Max Verstappen staat in het Guinness Book of Records

Auteur: , 18 Reacties

Max is opgenomen in het boek waar ook de zwaarste tweelingen, de rijkste kat en het hoogste kaartenhuis instaan.

Max

De reden voor deze grote eer is dat Max de jongste Grand Prix winnaar ooit werd toen hij eerder dit jaar won in Spanje. Op het moment van de overwinning was Verstappen 18 jaar en 228 dagen oud. De tijd gaat snel want op 30 september jongstleden werd onze landgenoot alweer 19.

Nu we stiekem zeker weten dat Lance Stroll volgend jaar aan de start verschijnt voor Williams, zal Verstappen volgend jaar dan ook niet meer de jongste coureur op de F1-grid zijn. Stroll wordt over twee weken 18 en naar verluidt wil hoofdsponsor Martini tot die tijd wachten met de aankondiging dat hij ‘hun’ nieuwe coureur wordt. Maar goed, om dit record van Max af te pakken moet Lance dan ook nog een race weten te winnen.

Verstappen meldt (video) aan het Guinness Book of Records het volgende:

“Ik had net twee dagen in de auto gereden en had in de tien dagen daarvoor bijna non-stop gewerkt om iedereen binnen in het team te leren kennen, maar ook de systemen van de auto. Dat was dus allemaal heel kort dag. In de race crashten beiden Mercedes in de eerste ronde en kwam ik na de laatste stops aan de leiding te liggen. In de laatste ronde dacht ik alleen maar ‘maak geen fout, maak geen fout’. Toen ik de laatste bocht uitkwam wist ik dat ik gewonnen had. Dat ik nu al een Guinness Book of Records-record te pakken hebben is een heel speciaal gevoel.”

Rest ons nog om je antwoord te geven op die brandende vraag die in je opzwelde na het lezen van dit artikel: 75 verdiepingen. Dat is het record wat Bryan Berg uit Spirit Lake, Iowa neerzette toen hij het hoogste kaartenhuis ter wereld bouwde.18 reacties

Zou ook graag een heel hoog kaartenhuis willen bouwen…is zo lastig…
Waren dat speciale kaarten ofzo?
Ben ooit met veel pijn en moeite tot 12 verdiepingen gekomen.
En voelde me toen al een hele bink.
@alcantara: Ik snap het ook niet… Ik bouw meestal kaarten Ferrari’s maar ik kom nooit verder dan 4 cilinders…
Mooie bijkomstigheid toch?
En zo is het
@chatenetch26: mooie nick naam! Je rijd ook een ch26?
@ch26: Moest ‘m met het schaamrood op de kaken googlen. Welke exotische supercar is er aan mijn aandacht ontsnapt danwel uit mijn geheugen gevallen?

Blijkt goed mee te vallen. Hoop dat ik deze snel weer vergeet.
En een goeie foto kan er niet gemaakt worden van zo’n certificaat-overhandig-moment?
Deze is gewoon storend.

OT: Max, gefeliciteerd!
Dat was inderdaad de brandende vraag die opzwelde, bedankt voor het antwoord!
Zag laatst een reclame op YouTube voorbij komen, een of andere flapdrol die ook een heel hoog gebouw van kaarten op een centrifugerende LG wasmachine neerzette.. je moet er maar zin in hebben..
@sr20det: een LG wasmachine centrifigeert wel ff heel anders dan een Miele
Dat Max een F1 genie is, dat wisten de liefhebbers al lange tijd, maar dat hij nu al opgenomen is in het Guinness Book of Records, dat slaagt volgens mij toch menig mensen hun verbeelding . . .
Hij heeft ook het record voor de jongste F1 coureur ooit toch? Dat is er in ieder geval eentje die ze niet meer kunnen afpakken nu..
@teerdz: ja en hij eehft er wel meer. Jongste coureur met punten dat soort recordjes maar die staan niet in het boek en deze wel
Ja erg indrukwekkend maar wat Marquez in de MotoGp heeft bereikt is toch heel wat indrukwekkender…
@pinut187: ik vind dat wat Bill Gates met Microsoft heeft bereikt het allerindrukwekkendste van de afgelopen eeuw. Al 20 jaar de rijkste man op Aarde zijn dankzij het meest kutte besturingssysteem dat je je maar kunt bedenken. Dat is ongeveer hetzelfde als Hamilton 10 jaar achter elkaar wereldkampioen wordt met een wagen van Manor Racing.
@roppp: ja zo kan je het ook bekijken.
Hoe rijk is die kat eigenlijk? En kan ik zijn huismens worden?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).