Max Verstappen zit niet te wachten op Nederlandse straatrace

Auteur: , 36 Reacties

Wat zeg je nou?

MV33

De F1-fan die niet onder een steen geleefd heeft, weet dat er onlangs veel te doen was omtrent een potentiële F1 straatrace in Nederland. Rotterdam en Amsterdam gooiden al snel koud water over alle speculatie, maar nadien kwamen er toch nog wat positievere geluiden uit verschillende kampen.

Een wild plan over een race die door de Kuip en ‘de nieuwe Kuip’ zou leiden is vooral leuk om over te dromen. Iets (maar niet veel) concreter is dat de Rotterdamse afdelingen van de VVD en D66 wel enthousiast zijn over een stratenrace in Rotterdam, zij het voor verschillende redenen. Een D66-man komt met deze puike quote uit de hoek:

Er rijden drie dagen maar twintig auto’s in de stad. Ik zie alleen maar voordelen.

Maar desgevraagd blijkt Max helemaal niet zo warm te lopen voor een race op een Nederlands stratencircuit:

Van mij hoeven er geen stratencircuits meer bij, ook niet in Nederland. Er wordt ook veel over gepraat, maar er liggen helemaal geen concrete plannen. Dus waar hebben we het eigenlijk over? Als er geld is en het is rond qua veiligheid en draagvlak, zien we wel verder.

Max voegt er nog aan toe dat als er een Nederlandse race bijkomt, dit ten koste moet gaan van een andere race. In tegenstelling tot voorheen hoeft Max dus niet meer zo nodig elk weekend een GP in zijn agenda te hebben.36 reacties

Een typische Nederlandse nuchtere reactie van Max.
Als ik voor iedere keer dat er wordt gesproken over een Nederlandse GP een stuiver kreeg, kon ik Autoblog aanschrijven voor een Auto Aankoop Advies in de prijscategorie 20.000 – 25.000 euro, in plaats van op Marktplaats elk autogerelateerd zoekresultaat te sorteren van “Prijs (oplopend)”.

Mensen, wordt wakker!
Een GP in Nederland:
– Heeft niet genoeg draagvlak
– Levert niet genoeg geld op, om dat draagvlak te creëren.
– Is bijvoorbaad kansloos.

Ga dromen van technische innovaties, baanbrekende BTW toenames of van mij part een standbeeld om de genderneutraliteit in het OV te eren. Maar houdt op met het fantaseren over een Nederlandse GP.

Namens de realisten van Nederland,
Dank u wel.
@estoque: Oe oe, en TBS’ers of andere halve zolen met een crimineel verleden in soort vakantieoorden plaatsen waar ze met het personeel mogen n**ken en drugs gebruiken van uw en mijn geld!

Maar een NL GP, nee.
@str8six: Hij had geen TBS hè!
Dat heeft hij namelijk geweigerd.

:P
@estoque: wel vrijwillige keuze tot TBS na verkrachtingen maar een NL GP, nee.
@str8six: Ha! De str8six off topic bvllsh1t bingo van vrijdag gewonnen! Ik zat nog te twijfelen over ” automobilistje pesten” en “D66 rechters”, maar ben blij dat ik “TBS’ers” en “uw en mijn geld” heb gekozen!
@pomoek: automobilistje pesten? Komt zeker niet van mij af. Jammer, maar toch gefeliciteerd met de lolly als troostprijs.
@str8six: A joh, het is maar een witz, hier, heb je je lolly terug!

https://thumbs.dreamstime.com/b/sexy-girl-big-lollipop-16707899.jpg
@pomoek: hahah! Lekker, lolly en jackpot! Fijne weekend! ;-)
@str8six: jij weet hoe het zit! (Van horen zeggen, facebookposts en telegraafkoppen)
@estoque: Exact. Ik word er moe van om van al die ‘fans’ te horen dat er een Nederlandse GP moet komen en dat ‘dat allemaal heus wel kan’.

Zijn vaak de mensen die de tv uitzetten wanneer Verstappen uitvalt tijdens de race.
@viezefreddyw: nee van die “Diehard F1 fans” die kijken sinds de laatste 10 rondjes van GP Barcelona 2016.
@viezefreddyw: Als die Prins-Zandvoort een kickstarter opricht, waar hij 100.000 fans 1000 euro laat betalen in ruil voor een toegangsbewijs, dan zijn we iig klaar met die onzin. Als het hem lukt, hebben we in 2019 een GP. Lukt t m niet, dan heeft niemand meer wat te zeuren!
@viezefreddyw: het is verschrikkelijk. Ik ben afgelopen zomervakantie in Spanje maar even naar het café gelopen waar de GP te zien was. Tot mijn schrik zat het er volledig vol met Nederlanders die allemaal opsprongen en begonnen te juichen nadat Verstappen een auto die een blauwe vlag had inhaalde. Ik heb toen maar besloten dat ik de race liever niet verder keek dan dat ik me nog langer aan deze “experts” zou ergeren.
@estoque: Puik gesproken! Als we op de hosanna-stemming van de Nederlandse “fan” af kunnen gaan, kunnen we elke provincie wel een eigen Grand Prix geven, maar de realist weet wel beter.
Hoe maak je een klein fortuin met het organiseren van een F1 Grand Prix? Start met een groot fortuin :)
Ik heb niks tegen maar ook niks voor een GP in Nederland. Maar het is eigenlijk wel gek dat veel mensen vinden dat dit “kansloos” is in Nederland. Ik heb het idee dat die gedachte een beetje is ontstaan in de jaren 80, toen het OS bid 1992 zo jammerlijk de nek om id gedraaid. Gewoon een kwestie van -politieke- wil denk ik. Want als Hongarije, België en Oostenrijk het kunnen, waarom zou het dan in Nederland onmogelijk zijn?
@pomoek: die landen hebben een geschikt circuit. Wij hebben het verouderde en slecht bereikbare Zandvoort en de baan voor brommers kiekn in Assen.
Het is allemaal de schuld van Almere, als de regering toen de Flevopolder net klaar was in plaats van Almere te stichten Schiphol en het circuit Zandvoort daarheen verplaatst was dan had het er nu stukken beter uitgezien voor Nederland.
Een simpel evenement als de Elfstedentocht waar alleen een paar koek & zopie kraampjes, een paar EHBO-posten, en wat vlaggetjes bij de finish neergezet hoeven worden krijgen ze hier in Nederland al járen niet meer voor elkaar…

En dan zou dit wel lukken. Vast…
@moveyourmind: bedenk even een ander voorbeeld. De mensjes hier kunnen het weer niet beïnvloeden.
@zagatofreak: (dat was juist het grapje :-))
@willeme: O Haha die miste ik even
@zagatofreak: ik denk van wel, het weer in Nederland is immers vaak precies even zeikerig als de mensen.
@mashell: Gelukkig is het weer nog niet zo slecht

*zet ruitenwissers maar weer aan…*
@moveyourmind: ja want het vriest hier ook zo vaak .. Wat een onzinnige reactie.
Ik denk dat het niet om gaat wat Max wil (die moet gewoon rijden, daar is hij buitengewoon goed in), maar wat de F1 bazen willen.
Als het aan mij zou liggen: F1 naar Rotterdam, de Formule E naar Amsterdam. Dan zijn de respectievelijke wethouders ook tevreden.
Waarom nou weer een circuit, waarom niet gewoon van die ene klote plek naar de andere klote plek. Is eens een keer wat anders.

https://resources.budgetgaming.nl/boxarts/114975_A2_Racer_PC_Kopen.jpg
Tsja. Alle smoezen ten spijt, in België word er jaarlijks een draak van een evenement neer gezet. Bizar slecht geregeld. Altijd uitverkocht. Ook België heeft nauwelijks F1-fans (net zoals Nederland nauwelijks F1-fans heeft). Het enige is dat Spa een legendariach circuit is.

Zandvoort is ook niets om je voor te schamen. Kan gewoon geregeld worden. Ik zou het alleen niet laten afgangen van de ‘Max-fans’. Die keken ook massaal vrouwen voetbal.
@willeme: De laatste jaren natuurlijk door het Max Verstappen effect. Spa is failliet gegaan door slechte kaartenverkoop en toen het terug kwam als een niet-stratencircuit op de F1 kalender bleef de verkoop matig. Om Spa in de benen te houden heeft Bernie in 2007 het voor elkaar gekregen dat de overheid van Wallonië de verliezen betaald wat ongeveer 6 miljoen is per GP ondanks de uitverkoop.
@bassx: Dat gaat dan puur om het circuit. Maar hoeveel extra omzet en winst is er voor de horeca rondom dat circuit?

Ik vind 6 miljoen subsidie best meevallen gezien de hoeveelheid mensen die er komen. En ook niet vergeten dat door die f1 race het circuit legendarisch blijft waardoor het effect her hele jaar door te merken is.
@lekbak: Zeer weinig winst. Er zijn drie scenario’s:

1. Je rijdt met je eigen auto of touringcar op zondagmorgen naar het circuit. Doet er alles aan zo vroeg mogelijk te zijn en naar het circuit te komen. Op het circuit wissel je je etenswaren uit je koelbox af met smerige hamburgers van het circuit voor teveel geld. Na afloop ga je zo snel mogelijk weg en sta je 3 uur in de file.

2. Je blijft een paar nachten op de heuvel met gras naast het circuit slapen, wat ze een camping durven te noemen. Je aggregaat koelt je bier en je vlees voor op de BBQ, soms afgewisseld voor een veel te duur patatje van het kot naast de camping.

3. Je slaapt in een hotel of huisje ergens in de buurt en eet daar in de avond. De rest van de dag ben je op het circuit en geeft daar je geld uit.

Kortom: zeer beperkt.
@metalmike: Er zitten ook altijd een hoop Engelsen en andere “buitenlanders”. Ik kan me bijna niet voorstellen dat die niks uitgeven in de omgeving. En dat kot met die veel te dure friet draait ook omzet en winst. De veel te dure biertjes komen ook van een groothandel in de buurt, de bakker bakt zich auf voor de broodjes van de hamburger en de lokale benzinepompen draaien overuren om al die fileslachtoffers van oude koffie en verse peut te voorzien.

Daarbij draagt de f1 bij aan het bestaansrecht van het circuit en op jaarbasis levert dat een hele hoop op. Van de lampen in de kantine tot de stoel van de directeur, alles moet ergens vandaan komen. Zo’n gebeuren is gewoon belangrijk voor de lokale economie. En uiteraard heb je het hele jaar door mensen die voor een uitje daar zijn. Of het nou journalisten voor een persdag of vader en zoon met hun hobby racewagen zijn, door het f1 gebeuren wil iedereen nog liever op spa komen. Ik vind 6 miljoen subsidie een koopje, als dat daadwerkelijk alles is aan subsidie tenminste.
F1 in Nederland gaat alleen gebeuren als Liberty Media het F1 businessmodel drastisch omgooit. Zolang men vooraf een gegarandeerde fee van een miljoen of 15 per jaar vraagt, kun je het vergeten. Dat verdien je van zijn lang-zal-ze-leven niet terug. Onder de bedrijven is niet genoeg draagvlak en het op de belastingbetaler afschuiven is niet te verantwoorden.

Maar…. Zou Liberty nou een ander businessmodel in de hand nemen, waarbij je als circuit geen organisatiekosten betaalt maar in plaats daarvan een deel van je omzet of winst moet inleveren, dan kunnen we langzamerhand eens gaan kijken naar de mogelijkheid van een Nederlandse GP. Tot die tijd moeten we als Nederlanders gewoon lekker op zondag voor de tv gaan zitten met een bakkie chips en een pilsje.
@edge: Precies. Niemand wil z’n vingers branden aan die fee en ik denk niet dat we hetzelfde voor elkaar krijgen dan in België.
De kans dat er een GP in NL komt is net zo groot als Geert Wilders zich laat bekeren tot de Islam

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).