Mercedes-AMG laat prototype Project ONE zien

Auteur: , 26 Reacties

"Ja hallo, hij komt er nog steeds aan hoor".

Mercedes

Het is een beetje stil rondom de Mercedes-AMG Project ONE. Sinds de IAA in Frankfurt in 2017 hebben we weinig tot niets meer vernomen van dit bizarre project. Dit betekent niet dat er op de achtergrond niets gaande is. Mercedes laat de wereld weten druk bezig te zijn met het ontwikkelen van de F1-auto voor op de straat.

De Duitse autobouwer heeft enkele ‘spyshots’ gedeeld van de Mercedes-AMG Project ONE. Daarbij laat Mercedes weten dat de auto al honderden testuren achter de rug heeft zitten. Het merk is bezig om zich te focussen op de toekomstige productie. Om honderd procent zeker te zijn dat de Mercedes-AMG Project ONE klaar is voor productie, vraagt Mercedes het uiterste van prototypes tijdens tests.

AMG

Zo vraagt Mercedes-AMG het maximale van de aandrijflijn en de hybride componenten tijdens ‘virtuele’ proeven op het circuit. Mercedes zet de Project ONE hiervoor op een dyno bij HPP Specialist in Brixworth. Deze partij is al jaren verantwoordelijk voor het bouwen van Formule 1 motoren en weet waar op te letten tijdens de tests.

Als de dyno tests succesvol zijn verlopen zet Mercedes de aandrijflijn over in een prototype. Vervolgens worden op geheime locaties in de echte wereld tests gedaan. Mercedes laat weten dat het moeilijk is om het gecamoufleerde exemplaar geheim te houden van het publiek. Met zijn, volgens Mercedes, karakteristieke F1-sound en bijzondere voorkomen is de auto een niet te misssen verschijning. Om spyfotografen voor te zijn deelt het merk daarom zelf alvast enkele plaatjes.

AMG26 reacties

In Frankfurt had ie alleen geen Laferrari achterlichten. Maar dat zal wel aan het feit liggen dat het een prototype is.
@banaan7: protolampjes, maar ziet er eigenlijk veel beter uit dan die Audi dingen.
@harrie: ja, deze kun je zo bij Hella bestellen!
@banaan7: Deze gaat daarom ook DerBenz heten.
Dat gat achter de voorwielen ziet er niet uit. Voor de rest is vooral een Mercedes versie van de McLaren F1. Leuk voor Lewis maar wie zit hier nou echt nog op te wachten?
@mashell: ik!
@mashell: dan moet je gewoon een set spatlappen op de optielijst aanvinken….
@mashell: nou uh, IK bijvoorbeeld
hzr via Android app
Hebben ze voor de voorruit vergeten een paneel te monteren of blijft dat zo? Toch behoorlijk wat veranderd aan die auto.
@hzr: da hoort zo jonguh! Daarvan gaat ie harder.
Gek genoeg ziet dit er beter uit dan in zilvergrijs met die suffe Petronaskleur.
Mercedes heeft duizenden test achter de rug, waarbij de Project One steeds van een trailer een verwarmde garage in werd gereden.
Spionagefoto’s de wereld in sturen van een gecamoufleerde auto, waarvan het uiterlijk al een jaar bekend is. Hoe spannend is dat.
@koen0373: Mercedes moet iets doen om de mensen te laten weten dat het project nog loopt :P
Ik zie ook nog weinig verwantschappen met de rest van de Mercedes familie, van voren lijkt het meer op een McLaren met een Kia ‘tiger nose’
@marinepower: De rest van de Mecedes familie is nu ook niet onmiddellijk sportief te noemen.
@osmo: *kuch* AMG GT R
“Karakteristieke F1-sound”… Dus er ligt een gillende hoogtoerige V10/V8 in?
@shibby: nee, V6 met turbo’s. Je verwart karakteristiek met klassiek…
@vroaaar: een 1.6-je
Is toch net een noble m600?
Hapklare brokken voor de Aston Valkyrie.
@karaya: Een vergelijk tussen die 2 zijn we allemaal wel benieuwd naar. Ik zet mijn geld overigens ook in op de AM, maar ik denk dat die ook wel iets extremer is.
“niet te missen verschijning” wil zeggen: als je het niet gezien hebt, heb je niets gemist.
Zelfs met antispionage stickers is ie lelijk.
Prachtig ding. heel benieuwd naar specs van klanten want de Petronas livery vond ik niks

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).