McLaren P1 GTR is definitief klaar voor zijn debuut

Auteur: , 35 Reacties

En voor de gelegenheid heeft McLaren zijn racer knalgeel geverfd. Da's niet willekeurig, maar mooi in overeenstemming met de #51 McLaren F1 GTR, met chassis #06R. Omdat heritage enzo. Na de breek de laatste details.

De P1 GTR krijgt een keurig netjes afgeronde 1.000 pk, of 986 bhp. Aan de andere kant van de Noordzee schuimbekken de imperialisten al dat hun BRITSE product door de knietjes voor het continent gaat door hem geen 1.000 bhp te geven. En ze moeten al zo hard knokken om hun gallons, mijlen, foot-pounds, en andere volledig onlogische onzinmaten uit pure koppige nostalgie te behouden. Get a life, zouden we zeggen…

Terug naar de P1: de racer weegt droog 1345 kg, 50 kilo minder dan de straatversie, maar een volle 90 kg meer dan de LaFerrari. Daarnaast heeft de GTR met zijn megavleugel natuurlijk moar neerwaartse druk, en rolt hij op slicks, aangezien hij toch alleen maar op het circuit ingezet wordt. De vermogensvedeling is overigens ‘800 pk verbrandingsmotor – 200 pk elektromotor.’

De spoorbreedte nam aan de voorkant met 80 mm toe, en de toch al lage P1 werd nog eens 50 mm dichter bij de grond gebracht. De voorruit is identiek aan die van de straatversie, maar verder vinden we overal superlichte polycarbonaat-units. Voor de gelegenheid heeft McLaren zijn nieuwe trots ook even tegenover zijn knalgele stamvader met de ‘Arrods-reclame gezet.35 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Wat een schoonheid is die originele McLaren F1 toch. Zeker als je die naast de P1 ziet.
@robbiehifi: Hmm, ik vind beiden versies nou niet echt een schoonheidsprijs verdienen, mooie techniek, ja, mooie lijnen, nee absoluut niet.
@dutchdriftking: De simpele lijnvoering van de F1 spreken mij aan. Is zeker niet de mooiste auto die ooit zijn wielen op deze wereld heeft gezet.
@robbiehifi: Mooi dat meningen verschillen ik vind zowel de F1 als de P1 beeldschone hypercars, maar de P1 heeft mijn voorkeur. De P1 staat bovenaan op mijn wensenlijst als nummer 1.
via iPhone app
@badboys: misschien ben ik een oude l*l, maar de F1 GT-R was wel even wat anders dan de P1 GT-R. De F1 was een ‘normale’ straatauto die met relatief eemvoudige ingrepen en geknepen (!) motor het schopte tot Le Mans winnaar. De P1 is een technisch meesterwerk, maar de P1 GT-R is een rijkeluis speeltje: ik zie er niet zo snel op Le Mans een race winnen komende jaren…

Daarbij is de F1 best wel een mooi ontwerp. De P1 is wel erg kinderlijk.
Absoluut p0rno op wielen. Wat een bakbeest. Als je ze zo naast elkaar ziet hebben ze toch verrassend veel gelijkenissen.
@weijs: de kleur en het merk?
@sleepyj: Onder andere
@weijs: datzelfde dacht ik ook gelijk. Als je ze niet naast elkaar ziet denk je dat de P1 in geen enkel opzicht op de F1 lijkt, maar zo naast elkaar zie je dat ze beide toch wel dezelfde lijnen hebben. Beide erg indrukwekkende auto’s.
@autoriteit: Inderdaad. De portieren, de algehele lijn en de vorm van de zijruiten vooral. Zeer indrukwekkende auto’s, absoluut.
Vind hem er echt niet beter op geworden..doe mij maar de gewone of liever eigenlijk z’n italiaanse concurrent.! :D
Zwaarder, minder vermogen dan de Ferrari FXXK, en minder bruut. Voor mij de Italiaan graag!
Als McLaren nu ook nog een gelimiteerde straatversie maakt; is dat gelijk het beste investeerders dingetje van t jaar.
En toch vind ik de McLaren mooier! damnnnnnnnn <3
@vwally: leuk zo’n loze kreet…. Er staan 2 McLaren’s…
@Michiel1: je hebt gelijk……… ik was net iets te vlug met typen…… ik bedoel natuurlijk de F1…….
@vwally: dan is het je bij deze vergeven!
En plaatsen we wederom een handtekening op onze petitie voor een editknop!
Dik ding hoor, alleen de kleurstelling is niet zo mijn ding.
De McLaren P1 en eigenlijk het hele cleane McLarengebeuren kan mij absoluut niet erg bekoren, maar de ‘Harrods’ verwijzing kan ik net als wat Ferrari doet met hun dwarse ‘Tour de France’ strepen erg waarderen.Er is imo niets mee om terug te verwijzen naar een roemrucht verleden.Mits je het maar niet al te vaak doet natuurlijk.
Mooi geel is niet lelijk, ik krijg spontaan de neiging om mijn auto een ander kleurtje te laten spuiten.
Harrod’s Smoke, je H is weg gevallen in de laatste zin.
Vandaar het apostrofje.
@mauritsh:
Welk apostrofje?

O W8, dat was geen vuiltje op m’n scherm..
Iets over een aap en een ring…
Ik zie altijd een glimlach op de P1… Lief.
Vette bak! Maar ik zou hem met gulf stickers willen
Het is natuurlijk marginaal, maar 1000bhp is wel meer dan 1000pk dus ik zou dat liever gehad hebben hoor. Is dat imperialistische systeem toch nog ergens goed voor.
Ziet er beter uit dan die saaie zilveren F1 Mclaren’s
Schitterend, instant klassieker
@a3aan: Ik durf er inderdaad geld op te wedden dat de P1 een klassieker gaat worden ja. Veel supercars op de markt, maar een enkeling maakt het verschil en de P1 is er zo een.
De normale McLaren P1 heb ik liever, maar ook de P1 GTR mag er wezen. De perfecte circuitbeest beter wordt het niet in ieder geval. Wat een rijbeleving moet dit veroorzaken, heerlijk gewoon.
Deze hardcore versie is meer voor gevorderden en de meer ervaren coureur, i.t.t. de normale P1 die heel soepel en makkelijk te rijden is als ik reviews van ervaren topjourno’s mag geloven.
Ik dacht altijd dat bhp aan de wiel wat en hp gewoon motorvermogen
Wat een beauty’s allebei. Zowel de P1 als de F1
Wat is nu precies de bedoeling van deze wagen? De F1 GTR heeft namelijk deelgenomen in races is dat ook bij de p1 GTR het geval of is het een trackday only?
Ik vind de “standaard” p1 toch dikker geloof ik

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).