Max Verstappen net zo “vermarktbaar” als Robin van Persie

Auteur: , 38 Reacties

Met andere woorden: je kunt aan beide sporthelden ongeveer evenveel poen verdienen.

De raceprestaties van Maxie V. blijven niet bepaald onopgemerkt binnen de landsgrenzen. Eerder repten we al over het Max Verstappen-effect voor wat betreft kijkcijfers op de buis, maar nu is het de beurt aan de marketingcowboys van Repucom om hun plasje over de ontwikkelingen rondom de coureur te doen.

Eerdergenoemde site goot enkele onderzoeksresultaten in grafiekjes en tabellen om de boel inzichtelijk te maken wat het debuutjaar van MV nou precies teweeg heeft gebracht in marketingtermen. Ondergetekende heeft allesbehalve kaas gegeten van de materie, wijs me vooral op knullige vertalingen en andere missers.

De cijfers

In februari van dit jaar kende 68% van de Nederlanders Max Verstappen, tegen 83% anno nu. De overige 17% ligt waarschijnlijk een luier vol te piesen in een ledikant/bejaardentehuis of woont onder een brug. Wat die “vermarktbaarheid” betreft: Max zou nu op gelijke hoogte staan met Robin van Persie, de voetballer van Fenerbahçe die als Nederlands international de meeste goals voor oranje heeft gemaakt.

Tegenswoordigs minstens even belangrijk: het aantal volgers van Max op social media steeg van 68.000 stuks aan het begin van het jaar naar 455.000 nu, een stijging van ruim 500%. Verder gaf 12,3% van de Nederlanders aan in 2015 Formule 1 te kijken, tegen 7,2% vorig jaar. Het aantal kijkers van de GP van Amerika (zowel vorig jaar als dit jaar gratis op de buis in Nederland) verdubbelde ruimschoots van 318.000 naar 673.000 man.

Lang verhaal kort: Max gaat als een komeet.38 reacties

Max gaat wereldkampioen worden, kan Robin van Persie niet meer zeggen….
@robbie123: Robin van Wie ??? Vmax spreekt beter Engels, rijdt harder en heeft een veel betere werkethiek en kiest z’n dames (nog ?) niet op basis van de hoeveelheid kilo plastic en kleurspoeling; in mijn boek is ie allang winnaar :)
@dawwg: aangeven hem niet te kennen, maar toch hem vergelijken met Max. Knap hoor…
@560pkferrari: joh, je meent het :)
@dawwg:
Het is ook nooit goed met die voetballers.
RvP schijnt al sinds zijn 20e met zijn vrouw te zijn getrouwd (klein groepsex schandaaltje daar gelaten).
Hij heeft kiddo’s. Zijn vrouw en hij staan niet elke dag op de achterklap.
Hij komt niet in het auto nieuws omdat ie zijn Posches wrapt of crasht.
En werk ethiek; ach, ook hij was een arrogant snotjoch toen ie bij Arsenal aankwam; maar dat imago is ie toch wel kwijt nu?
Daarna heeft ie toch aardig succes gemaakt onder Wenger en Ferguson; toch niet bepaald manager waarbij je een beetje kan slacken.
@gregorius: het is dan ook typisch Nederlands om nu te gaan zeiken over RvP. Toen hij de droomgoal maakte tegen Spanje was hij bijna God en nu het lulletje van de week (en inderdaad topscoorder aller tijden van NL). Dat hij niet altijd sympathiek overkomt, hoeft ook niet. Als spits moet je juist egocentrisch zijn. Wie gelooft hier van Cristiano Ronaldo de leukste jongen in de omgang Is?
@robbie123: Ja, en Max ligt op 1 lijn met zijn coach, kan Robin van Persie niet zeggen… (dat is zeker weten ook de reden van de kick-ass!)
De marketingpipo’s van repucom hebben echter duidelijk wel kaas van marketing gegeten. Voor dit bericht kende 0% van mij hun naam, nu toch minimaal 15%.
@jaapiyo: Hebbie aandelen ofzo, was na het lezen van de post hun naam alweer vergeten; nog ffies hij blijft wel hangen :P PS: Je hebt natuurlijk wel helemaal gelijk …
Dus dat geeft Max en Jos een goede onderhandelingspositie bij Perridon 😉
@remcott: Die had al te kennen gegeven dat Max te duur was en dus iets met Jos wil.
@kjeld: dat klopt, maar met deze verwijzing kan Jos zijn eisen navenant bijstellen richting Perridon.
Of zou zelfs Jos te duur worden voor de smaak van Perridon?
alleen is max nog niet overdatum
Kan je nagaan hoeveel extra mensen er nog meer gaan kijken als ze er weer een echt iets moois van maken (geluid, autos, weg met die kunstgrepen )
Dergelijke cijfers komen Max bij een transfer zeker ten goede. Het is niet enkel de kunnen van een F1 piloot die hem verder helpt. De sponsors die achter hem staan zijn bijna even belangrijk. Hoe meer aanhang, naam bekendheid Max heeft des te meer interesse de sponsors hebben, des te aantrekkelijk Max word voor de grote teams.
Ja onze Max is lekker bezig.
@dutchdriftking: kap allemaal toch eens met ‘onze’ Max!
Het is niet jouw Max of die van mij, tenzij je z’n vader of moeder bent.
@awesome: onze is brabants
@awesome: volgens mij heeft onze Max er weinig problemen mee…..
@dutchdriftking: Het is ook altijd onze voetballers, onze schaatsers, onze tulpen, onze politici en ons klein knuffellandje … dus waarom onze Max niet kan snap ik niet; hebben we eindelijk weer iets om trots op te zijn, is chauvinisme weer een vies woord; geeft precies aan wat er mis is met ons land; GEEN ons gevoel meer.

PS: En nee, ik kom niet van beneden de rivieren …
@awesome: Natuurlijk is het onze max. We hebben eindelijk iets om trots op te zijn!
@awesome: zolang ze succesvol zijn zijn het onze, en anders mag het de uwe zijn. ;-)
Dat in je luier piesen in een bejaardentehuis gaat mij eerlijk gezegd iets te ver. Komt een beetje denigrerend over.
@dennisjuh95: hoe triest ook het is in veel gevallen de waarheid
@remcott: [insert geleuter over kabinet]

Misschien moet de familie dan eens wat vaker langs gaan in het verzorgingshuis, zijn die luiers niet meer zo vol.
@awesome: tja of dat nou direct een taak van de familie is? Ik zou zeggen meer handjes aan bed en niet zoveel managementlagen en overhead in de zorg.
@awesome: Familie mag ook na 20:00 niet meer langskomen tenzij noodgeval –> dus weldegelijk toegestaan. En ga eens fulltime voor een dement persoon zorgen met een fulltime baan en familie; is echt niet zo makkelijk als je denkt hoor en de overheid ‘ondersteunt’ dat echt niet (mantelzorg-farce), dat is allemaal politiek-geleuter, kan iedereen die in een dergelijke situatie zit je vertellen.

Het was 20 jaar geleden al zo en tegenwoordig vele malen erger/een groter probleem en met de bezuinigingen en verdere vergrijzing wordt het nog een veel groter probleem; beter grappen maken over die dingen dan er een tabou van maken …

/einde-net-niet-politiek-maar-wel-offtopic-rant.

PS: Vind het een prima stukje Mauritsh !
@dennisjuh95: tja, een beetje wannabe grappige opmerking om een non-artikel wat op te fleuren denk ik.
Komt door dat bericht over z’n vriendin.
Ik vind Max ook een veel sympathieker imago hebben dan voetballers, is ook wat waard. Het berust natuurlijk volledig op vooroordelen, maar ik denk dat ik niet de enige ben die dat vind.
@robbie123: Robin is natuurlijk wel ooit 3e en 2e geworden op een WK ;-) Toch ook leuke momenten?
@pomoek: 2e is 1ste verliezer; dan kun je inderdaad nog beter 3e worden, dan was je tenminste echt niet goed genoeg en blijft het geen gemiste kans (die ene trap tegen de paal, dat ene sprintje 2s harder doortrekken, etc.)
@dawwg: 3e is verliezer nummer 2.. Kan je net zo goed helemaal niet meer meedoen volgens jouw retoriek.
@hopeloos: dat hebben ze dan iig op tijd ingezien voor komende zomer.
Achterhaald, zou paar maanden geleden nog zo kunnen zijn maar je zou nu eerder een vergelijk met Messie moeten maken dan met Robin. neem aan dat je op een auto site dat niet hoeft uit te leggen
@thierryvth: ik begrijp het niet, Max heeft op het hoogste niveau nog nooit iets gewonnen, Messi bijna alles!
@toniominestrone: Het ging niet om prijzen, gaat om de stijgende status en media aandacht, en die neemt bij max de zelfde grote proporties aan als bij Messi toen duidelijk werd dat ie nogal goed was
Als het Nederlands elftal wint van zeg maar Duitsland is iedereen blij want WE hebben gewonnen,haha.Ik heb niet meegedaan,was er niet bij misschien gekeken bij TV.Daarom is het dus ook gewoon ÖNZE”Max.Even een reden om trots te zijn dat je Nederlander bent.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).