , 48 Reacties

Een foto van Jan Lammers boven dit artikel vonden zelfs wij ietwat flauw.

Max Verstappen is sportman van het jaar!

De jonge scheurneus (Max, niet Jan) sleepte de prestigieuze sportprijs dit jaar in de wacht. Daarmee is hij de eerste autosporter die de bokaal in ontvangst mocht nemen. Mócht nemen, maar daar had Maxie helemaal geen trek in! Eerder al gaf Verstappen aan niet bij het gala aanwezig te zullen zijn.

Verstappen viert liever vakantie na een jaar buffelen in de Formule 1 en we geven de Limburger groot gelijk. Bovendien werden zijn prestaties in de karts en de Formule 3 steevast genegeerd door organisaties van dergelijke verkiezingen. Dat zal ongetwijfeld hebben meegespeeld bij de keuze van Max om het gala te laten voor wat het is.

Voor wie de intro van dit artikel een beetje apart vindt: Jan Lammers nam, bij terechte afwezigheid van Max, de bokaal in ontvangst. Lammers sprak een mooi woordje over de prestaties van Max, die overigens wel een videoboodschap had ingesproken. Verstappen liet Dorian van Rijsselberghe (windsurfen), Tom Dumoulin, Ferry Weertman (openwaterzwemmen) en Sven Kramer achter zich.48 reacties

Meer dan terecht!
Gelukkig liet frank de boer iedereen minder lang in spanning
Goeie zet van max
Op zich heeft hij wel een punt. Al jaren een super talent maar nooit (main stream) aandacht. En nu hij landelijk populair is geworden ineens wel aandacht. Ik begrijp het wel (al ben ik het niet helemaal met hem eens).
Ik vond dat Van Gerwen meer aanspraak maakte op de titel…
@willeme: dat vond Max zelf ook. Helaas deelden de juryleden die mening niet.

Bizarre poppenkast eigenlijk.
@willeme: Max wint 1 race en v Gerwen verliest dit jaar 1 wedstrijd. Wie maakt er meer aanspraak op?
@lekkerlinksrijden: in ieder geval niet iemand met overgewicht die pijltjes gooit.
@willeme: Pijltjes pleuren noem ik geen sport.
Het is een hobby waarmee je als je echt goed bent wel een leuke boterham mee kan verdienen, maar sport ? Neen…
@willeme: voor beerpens van het jaar?
Ik zal een van de weinigen zijn maar ik vind het onterecht. Tuurlijk is het vreselijk mooi wat hij heeft laten zien maar hij heeft geen titel of kampioenschap of gouden medaille. Van mij had de zwemmer het wel mogen worden..:
@viezefreddyw: agreed!
@schoen85:
Vergelijken is natuurlijk onmogelijk…

Het is wel zo dat met “Olympisch zwemmen” je kan winnen in maarliefst 19! variaties. Of zelfs 35 verschillende variaties als je ook nog onderscheid gaat maken op geslacht (doen we in de racerij ook niet). Dus tja, je kan je afvragen of het winnen van een van die vééle medailles je nou echt sportman/vrouw van het jaar maakt.

Het gaat om het hele plaatje, en dat zit gewoon goed bij de jonge redbull promotor. Dat zit beter bij die Max Verstappen, dan bij die zwemjongen.. waarvan ik niet eens de naam weet.
@viezefreddyw: Deels mee eens, maar in sommige sporten is het veel “makkelijker” om een gouden medaille te winnen. Bij zowel zwemmen als schaatsen bijvoorbeeld hebben de atleten kans op een gouden medaille op verschillende afstanden. Max heeft wel degelijk een enorme schok teweeg gebracht in zijn sport. Of hij het daarmee verdient om sportman van het jaar te worden? Tja, daar twijfel ik zelf ook over omdat de anderen ook erg goed waren.
@Robbert01: amen! Helemaal mee eens
@viezefreddyw: Amen. En dat in een olympisch jaar…
@viezefreddyw: Deels mee eens. Maar sorry; het is toch allemaal om de commercie? Deze winnaars werken er hard voor, maar krijgen ook alle ruimte…… is de man/vrouw met een baan en gezin en toch een actieve sportloopbaan, niet de ware sporthart-drager?
Wat max betreft heeft hij in een grote mondiale sport die dreigde in te slapen wel weer de nodige spanning terug gebracht, ook voor de niet-nederlanders. Wat dat betreft een terechte winnaar wat mij betreft. Of dat training/inzet of talent is laten we even buiten beschouwing….
@viezefreddyw: van mij vam rijsselberghe! Ik heb weinig met windsurfen, maar je olympische titel verdedigen is toch echt heel erg knap. Met overmacht zelfs.
@thijsj: en dan zijn atitude, wat een positieveling!
@viezefreddyw: Anderzijds kan je redeneren dat Max een prestatie neergezet heeft die nog nooit een andere Nederlander in die sport voor elkaar gekregen heeft, wat je voor al die andere genomineerden niet kan zeggen.
Seriously??
@nicolasr: Honestly!
@MauritsH: what are we doing here @nicolasr???
@willeme: blue flag, get out of the way!
@MauritsH: Je overtreed je eigen regel, niet met één woord reageren.
@nicolasr: obviously
Jeej, Max!
Gefeliciteerd Max! Hoewel ik t meer dan van harte gun, komt deze prijs misschien een jaartje te vroeg…;-)
‘Vertappen’.. awkward..
via Android app
-edit: en dat zuurderige hoeft helemaal niet telkens in je reacties-
Dik verdiend! Baas!
Volkomen terecht…
En terecht!
Goed gedaan maar was ook al wel te verwachten. De races in de F1 waren spannender dan de rest van de genomineerde.??
Vind frank de boer altijd een hele inspirerende spreker, straalt echt enthousiasme uit. Doet ook geen domme dingen met enveloppe in zn hand
Wel goed dat hij deze nu wint en niet pas als hij een WK titel pakt. Dan is het weer zo: wij springen ook op de wagen nu je kampioen bent.. nu is het erkenning voor een uitzonderlijk sportjaar.
En terecht! Mocht Max AutoBlog lezen… Gefeliciteerd en een prettige vakantie!
Hoezo je valt door de mand.. eerst steenhard negeren en ow hij is bekend geworden bij de Nederlanders met f1 laten we hem nou maar nomineren..

Herlings zelfde verhaal, ronduit schandalig.

Natuurlik is hij een groot talent, maar waarom nu al? Waarom is bijvoorbeeld Jeffrey Herlings niet genomineerd, die dit jaar wéér met overmacht zijn derde MX2 motorcross wereldtitel behaalde? Die heeft minstens zo groot talent als Max Verstappen, maar wordt volkomen genegeerd.
@marcel_butter: Bij Van Gerwen zou je nog kunnen beargumenteren dat hij niet genomineerd is omdat het een NOC*NSF-prijs is en zijn dartbond PDC daar niet bij aangesloten is, maar waarom Herlings er niet bij zit is mij ook een raadsel. Die jongen is een uitzonderlijk talent in zijn sport, heeft de resultaten om zijn status waar te maken en zijn sportbond is aangesloten bij het NOC*NSF. Dan mag je best genomineerd worden.
En terecht! Wat deze jongen in zo’n korte tijd teweeg heeft gebracht in de wereld die F1 heet is buitengewoon bijzonder. Staat ver boven het halen van een medaille in een sport waar heel veel medailles en kampioenschappen te winnen zijn. En nog maar 19 jaar. Nog nooit is er een Nederlander geweest die zo gepresteerd heeft in de F1. De andere sporters die genomineerd waren lang niet de eersten die gouden medailles hebben gewonnen. Eindbaas Max. Nu nog een kampioenschap en het kan niet meer stuk!
Het sterft overal van de draaikonten in dit land, jarenlang kruipen ze in de analia van Mart (ikbenGotzelf) Smeets die ik nooit zijn snoevende en laatdunkende uitspraken over het fenomeen autosport heb vergeven en nu, nu hebben we een kanjer van een talent en tracht men bij deze jongeling in zijn analia te kruipen en die van de fans.
Toen Gijs van Lennep in 1971 Le Mans won stond er een stukkie van 12 regels in het AD van toen.
Nederland mag gewoon geen autosport land zijn van het terreur sport establishment, voor mij hoeft het nu dan ook niet meer.
Hoe vaak ik niet als jochie teleurgesteld ben geweest, je las nooit iets over de rally monte carlo of de safari rally hier, ow hoe anders was het voor een jonge desjonnies uit logeren in Engeland, ik vrat daar de klanten op omdat ef ALTIJD iets over autosport te melden was, ik heb daar geleerd over John Cooper, Ford AVO John Fitzpatrick, noem maar op.
Sjesus zeg, ik lijk Derksen wel, ik voel een snor op mijn bovenlip !
Ik haat dat elitaire gedoe, dat ons kent ons genetwerk.
Zoals Max zelf al zei, : “ik heb pas wat verdiend als ik wereld kampioen ben! “
@dutchdriftking: Dus zo als Rosberg: wereldkampioen worden en dan klaar zijn met racen.
@mashell: Max kennende wil hij ook het meeste aantal wereld titels op z`n naam. En daarna het meeste aantal wereld titels op een rij, en daarna het meeste aantal wereld titels bij het zelfde team. En daarna het meeste aantal wereld titels bij verschillende teams.
Je kunt ook stemmen voor jouw sportmoment van het jaar:

http://nos.nl/artikel/2149583-kies-jouw-sportmoment-van-2016.html

Je kunt kiezen uit:
A: de overwinning van MV in Barcelona
B: de regenrace in Brazilie
C: iets anders
De televizierring onder de sportprijzen. Gaaaap…
Sportman van het jaar maar niet sportief genoeg de prijs te komen ophalen. Toch jeen beetje jammer.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).