McLaren opent nieuw F1-onderhoudscentrum

Auteur: , 16 Reacties

Maakt het voor F1-bezitters weer wat makkelijker.

Een garage, gebouwd om onderhoud te plegen aan slechts één auto. Het bestaat, het is duur, en het heeft de naam McLaren F1 Service Center. Er is onlangs een tweede F1 Service Center geopend in de VS. De andere faciliteit is te vinden in de thuishaven van McLaren, te Woking, Engeland.

F1-bezitters in Noord-Amerika kunnen voortaan terecht bij het nieuwe onderhoudscentrum in Pennsylvania in de Verenigde Staten. McLaren Philadelphia heeft de verantwoordelijk over de faciliteit. De staff is getraind door McLaren Special Operations om met een F1 te kunnen werken. Men kan bij het service centrum terecht voor een onderhoudsbeurt, maar ook voor een complete restauratie.

Voorheen werden F1’s vanuit Noord-Amerika naar Engeland gevlogen voor een onderhoudsbeurt. Het is opmerkelijk dat McLaren speciaal voor de F1 een service center in het continent opent. De F1 is immers nooit officieel verkocht in Noord-Amerika. Volgens het merk zijn er echter meer dan 20 exemplaren van de bijzondere supercar geïmporteerd naar het continent. Van de McLaren F1 zijn in totaal slechts 106 stuks gemaakt.16 reacties

Link dan meteen even de article van roadentrack waarvan deze informatie vooral komt. Is ook stuk uitgebreider bijv. Dat er maar 1 technicus is dit deze hele toco runt
@kannito: “het originele artikel” is een persbericht afkomstig van McLaren.
Het hele verhaal rondom de F1 is en blijft prachtig. Dit is dan weer een mooi nieuw hoofdstuk. Een nieuwe faciliteit opzetten voor grofweg 20 stuks van een auto die waarschijnlijk amper gebruikt wordt :-)
Een garage voor 20 voertuigen die nooit rijden ..

Zijn vast “gevoelige” auto’s die aandacht en liefde nodig hebben ..
@lincoln @poes: zoals je laatst in een artikel hebt kunnen lezen. Zelfs bij stilstand moeten bepaalde onderdelen na verloop van tijd vervangen worden.
Gaat het hier nu om dat onderhoudscentrum of moeten we gaan speculeren over die gecamoufleerde bak op de achtergrond?
Hier het originele artikel, zeer de moeite waard om te lezen. Het komt er dus op neer dat er maar één persoon in de VS aan de auto’s mag werken: http://www.roadandtrack.com/car-culture/classic-cars/a14453949/the-only-mclaren-f1-technician-in-north-america/

Hier staat overigens in dat bepaald onderhoud eerst werd gedaan door een select aantal BMW dealerships, niet alle auto’s werden naar Woking gevlogen. Omdat BMW hiermee is gestopt hebben ze nu een servicecenter in de VS geopend van McLaren zelf.
Gaaf!
Die technieker lijkt op Armin Van Buuren
zie ik nou Vanos op dat blok?
@shogun: Eerste motor (S70/2) had alleen VANOS op de inlaat nokkenas(sen), lijkt op de S50B30 motor. Na een update van de motor (S70/4) kreeg deze ook VANOS op de uitlaat nokkenas(sen), die lijkt weer op de S50B32 motor. Update: zie hier https://www.autoblog.nl/images/wp2012/divers/McLaren F1 2010 upgrade package.pdf
Ook mooi die foto van de oude Compaq laptop die als enige geschikt is om de F1 uit te lezen.
@deora: en wil je bij de poort komen om het stekkertje erin te doen, dan moet wel even eerst de motor eruit. Hoeft de engineer niet te bukken en kan er voorkomen worden dat het stekkertje er scheef inzit.
De nulletje en eentjes die over de massief niobium-titanium kabel gaan op een temperatuur van 1,9 Kelvin voor supergeleiding, zijn stuk voor stuk handmatig gebeiteld uit een blok massief goud.
De kosten vallen erg mee, na de laatste motorupdate komen er bitcoin uit de uitlaat.
Die belachelijke onderhoudskosten zijn het enige dat mij tegenhoudt een F1 te kopen.
Leuk, nu nog een McLaren F1!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).