McLaren Special Operations 12C Concept Car

Auteur: , 11 Reacties

Inclusief een functionele luchthapper op het dak.

Mensen die graag een persoonlijke twist aan hun McLaren willen geven, maar geen trek hebben in ordinaire tuning, kunnen altijd terecht bij MSO (McLaren Special Operations). Deze afdeling van McLaren doet zijn best om bijzondere wensen van klanten in vervulling te laten gaan.

Vergelijk het maar met Tailor Made van Ferrari, Mulliner van Bentley en Bespoke van Rolls-Royce. Om te laten zien waar MSO toe in staat is heeft McLaren deze conceptcar gebouwd.

We zien een aanpaste neus, louvres in de voorbumper, een luchtrem en de nodige extra gaten in het bodywork. De luchthapper op het dak trekt wellicht nog wel de meeste aandacht. Uiteraard zijn al deze aanpassingen gemaakt van carbonfiber, zodat het gewicht van de 12C nog verder omlaag kan.

Om het gewicht nog verder te verlagen zijn ook de wielbouten en de olie- en waterdop van titanium gemaakt. Het interieur is opgefleurd met het nodige carbonfiber en onderdelen die in dezelfde kleur zijn afgewerkt als de buitenkant.11 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Ik blijf er bij dat ik dit geen mooie auto vind. dan maken ze in Engeland wel andere mooiere auto’s. Al had ik het geld deze kwam er niet!
@gerjan: toen ik die foto’s zat te bekijken dacht ik exact het zelfde, twijfelde nog even om het hier te zeggen; toen zag ik jouw reactie.. Hahaha, nou +1 dan maar!
Ik vind luchthappers op het het dak meestal niet mooi maar in dit geval is het mooi vormgegeven.
Dat gat in het dak is natuurlijk een referentie aan de F1 maar had om mij niet gehoeven. Het blijft de droom auto voor elke technocraat.
Zeer mooie auto, die 12C. Ook mooi uitgevoerd zo, alleen die dakluchthapper is lelijk.
Luchthapper op het dak kan nooit functioneel zijn, behalve bij een Le Mans racer natuurlijk.
@rob68: Dus die op (WRC) rally auto’s zijn voor de show? Leuk, wist ik niet.
@stephanotis: OK, bij die ook…..
@rob68: Waarom zou dit nie functioneel kunne zijn ? Op de foto met de zonsondergang kun je duidelijk zien dat deze vrij lang is en het motorcompartiment in verdwijnd, dus messchien voor meer airflow en koeling van het motorblok..
De scoop is wel erg gaaf!
Ik snap dat je niet kunt achterblijven als alle grote jongens een personaliseringsprogramma aanbieden, maar ik zou er zelf mijn spaarcentjes niet aan uitgeven denk ik. Wel mooie velgen overigens.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).