McLaren eert Alain Prost met speciale P1

Auteur: , 16 Reacties

En neemt ook nog een retelekkere F1 GT mee naar het Goodwood Festival of Speed.

McLaren P1 Alain Prost hommage

Dit weekend zal er op het Goodwood Festival of Speed een speciale McLaren P1 onthuld worden. Dit om de viervoudig wereldkampioen Formule 1 Alain Prost te eren. Van die vier wereldkampioenschappen werden er drie behaald in auto’s van McLaren en één in een Williams. Voor de enkele jonge lezer die niet weet wie Alain Prost is: Prost was destijds de grote concurrent van Ayrton Senna, waarbij men elkaar voor rotte vis uitmaakte naast de baan, en men elkaar van de baan ramde als het om kampioenschapspunten ging. Lang geleden dus.

Het speciaaltje is ontwikkeld door de bespoke afdeling van McLaren: McLaren Special Operations, of kortweg MSO. De livery van de P1 is geïnspireerd op het helmontwerp van de Fransman. Prost liet zijn helmontwerp ooit baseren op de kleuren van de Franse nationale vlag. De McLaren P1 is dus uitgevoerd in wit, met blauwe en rode accenten. Hieronder het helmdesign van Alain Prost.

Alain Prost helmdesign

Een redelijk losse interpretatie dus, mensen die de livery verwarren met het blokjesthema dat Renault Sport regelmatig gebruikt: we snappen je. Ook in het interieur vinden we veel blauw terug, de rode accenten zijn hier wat schaarser.

En dan ook nog even uw aandacht voor dit pareltje. Want de Heritage divisie van McLaren Special Operations neemt ook nog iets moois mee: de retegeile McLaren F1 GT met chassisnummer #58F1GT. Dit is één van de drie F1 GT’s, straatauto’s die destijds werden gebouwd om de F1 GTR Longtail te homologeren voor de racerij in GT-klassen, zoals tijdens de 24 uur van Le Mans. Deze kleurstelling schijnt geïnspireerd te zijn op de sobere stijl van het F1-team van eind jaren ’90, toen Mika Hakkinen er twee keer wereldkampioen werd.16 reacties

Blijft een gaaf ding.
Een Britse wagen met een Franse vlag, dat ik dat nog mag meemaken….
Alle P1’s waren toch al uitverkocht?
Ze waren toch op?
Had liever een Senna edition gezien.
Ik wacht op de Laser.
Of een Manhattan.
Of een Frisco
De man had eigenlijk 7 keer wereldkampioen moeten zijn….
Beste coureur uit de geschiedenis van de F1 die niet alleen Senna als tegenstander had maar ook andere groten zoals Lauda en Schumacher..
Wordt tijd dat de man geeerd wordt …
En ja , ik vond hem beter als Senna…
@norge:

Je hebt helemaal gelijk, maar toch was ik hem vergeten. en wil ik hem vergeten !
Misschien wel omdat le professeur te uitgekiend reed qua rekenwerk en wees eerlijk, in de regen reed de man nog geen deuk in een pakje boter !
Tsja ik zie nog steeds de jonge Senna, met het bit tussen zijn tanden tekeer gaan in die hoosbui in Monaco ……….
Altijd leuk speciale edities. Ik ben niet heel gek op de P1 (het is een geniale wagen, maar de 918 geniet mijn voorkeur) maar dit is wel een leuke uitvoering!
@Norge Als is dan klojo….
Wauw! Die F1 GT! Echt een prachtige auto
Rete dik
Er zijn toch maar 399 p1’s? Lijkt wel of ze elke dag een nieuwe special is.
@amgoleole: Weet jij hoeveel van die 399 voor mclaren zelf zijn? Ik niet in ieder geval.
Ze moeten senna eren niet prost

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).