Mazda RX-8 sloopt bushalte in Ridderkerk

Auteur: , 85 Reacties

Helaas zat er op dat moment ook een meisje van 13 op de bus te wachten.

Mazda RX-8 vs bushokje

Vanochtend heeft in Ridderkerk een Mazda RX-8 door nog onbekende oorzaak een bushokje getorpedeerd. Wel kunnen we zien dat het nat was, dus een uitbreekactie is niet uitgesloten. Volgens RTV Rijnmond is de 28-jarige bestuurder uit Hendrik-Ido-Ambacht aangehouden, over het lot van het meisje is nog niets bekend.

Foto credit: @POL_Hartog, Twitter85 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Rijbewijs afpakken meteen!
@audirijder: beetje kort door de bocht, wat al in de tekst staat hij kan ook door het slechte weer uitgegleden zijn. of mischien lag er wel olie op de weg..
@bmwm4: inderdaad erg kort door de bocht. Op NOS.nl staat vermeld dat de bestuurder geen alcohol op had, maar wel sneller reed dan toegestaan.

De bestuurder is in zo’n geval wellicht laakbaar, maar als ik het ‘echte’ nieuwsbericht lees, is het een vervelend ongeluk waarbij de bestuurder de macht over het stuur verloor.

Om met Wim Kieft te spreken, word ik wel een beetje moe van al die makkelijke en populistische reacties. Rechter spelen door direct dit soort dingen te roepen vanachter de school-PC.

OT: hopelijk is het meisje niet al te zwaar gewond.
@gtwillem:
Het meisje is er van afgekomen met een hersenschudding, wat bij mij dan weer het vermoeden oproept dat het geen blondje betrof..
@gtwillem: Idd, eerst maar eens het meisje.
@bmwm4: Volgens de politie heeft meneer veel te snel gereden. Ik kan mij voorstellen dat je alleen de autoblogsite en geen andere ‘nieuwssites’.
@audirijder: de politie heeft mede gedeeld dat de bestuurder “met enige snelheid” heeft gereden. Dat staat niet gelijk aan de “veels te hard” welke jij suggereert.
@
Dabmwm4: lĺlk
@bmwm4: dan is het wel een beetje raar dat hij in de verkeerde rijrichting staat. En dat op dat stuk nog een vangrail tussen zit.
@audirijder: Misschieb heb je gelijk, maar totdat er meer bekend blijft de bestuurder in mijn ogen onschuldig. Daarnaast hebben Audi’s natuurlijk niet zo vaak last van uitbraak acties.
@boenderaar: *uitbreek acties
@boenderaar: Audi-haters hebben wel eens last van uitbraakacties.
@berlinetta: terwijl audi-jatters weer last hebben van inbraakacties
@boenderaar: je vergeet 1998. De TT kwam net uit. Met bosjes braken ze overal uit (het was zelfs zo erg dat alle TT’s terug geroepen werden en voorzien werden van een achterspoiler en ESP). Er was in Duitsland een bizar ongeluk waarbij twee uitbrekende TT’s tegen elkaar knalden.
@gtwillem: haha serieus??
@audirijder: ja, de eerste generatie TT was een auto die erg fraai was, het design werd direct overgenomen van de concept versie.

Bij het testen wilde Audi een speelse auto, en hadden ze bewust een wat lossere achterkant afgesteld. Echter, in combinatie met de hoeveelheid lift die de Audi TT opwekte op hoge snelheden, was het een linke auto. Denk aan klaverbladen en lange doordraaiers. Zeker omdat Audi rijders en andere mode gevoelige mensen die zo’n auto kochtten niet allemaal even goed konden sturen, waren er flink wat TT’s in een greppel beland.
@gtwillem:
Yep, na 6 dodelijke ongevallen viel bij de heren van Audi het kwartje en zijn ze weer gewoon ondersturende hokken gaan maken.
Daar kan de clientèle tenminste wel mee overweg..
@tupperware: er zit een kern van waarheid in je kolderieke betoog. Ik kan mij de introductie van de A5/S5 herinneren. In tegenstelling tot de B6 A4 lag het blok al een heel stuk verder naar achteren.

Maar volgens toenmalig Onderstelchef Dhr. Ing. Horst Glaser behielden Audi’s hun onderstuurde karakter omdat dat de klanten dat prettig vonden. Voor de mensen die wat spannender rijgedrag wilden, zou er quattro komen icm een sperdiff (welke ook leverbaar is op alle Audi’s met het blok in de lengte).
@gtwillem: die vergat ik inderdaad. Nu moet ik wel zeggen dat ik totaal geen Audi fanboy ben. Dacht bij dit incident eigenlijk alleen aan fwd tov rwd(wat ik persoonlijk prefereer).
@gtwillem: Bij Bosjes is wat overdreven, op hoge snelheid kon hij wat onstabiel worden.
@bofkont: het was zeker in Duitsland een heel gebeuren. Walter Röhrl werd door Audi ontslagen (hij was daar testcoureur) nadat hij in het openbaar zei dat de TT een onveilige auto was om te rijden.

Daarnaast werden de vele crashes flink uitgebeeld in de Duitse pers. Mercedes had zijn eland kwesties met de A-klasse, en Audi had zijn eigen TT-gate.

Alle TT’s werden dan ook teruggeroepen, en er waren al een behoorlijk aantal van verkocht, dus het was niet het geval ‘een beetje losse kont bij gas los’, het was een flink probleem voor Audi op dat moment.
@gtwillem: oke dank voor de verdere info.
@audirijder: Niet een beetje voorbarig? Volgens mij hebben die dingen best wel wat power op de achterwielen dus het hoeft niet zo te zijn dat de bestuurder doelbewust aan het stunten was. Maar als dat wel het geval is dan mag de schaar natuurlijk gewoon in dat roze pasje.
@dutchcourage86: fair dinkum ay!
@dutchcourage86: Vooral veel militairen die aan het stunten zijn, weet ik nog in mijn tijd in Seedorf jaren 90 ;)
@dutchcourage86:
Juist, gister ochtend begon ik ook spontaan te schuiven, wat bleek, een luie Tinus de (T)rukker had een bocht vol gepleurd met het ijs van zijn huif..

Je verwacht het niet he, maarja wat snapt hij er van..
@audirijder: dit vind ik dus zo’n domme opmerking. Het is ochtend dus drank kan je eigenlijk wel uitsluiten, en ga er maar niet van uit dat ie bedacht om maar even een bushokje met een kind erin omver te rijden. Eigenlijk is alleen de macht over het stuur verliezen of een technisch mankement mogelijk. Dit kan de beste overkomen
@ettie: dat je drank kunt uitsluiten, omdat het zich in de ochtend afspeelt vind ik ook een domme opmerking.
@audirijder: drank is uit te sluiten omdat de politie een blaastest (zal ook nog wel een bloedtest moeten doen bij het bureau) heeft ondergaan bij de bestuurder en er geen alcohol in zijn bloed gevonden is.
@gtwillem: ik reageer op de redenatie van de persoon hierboven. Hij sluit drank niet uit om de reden die jij hebt genoemd, maar vanwege het feit dat het ochtend is..
@audirijder: de kans is kleiner omdat het ochtend is. Maar om het uit te sluiten is het standaard procedure om een alcohol tests te ondergaan.
@audirijder: is goed meid
@audirijder: mijn woordkeuze ‘eigenlijk’ geeft ook aan dat ik het niet 100% zeker weet. Het tijdstip verkleint de kans op drank echter aanzienlijk. Maar goed gematigdheid heb jij niet begrepen merk ik
@audirijder: laten
We het dan even veranderen naar: De kans dat de bestuurder onder invloed was van alcohol is niet uitgesloten, maar zeer klein.

En nu alsnog uitgesloten na het afnemen van tests.

Bij jouw reactie had ik toch meer iets verwacht in de richting van odysseerijder, of FordKArijder. Of heb je toevallig een Audi A2?
@ettie: drank is deze ochtend in schagen niet uit te sluiten hoor! Zoek maar op ‘paasvee’ :)
@audirijder: Ik mis echt een min-knop als ik domme reacties zoals die van jou lees.
@Stefje: Je zou de “report” button kunnen proberen…
@audirijder: juist ja, een ongeluk bestraffen zonder dat bekend is hoe het is gebeurd. Daar wordt nederland beter van…
@audirijder:
Met zo’n bekrompen mindset is het inderdaad maar beter dat jij niet de weg op gaat..
3 dagen werkstraf!
@nasty: en als er alcohol in het spel was, mag er van mij nog wel een dag schoffelen bovenop!
@nasty: taakstraffen* worden altijd in uren gegeven, daar ambtenaren niet heel goed weten hoe lang een werkdag behoort te zijn.
@timmieeee: oh jawel hoor, van 9 tot 5 precies.
Een mening overal hebben, zonder ook maar achtergronden of een context te weten.
Knap
@g40freak: het verbaasd mij ook ten zeerste.

Populistische mening vorming is makkelijk, en gebeurd hier best vaak. Ik ben benieuwd hoe zo’n sujet reageert als hij betrokken raakt bij een dergelijk ongeluk.

@g40freak: een +1 voor u.
De RX-8 is zeer berucht om de glibberende achterkant bij nat weer, een gebeurtenis als dit is bijna onvermijdelijk als je niet als een bejaarde rijdt..
@Jochempie: geef mij 1 link waarin er melding word gemaakt van meerdere rx8en die dat probleem hebben.
En als het probleem al zou bestaan (wat ik ten zeerste betwijfel) , zal het eerder komen door een “petje” die besluit hard te gaan rijden in de regen.
Als die knuppel vervolgens bij de eerste de beste rotonde er af schiet, me reet dat het dan iets met het weggedrag van een rx8 heeft te maken.
Ik denk dat de gemiddelde bmw 6 cilinder met turbo (mits alle tractiecontrole uit staat) een stuk sneller om gaat in de regen dan een rx8, met zijn 9000 rpm redline (correct me if i am wrong) en weinig koppel.

@renesishp, was je weer bezig…? ;)
@e1000bmw523i: die komt al bijna 2 jaar niet meer hier… Maar had idd een rode rx8 en woonde volgens mij in die regio.
@w0o0dy: echter was hij een stukje ouder… ;)
Krijg ik trouwens een troll-award voor vandaag?
@audirijder: hou nou alsjeblieft op
@audirijder: Iets met kinderen die vragen….
@audirijder: doorgaans is een troll-award een ban…

Dus ik zeg JA!
@audirijder: Je hebt jezelf daarnet anders aardig verdedigt. Iets zeggen en dan merken dat de meeste mensen het niet met jou eens is, en daarom maar zeggen dat het een grapje is, is niet ‘trollen’.
Mijn vermoeden is banden van de klasse Wanli op de achteras. Heb een RX7 gehad en MX5. Met meukbanden gaan die beide heel gemakkelijk dwars.
Een RX-8 gaat inderdaad vrij makkelijk dwars maar is ook ongelooflijk makkelijk weer in het gareel te krijgen. Helaas geldt dat niet altijd. Gevalletje pech/overmoedig. Kan de beste overkomen. Zelfs AB rijdt wel eens bijna een ravijn af met een F12..
Had er vanmorgen ook last van.. (Uitbreken) Lang leve tractioncontrol. (Niet verwarren met trajectcontrole)
@aikon1694: Nja, ik snap de verwarring tussen die twee wel. Beide belemmeren ze je in het hebben van plezier…
@e1000bmw523i: Nou zonder de 1 had ik denk ik wel in de berm gelegen. Gaf een klein beetje gas NA de rotonde… 2e versnelling < 3.000 rpm (winterbanden).
@aikon1694: Je bent ook een l*l als je nu met voornamelijk regenval nog op winterbanden rijdt! Eigen schuld dus! ;)
@e1000bmw523i: Tsja alleen zijn die dingen verplicht in Oostenrijk… Om nu direct 2 dagen na je vakantie je winterbanden te ruilen…
(wel een mooi gezicht een M3 met sneeuwkettingen om 255/35/19)
Ik heb zelf ook een RX8 en kan bevestigen dat deze auto met nat weer erg onvoorspelbaar kan zijn. Ik zelf heb er banden onder gelegd die beter geschikt zijn voor natte omstandigheden en dat helpt wel maar nog steeds is het niet best. Dat gezegd hebbende, als je gewoon normaal rijd is er in principe niets aan de hand… Maar wat er zich precies heeft afgespeeld weet ik ook niet…

Hopelijk is dat meisje relatief ongedeerd gebleven… :(
@mazdarx: ja, maar als het nat is en je rijdt gewoon normaal, dan valt het toch wel mee?
Het is niet alsof er 500 nm koppel staat te trappelen bij 3000 toeren om bij de minste of geringste aai van het gaspedaal andersom komt te staan??
@g40freak: Inderdaad. De RX-8 heeft amper koppel.
@mazdarx:
Meisje is zwaargewond, volgens De Gelderlander.
Zonde van die Mazda!
@mrrallycross: Inderdaad, zo’n meisje maak je zo weer. Die Mazda is onvervangbaar…
Alle domme gezeik hier boven ter wege,laten we maar hopen dat het meisje er binnenkort weer helemaal bovenop is. De Mazda is maar een auto hoor.
Zal wel al een Wankel bushokje geweest zijn dan…

*Zonnebril op*
YEEAAAAHHHHHH!!!
Mazda’s, ook overschatte kwaliteit volgens mij.
@luxaeterna: “volgens mij”… Tja als je niet weet waar je het over hebt kun je beter niets zeggen..
@w0o0dy: deze week in autobild: een test van een mazda 3 van 3 jaar oud, met al op verschillende carroseriedelen roest. 3 jaar oud, dan liever een franse auto met wispelturige electronica en geen roest.
@luxaeterna: carrosserie
@w0o0dy: Mazda van vroeger is Mazda van nu niet. Die hebben de nodige problemen gehad in de Ford tijd hoor. Zelfs de monteurs bij ons op de zaak gaven aan dat de probleemloze modellen van weleer wel een tijdje geleden zijn. Mazda 6 dieselmotoren die na 10k al helemaal gereinigd moeten worden bijv. Dat overengineering van de jaren 90 is er bij de meeste Japanse merken wel uit helaas.
@sir smokalot: Na het lezen van het krantenartikel is wat mij betreft je titel verkeerd gekozen. Moet zijn Mazda sloopt meisje
Ziet er niet te best uit als ik dit lees:
RIDDERKERK (ANP) – Een 13-jarig meisje is woensdagochtend zwaargewond geraakt toen een auto in Ridderkerk inreed op een bushalte.Voor de hulpverlening is een traumahelikopter ingeschakeld.
@twist: Traumahelikopter vliegt nog redelijk vaak uit. Om vervolgens bijna nooit de gewonde mee te nemen, maar wel medische hulp te verlenen.

Maar dat klinkt niet erg goed nee, ook niet heel verbazend als je ziet wat er van het bushokje over is. Hoop het beste voor het meisje, die Mazda of die man zijn rijbewijs zijn niet zo boeiend.
Ik hoop dat het allemaal goed komt met het meisje dat aan het wachten was in het bus hokje. De RX-8 is een van mijn favo auto’s. Hopelijk wordt deze ook opgeknapt.
Interessante wagen, niet mooi of echt droomprestaties. Maar als 2e hands bang-for-buck komt die wel goed voor de dag.
Auto staat er volgens mij nu achterstevoren in, dan moet er toch wel echt iets mis zijn gegaan….
Oei dat is een beste crash… Hopelijk komt het meisje er weer bovenop.
Deze man het land uitzetten en zijn nationaliteit afnemen..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).