Mentale Fransoos gebruikt auto als wapen

Auteur: , 30 Reacties

Als potentieel moordwapen zelfs. En dat deed hij op ónze wegen.

Niet de motoragent uit het verhaal

Toeristen, leuke mensen. Ze genieten van ons mooie landje, zorgen voor wat leven in de brouwerij én ze laten veel van hun geld achter voor de lokale middenstand. Doe ons meer toeristen!!!

Dat zou je althans moeten denken, er zijn er ook genoeg bij die niet weten hoe ze met de gastvrijheid van een land om moeten gaan. Zoals de 18-jarige Fransman die gisternacht een agent bijna doodreed in Oosterhout. Hij was eerder op de avond met hoge snelheid weggereden bij een controle (die hij in de eerste plaats al aan zijn gevaarlijke rijgedrag te danken had) en weigerde te stoppen voor de platte pet.

De jongen zette het op een scheuren door de bebouwde kom van Oosterhout en bereikte de oprit van de A27, ondanks dat er een motoragent vlak achter hem reed. Een vrachtwagenchauffeur zag de achtervolging in zijn spiegels gebeuren en wilde de bromsnor op de motor helpen door de oprit te blokkeren. Ongetwijfeld heel aardig bedoeld, maar een debiel die koste wat het kost weg wil komen, gaat dan rare dingen doen. Zo ook deze. De auto ging in de achteruit en alleen omdat het de agent lukte om supersnel van zijn motor te springen, heeft die het overleefd.

Na de aanrijding met de motor lukte het de aanwezige politie de Fransoos te overmeesteren en hem aan te houden.

Wat bleek, het boefje (of le petit coquin, zodat hij weet dat het over hem gaat, mocht hij in zijn Nederlandse celletje per ongeluk op Autoblog belanden, kan immers best) reed in een gestolen auto en had er ook gestolen platen opzitten. En wacht, ga je nu ook vertellen dat er drugs in het spel waren???? Nee, dat doe ik niet. Dat vermeldt het bericht niet.. Maar weet je, totaal ongefundeerd, ik ga er tóch vanuit dat er verdovende middelen in het spel zijn. Maar dat weet ik natuurlijk niet zeker he?

Wat wel zeker is, is dat de jongen vastzit met een aangifte van poging tot doodslag tegen hem. Terecht.30 reacties

Draait Mentale Theo tegenwoordig ook in La France?
@ghost: Théo dan he
Le racaille a proberé de vermorder le flic po po
@e36thuglife: jouw reactie is het leukst als het uit met een goedkoop Frans accent uitspreekt :’)
Kijk, en zo kost deze toerist meer dan dat hij oplevert.
Je moet eens vanuit Gent (BE) richting Nederland rijden op een vrijdagavond. Je ziet die Franse nummerplaten op halfrotte clio’tjes gewoon in een colonne richting Nederland vlammen en diezelfde nacht zijn ze terug opweg richting Frankrijk.
@misterdrogba: rijden er genoeg hier op de a16..
@ruudbmw: ja klopt, wij gaan daar naartoe voor witte wijn met een petit pain met paturain en zij gaan langs bij de nachtapotheker voor wat snuiverij
Even een kleine nuance: een motoragent kan geen ”platte pet” genoemd worden, want deze dient een helm te dragen tijdens het uitvoeren van zijn beroep
@bmwalpina: Daar heb jij weer een punt. Maar goed, het is al geschreven en niemand op de redactie heeft nog tipp-ex…
Je suis Oosterhout!
Nogal suggestieve tekst: “ga je nu ook vertellen dat er drugs in het spel waren???? Nee dat doe ik niet”. Onbedoeld of juist bedoeld laat je ons zo toch in de richting van drugs denken. Alsof er voor toeristen helemaal geen andere bezienswaardigheden zijn in Oosterhout.

En zo wordt een Brabantse plaats weer in een negatief daglicht gezet, terwijl het dorp juist keiveel voor de toerist te bieden heeft…

Zo ligt er een hele mooie snelweg richting het Noorden, binnen een paar uur ben je in het Groninger museum…
En er ligt een snelweg richting het Oosten, waar je kan genieten van de natuur in het Schwartzwald…
Of het niet genoeg is kan je ook met een snelle autobaanverbinding richting het Westen, waar je in de aangrenzende gemeente Vlissingen uit kan waaien en mosselen kan eten.

En nog veel meer, teveel om op te noemen. Geen wonder dat Brabanders trots zijn op hun Brabantse land.
@moveyourmind: Zo maak je je naam wel waar ja…
@moveyourmind: Hahahah, jammer dat ik maar 1 plusje kan geven!!!
@moveyourmind: ge moet gvd oe bakkus houwen… Brabant is veel meer dan dat jonguh
@moveyourmind: Suggestief of gewoon de waarheid ? Statisch gezien is de kans dat er drugs in het spel is minstens 1000x zo groot als de kans dat meneer in Groningen naar een museum ging. Gestolen auto + agent omver rijden != brave burger. Lijkt me veel waarschijnlijker dat meneer de drugs na de ‘eerste ontsnapping’ het raampje uitgegooid / verstopt heeft… En waarom je weer over Brabant begint, snap ik al helemaal niet; het is niet alsof het de schuld van Oosterhout is dat er drugstoeristen komen, dus compenseren is nergens voor nodig …
@dawwg: de cursus begrijpend lezen was weer afgelast zie ik?
@dawwg: Begrijp je de boodschap van de tekst wel?
@moveyourmind: keihard….. ouwe brabo
Alweer?!
Reed hij in een 964 met Antwerpse roots?
maar als de auto gestolen is zijn de kentekenplaten sowieso ook gestolen… toch?
@realracing3: niet als je een auto steelt en de platen van je eigen auto erop zet
@tievdz: ha mooi!
Het was een Franse Fin, neem ik aan (als we toch aan het aannemen zijn, goh we kunnen met z’n allen wel bij de BAM aan de slag…)?!
@thefuelofsatan: Ik neem aan dat je het er niet mee eens bent
Heeft Raikkonen al gereageerd op dit rijgedrag?
Goh je maakt wat mee als politie agent, je verwacht het niet, of toch wel….
Al dat Frans gespuis, weg ermee..
Poging tot doodslag op een politieman in functie, vluchten voor de politie, auto gestolen.
Ik zou hem lekker in de bus naar Frankrijk zetten. Misschien kunnen we hem wel ruilen voor een Nederlander die in Frankrijk vast zit. In Frankrijk weten ze tenminste hoe ze jongen vast moeten zetten. 23 uur in de isoleer. En 1 uur per dag onder de douche met de grootste N*g*r in de gevangenis. Dan leer je het wel af.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).