Max Verstappen over Abu Dhabi: “Het was niet mijn dag”

Auteur: , 19 Reacties

De allerlaatste race van het seizoen sloot Verstappen niet met een klapper af. De 18-jarige racecoureur baalt van het resultaat.

Max Verstappen

Voor zijn gevoel reed hij in een niemandsland. Desondanks genoot Max van de inhaalmanoeuvres die plaatsvonden op het Yas Marinas Circuit in Abu Dhabi, aldus het talent na afloop van de race op zijn website. Max noteerde de 16de plaats in de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten

Verstappen kijkt wel met een opgegeven hoofd terug op het seizoen. Dat er slechte races tussenzaten is onvermijdelijk. Zeker bij een debuutseizoen. De coureur is erg tevreden over zijn eigen prestaties en die van het team. Over dat eerste kunnen we alleen maar ja en amen zeggen.

Max blijft nog enkele dagen in Abu Dhabi rondhangen. Aankomende dinsdag zal hij met Scuderia Toro Rosso voor Pirelli bandentests uitvoeren. Dit doet hij samen met teamgenoot Carlos Sainz. Een uitgebreide samenvatting van collega Dizono over de laatste F1 race van het seizoen check je HIER.19 reacties

Hij heeft inderdaad betere races gereden. Maar komt wel goed. Eerst maar eens genieten van de rust.
@dutchdriftking: ik geloof niet dat ie met mevrouw Verstappen veel rust krijgt…
Oh kom op! Dit is toch geen artikel waard…
@jipino:
Uiteraard is dit een artikel waard! Het is onze enige medelander die meedoet in het F1 circus. En hij doet het verrekte goed!
@Original_Arnoud: ging dit artikel er niet net om dat hij het SLECHT deed…..(gisteren)
@jipino: Iemand moet dit typen. Voorzien van hyperlinks naar andere artikelen. Checken op spelling (want nazis). Voorzien van foto’s. Welke je wel of niet mag gebruiken. Het is allemaal niet heel erg moeilijk, maar het kost wel even iets meer tijd dan voor jou om het te lezen en een afkeurende comment te plaatnen. Kost allemaal geld, en ja, met advertenties, advertorials en premium memberhsips halen ze dat binnen (alhoewel de eerste twee voor de meeste omzet zorgen).

Mocht het je niet aanstaan: lees het niet. Wat verwacht je dan voor de 0 komma nul euro die jij inbrengt???
@gtwillem: Ik snap dat het moeite kost om dit te maken en ook dat ik nergens ”recht op heb” hier, maar dat Max Verstappen niet blij is om 12e/16e te worden daar is geen artikel voor nodig. Het is net als met schilderijen. Je mag een schilderij lelijk vinden zonder dat je het zelf beter hoeft te kunnen. Zo mag je ook zeiken op een artikel zonder dat je zelf enige productieve bijdrage levert aan de site.
@jipino: en wie heeft bedacht dat die regel op artikels ook mag worden toegepast? Jij?
@bmwe46csl: Dat heet nou een analogie.
We zijn allemaal blij over z’n prestaties, niet alleen Max. Als dit valt onder “slechte” weekenden is er nog niets aan de hand. Zijn pace in vergelijking met Sainz was wel goed.
Huh? Een F1-coureur die niet zijn auto de schuld geeft? :O
Even relativeren: zó slecht was zijn race niet. Op dit circuit zou het sowieso lastig gaan worden om een goed resultaat neer te zetten. Plaats nummer 10 zou het maximaal haalbare zijn. Button heeft hem op ervaring gepiepeld (alhoewel ik moet zeggen dat ik het knap van Max vindt dat hij bij inhaalacties altijd minimale ruimte over houdt, klasse).

In de laatste bochtige sector was hij duidelijk erg goed, maar op die twee lange rechte stukken is het lastig met minder vermogen dan de rest. Dus dan wordt het lastig om voor de auto’s van Ferrari, Force India, Williams en Lotus te komen, om maar te zwijgen van de Mercedessen. Dan heb je de Red Bulls nog die fractioneel sneller zijn, dus plaats 10-12 was op deze baan het maximaal haalbare. De tijdstraffen geven aan dat ze grondig herzien moeten worden.

Dit is gewoon een race met een uitslag die je kon verwachten. Op een complexer circuit, met meer uitvallers, minder rechte stukken zie je dat Max het veel beter doet. Dat kereltje komt er wel.

Kudos voor Max, niet omdat hij Nederlander is, niet omdat ie zo jong is, niet omdat hij zeer goed Engels spreekt, niet omdat zijn vader F1 coureur was, maar omdat hij voor veel leuke momenten verantwoordelijk is. Dankzij Max is de F1 een stuk leuker om te zien.

Voordat het een max feestje wordt: Sainz had een briljante eerste ronde gereden, en met iets minder pech in de pits had hij wellicht íets beter kunnen scoren. Nog zo’n jaar en we hebben twee coureurs die de sport alleen maar mooier maken!
Inderdaad jammer van vandaag, maar hij kan met trots terugkijken op z’n debuut. Wat heeft ‘ie vaak heerlijk gereden en weer wat spektakel gebracht in de races. En het gaat volgend jaar met de Italiaanse volbloed achterin de rode stier alleen maar beter worden!
De VAE mag blij zijn dat er in 1916 – 1918 olie is gevonden door een Nieuw Zeelander uit Australia . . .
Max let Hamilton pass you
NO!
But Max they’re blue flags
NO!
Het was inderdaad een beetje een anti climax.
Ik denk dat Max zowaar de enige was buiten het uitremmen op de rechte stukken heeft ingehaald; 2x zelfde trucje.

Zegt genoeg over Max en over het circuit. Leuk circuit in racespelletjes en waarschijnlijk ook voor toerwagens.
Minder leuk met dit soort F1 auto’s.
Op dit circuit met lange rechte stukken had hij gewoon geen kans.5 strafseconden die hij na de race pas krijgt.Hoe kan hij ze dan inlossen? Beetje flauw weer van de FIA,dat knaapje nog 1 keer pesten.Max heeft gewoon boven verwachting gepresteerd en mooi puntjes gepakt voor het team.De hele wereld heeft van zijn acties kunnen genieten.Wat kan hij nog meer wensen?
Saintz is in principe ook een hele goede coureur alleen jammer dat hij op de helft van de race altijd zo inkakt

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).