Retezeldzame Mercedes Hammer te koop in eigen land

Auteur: , 48 Reacties

Jazeker, deze monsterlijk vette kar die beter bekend is als Der Hammer staat te koop in eigen land.

Mercedes-AMG verwent ons tegenwoordig met dik aangeklede auto’s voorzien van een V8 of een V12 en niet te vergeten op zichzelf staande modellen als de SLS AMG en AMG GT, maar 25 jaar geleden bouwden de mannen uit Affalterbach pas echt dik spul.

Deze (door de fabriek) zwaar gemodificeerde 300 CE (type C124) betreft een heuse 300 CE 6.0 AMG Widebody, en is volgens de verkoper één van de 12 stuks die ooit zijn gebouwd. De nieuwprijs bedroeg (in 1988) een duizelingwekkende 335.000 DM. Alleen al het geweldige uiterlijk rechtvaardigt die stevige prijs, maar deze auto heeft nog veel meer lekkers te bieden.

Halt, Hammerzeit!

Zo heeft AMG de motor na twee jaar vervangen voor een M117/9, wat naar verluidt een zeer zeldzame krachtbron is. Deze potente jongen levert een fijne 376 pk, wat ook meteen verklaart waarom de handgemaakte snelheidsmeter tot maar liefst 320 km/u loopt. Diezelfde motor is in deze specifieke auto gekoppeld aan een handbak met vijf versnellingen.

Uiteraard staat al dat moois niet voor een appel en een ei op je oprit te shinen, maar hoeveel je precies kwijt bent aan deze über-Benz met 56.000 km op de klok wil de verkoper in elk geval niet op z’n site prijsgeven. Mocht je echter goed in de slappe was zitten en gek zijn van zeldzame en vooral dikke Duitse youngtimers, dan zou dit weleens je gouden ticket naar de chocoladefabriek kunnen zijn.

Met dank aan @ad1995 voor de tip!

Update 23-02-2015: De auto is wederom in ons land opgedoken, ditmaal staat hij voor 189.500 keiharde euro’s te koop bij Auto Leitner in Alkmaar. Daarmee is dit ongetijfeld de duurste W124 (C124 zo u wilt) van Nederland.48 reacties

Tja, Marco Hof. Need I say more?

Sympathieke verkoper met erg mooi spul.
Uit de tijd van Klaas Bruinsma…
http://www.youtube.com/watch?v=2MzqNn8kJqQ

Chris Harris heeft er een rijtest mee gedaan. Beest van een auto. Widebody staat hem wel.
De kenners vinden dit een godsgruwelijk dikke bak, maar jammer genoeg zullen de meeste mensen dit aanschouwen als een “kamper merceeeeydus”.

Agja, fuck ze. ik wil hem!
@exotic: nee man, dit is een ouwe stinkdiesel om MRB mee te ontduiken!
@exotic: Je moet je ook niet bezig houden met wat anderen denken ;)
Dikke auto! zeker weten maar dit model heb ik eigenlijk nooit mooi gevonden. Doe mij dan maar een 190 evo 2.
Tja je vind et mooi of niet… maar ik ben om!
Blubberdik… Jammie! Widebody sluit heel mooi aan op de originele lijnen.
Zo die is wel dik zeg. Maar bij Marco geen prijs erbij betekent veel geld ;)
@rolov: zo, 139 k dat Is veel meer dan ik gokte. Maar blijft een parel
99% van de beroepsbevolking ziet dit als een auto voor volk wat niet werkt.
@jorden: Voel je niks van als je met een vette grijns achter het stuur zit.
Zo fout dat tie goed is, en in de mooiste kleur grijs die er is.
@norge: wil jij aub nooit meer ‘kleur’ zeggen tegen grijs?!?!
Bijna alles op straat is in kliko- of asfalt-grijs. Ik wil terug naar de vroege 80s. Zeker met deze Benz. Boswachter groen, voor mijn part brons-goud. Oranje of crème. Maar niet monochroom grauw!
@mout: OK, sorry…Zal het nooit meer doen…..
@norge: kleur is ook maar een relatief in Noorwegen. Maar prachtig land is het! :)
Toch wel de ultieme sportieve W124. Stond eerder in Italië te koop voor 89000,- , dat was dan nog inclusief een foute SEC-motorkap en witte knipperlichten. Ben toch benieuwd naar wat voor handbak het is. Vermoedelijk van BMW. Prijs op aanvraag, ik doe een wilde gok en zet in op €119.000,-.
@gash: ZF handbak.
Samen met de 190E evo 2 mn favo Merc’s ever!
Hier wacht ik dus al jaren op!! Heb alleen nog niet genoeg centjes bij elkaar gekregen :'( Sponsor mij en je mag een rondje rijden!! ;p
Wat een bak, interieur doet na al die jaren nog steeds luxe aan. Sowieso altijd al een mooi model gevonden deze generatie E-klasse.
Neh sorry, verkeerde kleur deze auto kan alleen in het zwart…wat doet een nier tegenwoordig op de zwarte markt?

http://youtu.be/2MzqNn8kJqQ
reeeeeetedik! ben echt benieuwd wat der hammer eigenlijk opbrengt. samen met deze http://www.youtube.com/watch?v=Z2wN0nL5zQA merc uit dat tijdperk zou ik echt wel willen hebben.
Voor het eerst dat ik lees over een amg met handbak. Zijn er nog meerdere amg handbakken ooit gemaakt ?
@mauricerma: voor dat AMG werd overgenomen door mercedes stonden ze juist bekend om het ombouwen van mercedes v8 modellen naar handbak.
Ik denk dat je voor 1 van je nieren alleen de linker of rechter portier krijgt.
@scalemaster: deuren zijn nog gewoon standaard. Gewoon ff naar de lokale sloop dus…
Absolute Hammer Optik.

Ik heb zeker een soft spot voor mooie 80s youngtimers maar ja, zou ‘m wel in het zwart willen voor de echte slechterik look. Of in een kek echt kleurtje, maar dit donkergrijs doet het niet voor mij.
Prijs staat er gewoon bij. Voor 139.5K ben je de koning van het kamp….en ook nog eens de snelste.
@sjeemsbond: Flauw…en toch…stond er een tijd geleden een SL 65 AMG van de vorige generatie op Duitse platen bij het lokale kamp vergezeld van een SL 500 van dezelfde modelreeks op Nederlandse platen. De AMG trok trouwens toevallig net vol weg met slippende wieltjes die de TC niet helemaal onder controle kreeg en moest vervolgens flink corrigeren om niet een van de in de straat spelende koters van de sokken te rijden. 30 zone hè…

Maar ach, het heeft ook wel wat aandoenlijks toch. Zijn van die stereotypes in het leven die we nodig hebben. Het moment dat er ‘daar’ allemaal Prii staan dan ga je je toch afvragen in welk parallel universum je nu weer terecht bent gekomen.
Ultra vette bak! Zou hem graag kopen!!! Had ook graag pics van de achterkant gezien! Leuk topic! :-D
Pa, wil jij je bedrijf weg doen en deze voor mij kopen?

Jaar of 20 terug had ik een poster hiervan. Was één van mijn eerste auto posters en dus is dit altijd één van mijn droomauto’s geweest. Deze auto staat niet alleen op mijn droomlijstje maar zelfs op mijn doelen lijst. Ik heb mezelf als doel gesteld ooit een Hammer te bezitten!
Prijs staat gewoon op de site €139.500
Dit blijft een van de mooiste coupes van Mercedes.
@pagani86: dat ben ik niet met je eens: eerder het tegenovergestelde. De W123 coupe is toch een stuk fraaier. Een flachkühler 350SE W111 helemaal. CL500 van 2000, zelfs ook fraaier.. Zo kan ik er nog wel een paar noemen..
@parker: daar heb je gelijk ik. Ik deel je mening. Daarom zeg ik ook, een van…
De wijzer bij economy heeft het rode gedeelte nog nooit verlaten.
Dit is met recht een dikke taxi..
Wordt tijd dat @casperh zijn TomTom veranderd van gina classics naar Marco Hof
@breinstein: want? Nadruk ligt daar toch vooral op de 15 jaar bijtellertjes van MB en niet zozeer op bijzondere klassiekers (daar zie ik er maar een paar van). Een 15 auto scoren ergens in Europa en doorverkopen met forse opslag ‘omdat lage bijtelling’, hoe moeilijk is dat? Wat Gina aan exoten bij elkaar sprokkelt vind ik dan toch interessanter..
Handgemaakte snelheidsmeter? Why?
@TimoBac: Kennelijk was een tellerplaat met een dergelijke schaalverdeling niet voorhanden, dus dan maak je er één met de hand.
@TimoBac: inderdaad lagen de tellerplaten met voorbedrukt AMG-logo tot 320 km/h niet in de schappen van Mercedes-Benz. Na 1993 was dat wel anders. In 1988 was AMG een vriendenclubje dat tot in de nachtelijke uurtjes iconen in elkaar stond te knutselen zonder dat ze ’t zelf in de gaten hadden. Een tellerplaat maak je dan dus zelf, met mal, penseel en Lotus 1-2-3.
Marco heb altijd toffe harde en onverprutste youngtimers echt toffe site
@mauritsh: UPDATE: binnenkort staat er bij Auto Leitner ook eentje (wellicht dezelfde?). ;)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).