Max Verstappen wil graag vaste race stewards

Auteur: , 24 Reacties

De Nederlander houdt wel van wat vastigheid.

MV33

Het issue van de inconsistente FIA-beslissingen in de F1 sudderde deze week nog een beetje door. Maandag kwamen beelden bovendrijven van de driver’s meeting in Mexico, waar Lewis Hamilton en zijn koptelefoon trachtten Sebastian Vettel eraan te naaien. De Brit wilde waarschijnlijk vooral een beetje ‘in het hoofd’ van Vettel gaan zitten, maar toch.

In de loop van de week klapte de altijd uitgesproken Arie Luyendijk er nog eens keihard overheen met zijn visie over het hele issue. De veramerikaanste Nederlander is van mening dat het niet einde van de wereld zou zijn als de coureurs toegestaan wordt elkaar een paar flinke meppen te geven op zijn tijd. Maar hij had ook een wat minder extreem voordeel om de besluitvorming te verbeteren: een vast panel met stewards.

Max Verstappen zelf ziet wel heil in dit idee, zo zegt hij tegen NBC Sports:

Ja ik denk dat dat [vaste stewards] beter zou zijn. Dan weet je tenminste ook met wie je te maken hebt. Ik denk dat ze ook de coureurs beter zouden begrijpen omdat we meer tijd met elkaar zouden doorbrengen. Eerlijk gezegd ben ik van mening dat we wel die kant op moeten gaan.

Tot op heden roteert de FIA de stewards, waarbij er wel iedere race minimaal één ex-coureur bij het groepje zit. Dat hoeft overigens niet per se een voormalig F1 coureur te zijn. In Mexico bijvoorbeeld nam Le Mans held Tom Kristensen de rol op zich. We hebben de indruk dat Arie Luyendijk zelf wel in is voor een plek in het panel en dat Max het niet zo erg zou vinden als Arie een van de vaste mannen zou zijn. Maar goed, de FIA kan in al haar wijsheid natuurlijk ook besluiten Garry Connolly een vaste steward te maken…

Image-Credit: Max bij zijn F1-debuut in Australië, 2015 via Instagram24 reacties

Het nadeel is dat je bijna geen ervaren F1 coureurs krijgt die ook nog eens wereld kampioen zijn geweest. Het zijn meestal de mindere coureurs die Steward willen worden, de wanna be’s. Daar heb je niets aan als er geknokt wordt voor plek 1.
@sracert: Nico Rosberg heeft wel wat vrije tijd over, Mark Webber ernaast en Pastor Maldonado voor de analyse van de crashes. Kan er nog een bejaarde bij en heb je een mooi team. ;)
@trustmeiamanengineer: die heeft het tegenwoordig veel te druk met dat waardeloze vloggen…
@trustmeiamanengineer: klinkt goed, haha
@sracert: ja zeker. Jij snijdt weer hout. Alle F1 coureurs die geen wereldkampioen zijn geworden, zijn wannabe’s.
@pa045: Ja natuurlijk, klopt als een bus!.
@sracert: right. Barichello: pannenkoek. Nanini: brachelaar, Jos Verstappen: grind boy, Alboreto: born looser.
@sracert: Vaste stewards moeten dan ook het hele jaar door alle raceweekenden bijwonen. Dat zal vooral een groot probleem zijn.
Ik stel Sir Jacky Stewart voor.
@dizono: stewart is in het Begin Van Max zijn carrière bijzonder kritisch geweest op Max.
@toniominestrone: dus? Ze horen daar te zitten op basis van kennis, ervaring en competentie, niet vanwege Max-liefde
Waarom eigenlijk elke keer een wisslend clubje? Je wilt toch vooral scheidsrechters die de regels en de sport goed kennen?
@kle500: om het voortrekken te voorkomen. zo’n gary bijvoorbeeld, als hij er elke keer zou zitten stond de podium meter van verstappen waarschijnlijk nog steeds op 0.
@kle500: Om dezelfde reden dat Bas Nijhuis niet alle wedstrijden van Feyenoord krijgt toegewezen, of Björn Kuipers die van Ajax. De FIA probeert de onpartijdigheid te bewaren.
Foto van 2015, maar ik zie ‘m als kind.
@stfu: mensen kunnen groeien in paar jaar tijd. Ook wel groeispurt genoemd.
@stfu: zou het een typefout zijn, of een grapje van de schrijver? Ik hou t op het laatste.
@escort77: tough crowd.
Slecht idee. Als je altijd dezelfde scheidsrechters hebt dan worden ze omkoopbaar. Dan heeft het een verkeerde uitwerking als ze een bepaalde coureur voortrekken of tegenwerken. Juist veel wisselingen en ze weg helemaal weg houden van de coureurs, op die manier krijg je het veel meer objectief.
Van mij mogen ze overstappen op stewardessen…
@moveyourmind: In bikini en mag wisselend.?
@moveyourmind: als het maar geen ex-KLM is.
@moveyourmind: Precies!
En Max moet gewoon doen waar hij goed in is en dat is racen.
Ik weet niet hoe je nu race steward wordt. Maar ik zou een vaste groep van race steward (20ofzo) willen zien waaruit ze elke race een aantal kiezen. Kan je ze een goede kennis van de regels mee geven. En heb je toch niet altijd dezelfde mensen. En als er drie keer een beslissing van race stewards van de dag wordt aangevochten (staat die er minimaal 3 races naast). Soort van punten systeem voor race stewards.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).