Max Verstappen: “Wat er mis is met de RB13? Heb je een uurtje?”

Auteur: , 13 Reacties

Zelfs als het zondagmiddag regent in Shanghai denkt Max het moeilijk te gaan krijgen in de race.

Max-regen

Max schoof vandaag aan voor de traditionele F1-persconferentie voorafgaand aan de race van zondag. Die persconferentie is trouwens iets anders ingedeeld dan voorheen. In het verleden werden er zes coureurs tegenover de leden van de media gezet, wat doorgaans uitmondde in een gezapige aangelegenheid. De gang van zaken was negen van de tien keer hetzelfde.

Meestal werd er een vraag gesteld aan Max, Vettel, of LH44, gezien dit de head-honcho’s zijn in de F1. Deze coureurs beantwoordden vervolgens deze vraag, terwijl de anderen wat met elkaar babbelden of met hun telefoons zaten te pielen. Na het antwoord werd dezelfde vraag ook aan de andere vijf voorgelegd. Hun antwoorden begonnen dan op één van deze vier manieren:

1) Yeah, I think what MV33 said…
2) Pretty similar to what LH44 said…
3) I basically agree with what Seb said…
4) Bwoahhh…

Kennelijk is besloten het dit jaar volledig anders te doen. Dus is de persconferentie onderverdeeld in twee delen, met ieder drie coureurs. In dit geval mochten Nico Hulkenberg, Sebastian Vettel en Max Verstappen aanschuiven voor het eerste deel. In deel twee kwamen Antonio Giovinazzi, Kimi Raikkonen en Carlos Sainz in actie. Maar wij waren natuurlijk vooral benieuwd naar de gedachtes van Max.

Op de vraag ‘do you expect to be closer to Ferrari en Mercedes this weekend in Shanghai’ antwoordt Max:

“I don’t know, we’ll find out.”

Een puike reactie. To the point en feitelijk correct. Maar dan komt het echte vuurwerk! Max wordt gevraagd naar de positieve maar ook de negatieve kanten van de RB13. Op welke vlakken is er verbetering nodig en moet er nog noeste arbeid verzet worden? Max ademt een keer diep in, rolt zijn ogen een tikje naar links en komt dan met een perfect getimede ‘zinger’:

“Do you have an hour?”

Hierna schakelt de racende wijsneus direct over op een glimlach en het echte antwoord:

“We need more load [downforce], we need more grip, we need more power…”

Eigenlijk precies datgene waar teamgenoot Ricciardo ook al achter gekomen is dus. Toch heeft vooral het grip aspect nog wel een speciale weerslag op de race in China dit weekend.

Er wordt namelijk slecht weer voorspeld, wat in eerste instantie een hoopvol bericht lijkt te zijn voor ons Max-fans. We hebben Brazilië 2016 immers nog vers in het geheugen. Maar Max waarschuwt dat het gebrek aan grip van de huidige auto wel eens roet in het eten kan gooien, zelfs als het nat is op de baan:

“I think last year, also our package in the dry was a bit better, a bit more competitive, so you know, you need also the grip from the car in the wet to do a good job.”

Regen wordt vaak als een ‘equalizer’ betiteld. Als het op topvermogen aankomt is dat grotendeels terecht, want het gaat er veel meer om of je dat vermogen op het asfalt krijgt. Daarvoor heb je echter wel een auto nodig met goede mechanische en aerodynamische grip. De RB13 ontbeert naar inschatting van Max beide enigszins. Of we VER dus direct aan de kop van het veld mogen verwachten als het daadwerkelijk regent op zondag, is net als de weersvoorspelling zelf twijfelachtig.13 reacties

Nee,next!
Iedereen heeft het er al vanaf het begin over dat de Red Bull zo clean is, waar Ferrari en Mercedes heel veel extra vleugeltjes, windgeleiders, en andere aero gadgets hebben.
@HZW: ja? En welke conclusie verbind je daar aan?

@dunhozzie: overigens, dit klinkt misschien wat lullig maar was niet zo bedoeld. Het gaat erom dat ik verschillende theorieën heb gehoord en ik wil weten wat de jouwe is
@dunhozzie: Denk dat hij doelt op het feit dat iedereen die Newey van Red Bull als een halfgod ziet en dat de Red Bull ondanks de clean look, qua chassis weer beter zou zijn dan de concurrenten. Nou blijkt dus dat dat niet zo is, terwijl Ferrari en Mercedes van die snufjes hebben die wel blijken te werken.
Het is toch wel schrikken dat beide coureurs van RBR niet zo enthousiast zijn over hun bolide dit seizoen. Willen ze de verwachtingen laag houden of is hun bolide echt zwak? Hopelijk zorgt Max toch voor wat (natte) actie in China.
@misterdrogba: Mijn gevoel zegt niet dat Max heel tactisch is ingesteld qua diplomatieke uitingen. Oftewel, de auto valt hen echt tegen.
@timobac: Bij elk ander team niet nee maar bij Red Bull kan het prima. Als Max een paar fouten laat liggen mag hij ook de laan uit dat zie je bij Ferrari of Mercedes ook niet gebeuren.
@misterdrogba: ik hoop voor Max dat ‘ie niet alleen in china wat (natte) actie heeft……..
Laten we hopen dat iig Ferrari en Mercedes er een mooiere show van kunnen maken als de vorige race. Want zelfs als Ferrari fan kon ik hem bijna niet kijken.
Ze zullen bij RB wel blij zijn dat opa VES weer terug in Limburg is anders hadden ze tikken gehad. O nee Jos, O nee opa. Doe maar gewoon een bolletje chocola en pistache.
Het gaat vrijwel zeker regenen. Het regent hier nu ook al de ganse dag en dat zal zaterdag even opklaren maar zondag staat er regen klaar. Nu kan Max daar wel raad mee maar de rode stier nog.
Wat mij opvalt is dat vettel het bwoaaa van raikonnen over neemt hahaha

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).