Mercedes AMG Vision Gran Turismo is officieel

Auteur: , 34 Reacties

Duitse autofabrikanten lijken Gran Turismo 6 massaal te omhelzen. Want nadat BMW op de proppen kwam met een virtuele racer die alleen in het spel gereden kan worden, is het nu de beurt aan Mercedes met deze sensueel gelijnde racebak.

Dat autofabrikanten voor GT6 opeens virtuele racers aan het maken zijn komt door een oproep van Polyphony Digital-topman Kazunori Yamauchi. Hij wilde de 15e verjaardag van de racegame – waar binnenkort een film van zal verschijnen – niet ongemerkt voorbij laten gaan en diende daarom bij verschillende autofabrikanten het verzoek in om een digiracer te bouwen.

Geen achterruit

Dit is de inzending van Mercedes geworden; een breedgeheupte bolide met een langgerekte motorkap die naadloos lijkt over te gaan in de voorbumper. Realistische eisen worden er toch niet gesteld, dus Mercedes’ designers konden zowel de koplampen als de achterlichten extreem dun maken. Ook het compleet weglaten van een achterruit was in de wereld van GT6 uiteraard geen probleem.

De AMG Vision Gran Turismo is verder uitgerust met vleugeldeuren, zijspiegels die niet op zijspiegels lijken, en een fraai vormgegeven uitklapspoiler. De grille is een subtiele verwijzing naar de 300 SL uit 1952 en bovendien volgeplakt met LED’jes.

585 pk

Technische details geeft Mercedes ook vrij. Zo is de auto gebouwd rondom een aluminium spaceframe en uitgedost met carbon fiber onderdelen. Who cares, alles is toch virtueel. Het wagengewicht zit hierdoor op 1385 kg. De verzonnen V8 onder de kap levert daarnaast 585 pk en 800 Nm aan koppel. Het stopwerk wordt verricht door keramische remmen en die metalen objecten rondom de achterlichten zijn trouwens geen zinloze versiersels, maar acht uitlaatpijpjes. Jep, zonder regelgeving is alles mogelijk.

Er is overigens een 1:1-model van de virtuele sportwagen, te zien bij de opening van het nieuwe Mercedes-Benz Research & Development Centre in Sunnyvale (Californiƫ) op november. Mercedes vertelt ons daarnaast dat er later nog meer Vision Gran Turismo-racers komen.

Meer details over GT6 lees je op Apparata.nl.34 reacties

Ah gut… MB kon niet achterblijven?
@cupsport: lekker belangrijk, alsof er een limiet aangebonden zit. Nog steeds te huilen in je strafhoekje?
@cupsport: al voordat BMW hun gevaarte onthulde kwam Sony zelf met een bericht dat meerdere merken speciaal voor GT6 een conceptcar zouden ontwerpen. BMW is dus niet de enige, het was slechts degene die hem eerder onthulde. Dus niets te maken met ”achterblijven” of ”imiteren”.
Ik hou niet echt van die extreme dingen..


Maar jezus wat is dit een gaaf ding!!
Prachtige uitlaatklep voor de designers, na de A-klasse en de klonen daarvan (CLA, GLA) echt iets moois mogen maken dat helemaal niet op de A-klasse hoeft te lijken.
Net toen ik dacht dat het niet lelijker kon dan de CLA..
omfg -_- jammer dat ze niet wat realistischer zijn gebleven.
Haha ik heb ook zulke platte banden onder mijn kruiwagen. Niks waard! Bij de eerste baksteen breekt de velg..
Vind die grille iets te groot maar voor de rest een geweldig ding
Wel gaaf dat er echt een V8 inzit met 595pk en 800Nm. Is het complete blok ook gemodelleerd inclusief zuigers, krukas, versnellingsbak en de rest van de aandrijflijn?
@alcantara: gewoon virtueel sls blokje lijkt mij..
Nou, het zou me niet verbazen dat Das Haus hier eens een beperkte oplage van zal maken. Leuk voor de garage van een sjeik!
Ja, en nu gewoon maken dat ding.
Realistisch of niet.. mijn God wat is die mooi. Kan mooi 1:1 naast die Mercedes racer van die sjeik een paar topics naar onderen.
Wauw! Wat een schitterende wagen!!
Die velgen!!, hoop maar dat er in die virtuele wereld geen hoge stoepranden zijn.
Zo dan, die is dik! Als je die velgen wegdenkt is dit echt een heel dik ding!!
Als er ooit een productieversie zal komen, zou ik hem mooier vinden dan de SLS.
@bsxc2: ik heb zo’n idee, afgaande op de naam en het silhouette van het gevaarte, dat dat de SLC/GT/”C190” gaat worden. Die kleine SLS-achtige die nu nog als mule rondrijdt. Natuurlijk een stuk minder spannend dan dit ding, maar ergens vind ik de links wel redelijk sterk tussen dit ding en de ”C190”.
Deze MOET gebouwd worden!
Leuk! Maar nu wil ik ook graag die van Aston Martin een al die andere merken zien
Vind het niet mooi.. (no offense naar de mensen die hem mooi vinden..), dat ding heeft helemaal geen samenhang qua lijnenspel of details. Van bovenaf nog best ok, maar dat ding is te modern om ‘retro’ te lijken en daardoor vind ik het niet mooi samenkomen. Als die wielkasten iets vloeiender waren doorgetrokken was het stukken mooier
maar goed dat er in GT6 niet al te veel stoepranden zijn…
In zoiets hoort dan een v12..
Waarom wordt zoiets als dit gewoon niet gemaakt?! I know, het is duur en blablabla.. Maar maak er 3, vraag er 80 mil per stuk voor en ze worden sowieso verkocht.. Als er mensen zijn die 80 mil betalen voor een edelsteen, waarom dan niet voor dit..
@gemaskerde muchacho: mil? Afkorting voor mille (1000, afkorting K) of miljoen (1.000.000, afkorting M) maakt toch best wel verschil.
Maken dit ding:)

Oja bij Auto und motorsport staat ook trouwens de nieuwe C-klasse (mini S-klasse )
Moet wel heel erg denken aan infinity met die koplampen zo.

Maar deze design richting kan ik wel waarderen.
Ach, ze gebruiken al diesels van Renault, dan is de stap naar design lenen bij Infiniti maar een kleine.
Koplampen als een F-type achterlicht! Voor de rest een heel gaaf ding
Waauw, wat een ding. Zonde dat ze zo’n prachtige dingen niet in het echt bouwen.

Ik moest meteen aan een marcos mantis denken, met een benz-sausje erover heen.

Het gewicht vind ik dan wel aan de hoge kant voor zoiets.
1e Merc die ik gaaf vind, wie pakt deze uitdaging op om een replica te bouwen? :D
Prachtige bak, alleen jammer dat we hem nooit op straat zullen tegenkomen :( !!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).