Max verstappen rijdt naar P3 in de tweede vrije training

Auteur: , 30 Reacties

Max is weer op podiumkoers in Europa Engeland.

Max-Vee

Zondag staat de Grand Prix van Engeland op het programma. Het circuit op het voormalige vliegveld dat op de grens ligt van de Engelse provincies Northamptonshire en Buckinghamshire vereist een gezonde hoeveelheid paardenkrachten maar ook veel downforce om de verschillende snelle bochtensecties door te komen. Die pk’s heeft de Red Bull RB12 niet ten overvloede, maar downforce daarentegen des te meer. Hoe vertaalt zich dat in laptime ten opzichte van de Merc’s en Fezza‘s? Vandaag werden de eerste twee trainingen verreden en kregen we een eerste indicatie.

VT1
Met een snelste ronde van 1:33,202 is Max ongeveer vier tienden langzamer dan teamgenoot Daniel Ricciardo. Hij eindigt hiermee op de zevende stek, Dani-Ric staat op P5. Tussen de twee Red Bull’s staat Kimi Raikkonen, die vandaag samen met Minttu een nieuw contract met Ferrari mag vieren. Het gerucht gaat al dat Ferrari zich niet voor een langere periode wil committeren aan een andere coureur omdat ze de deur open willen houden voor Lewis. Als we het toch over Lewis hebben, hij pakt P1, vlak voor Rosberg, Hulkenberg op een verrassende derde plaats en Vettel op plaats vier. Achter Max halen ook Perez, Sainz en Alonso de top 10.

VT2
In het tweede bedrijf gaat het al een stukje beter voor Max, hoewel hij Ricciardo nog steeds voor zich moet dulden. Het verschil is echter gehalveerd ten opzichte van de eerste training. Hamilton staat wederom vóór de twee Red Bull’s op de eerste plaats. Het verschil tussen HAM en RIC is zo’n vier tienden van een seconde. Rosberg moet de training uitzitten met technische problemen en mist dus waardevolle tracktime. De Ferrari’s completeren de top vijf in de volgorde die je tegenwoordig gewend bent. In de tweede helft van de top 10 staan warempel de beide McLaren’s met Alonso op P6 en thuisfavoriet Button op P9. Ook de Williams-coureurs laten iets van snelheid zien op P7 en P10, Massa is ditmaal slower than Bottas. Grosjean pakt P8 voor Haas. Opvallend is verder dat de Force India’s, in VT1 nog bemoedigend snel, nu terugvallen naar P15 en P16. Die zijn dus ofwel qua setup compleet de verkeerde richting ingeslagen of proberen iets totaal anders qua strategie. Misschien een run met heel veel benzine aan boord. Wellicht iets om naar uit te kijken op zondag.

Wat zegt dit over de race? Zoals de coureurs je vertellen, het is pas vrijdag. Desalniettemin kan je het je tegenwoordig niet veroorloven om zo’n sessie niet serieus aan te pakken. Gevoelsmatig zien we dan ook steeds vaker dat de snelheid van de vrijdag wél voorpellende waarde heeft. Omdat we bij autoblog de vervelendste niet zijn, doen we een keiharde voorspelling voor zondag. Rosberg 1, Verstappen 2, Vettel 3. LH44 valt uit gewonnen positie uit. Ricciardo gaf laatst in een interview aan dat hij de data van Max eens goed bekeken had omdat onze landgenoot beter met zijn banden omgaat in de race, maar heeft er nog niet voldoende van geleerd en valt terug naar P4. Vettel sluipt door naar de laatste podium positie. Wat is jouw voorspelling?30 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Hopelijk word het een mercxit in plaats van maxit. Tot nu toe ziet het er goed uit
@kimhung: ferxit
@kimhung: olafmolexit
@kimhung: hamxit
@kimhung: rosxit
@kimhung: brexit
@kimhung: flikkeropxit
@rvds15: rvds15xit
@rvds15: exixit
@kimhung: ik wacht eigenlijk nog op de Eccxit
@potver7: en een mixit met zij n schöne jonkvrouwe
Je kunt denk ik zo veel naar data kijken als je wilt. Maar je wagen en banden aanvoelen moet je toch zelf ervaren
@dennisjuh95: Echt he! Wat een amateur!
@dennisjuh95: je snapt dat het met een korreltje zout genomen moet worden toch? Ricciardo heeft dat niet gezegd, gewoon dat hij z’n race wil analyseren waarom hij aan het eind tekort kwam.
Kan niet wachten op een volgende aflevering van de Mercedes Soap!
@bmwm3gtr: Idd, laat ze maar lekker in de buurt van elkaar rijden dan wordt het weer genieten. Het maakt mij niet eens zoveel uit in welke ronde, zolang ik maar weer kan lachen om peppie en kokkie.
@bmwm3gtr: laat lauda het niet horen. (Grove grappen modus off)
@bmwm3gtr: Tot nu toe is Max telkens degene geweest die van de Mercedes-problemen profiteert, dus graag!
Voorspelling? Mercedes met vlag en wimpel op 1 en 2, wat daarna komt doet er niet toe maar voor het Hollandse gevoel zet ik daar max neer.
@breinstein: Snap ook niet dat ze de rest nog laten starten….
De Red Bulls zijn toch juist superieur op het gebied van mechanische grip, omdat ze zo’n goed chassis hebben. Op het gebied van downforce zijn ze volgens mij redelijk gelijkwaardig met de Mercs. Naar mijn weten echter niet superieur.
Ik zeg de red bulls in p3 tot p6 als alles heel blijft.
De Mercedessen 1 en 2 en Ferrari zet ik op p3 tot p7
@rob5nismo: ik zet hamilton op p1 tot p15….
Autoblog is fijn bezig. Leuke reactiemensen ook.

Ik had meer gehoopt van Red Bull. Ik vind de voorsprong van Mercedes veel te groot. Ik had ook meer gehoopt van Ferrari, maar sinds 2008 zijn ze niet zo best ondanks mooie praatjes.

Wat is de weersverwachting voor zo?
Max was snelste in eerste sector. Langzaam in tweede sector. 3 tiende op Mercedes in de laatste.

KOM OP RENAULT! HUPSAKEE< nog 21 tokens over. We willen meer pk.
@john4545: Max maakte een klein foutje in sector 2 in zijn snelste ronde ;)
Het is in iedergeval een heel spannend seizoen.
Max is mogelijk reeds goed genoeg om Hamilton te verslaan, geniën zijn er niet zomaar . . .
Eerst de kwalificatie maar eens af wachten..
Engeland is geen deel meer van Europa?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).