Mercedes-Benz CLA van Brabus houdt het rustig

Auteur: , 28 Reacties

Het komt niet vaak voor dat een tuner een tammere auto aflevert dan de fabrikant zelf, maar als je deze Brabus CLA naast een AMG, of een met Mercedes Sport-goodies behangen Benz zet, dan ziet hij er toch behoorlijk beschaafd uit, nietwaar?

Toegegeven, Brabus doet in eerste instantie dan ook niet meer dan een set Monoblocks en extra uitlaateinden onder de mini-CLS op het A-klasse-platform schroeven, voor echt vuurwerk zullen we nog even de adem in moeten houden. Misschien kunnen de Duitsers een CLA Bullit of Rocket maken? Dat zou ultiem zot zijn, maar we hebben zo onze bedenkingen bij de ruimte die het motorcompartiment biedt..

Dan maar even een Brabus-light behandeling, de pk-monsters komen vanzelf wel. Gallery!28 reacties

Een inch of twee kleinere velgen en voilà: CLA 45 AMG!
@matje140: Vind juist van niet, kleine velgen kan deze auto echt niet hebben! Zelfs het AMG pakket is soms een maatje te klein. De lange overhangen van deze auto worden door de grote velgen nu een beetje weggemoffeld en dat vind ik een stuk mooier!
@jzaero: Klopt en klein staat sowieso lelijk op elke auto! Maar op tune-auto’s zit meestal 21″, ik vind 20/19 wel genoeg!
Leg daar toch een lekker 400 pk sterk V6je in, en de Brabus Mini Rocket is geboren!
@kapiteinaudi: maar die 2 liter blaast al 360pk, laat hem wat basic tune, door een chip, uitlaat, filter, dan heb je een wat lichtere bak met ook een goeie 400pk. Toch best leuk blok wat er in ligt??
@mightymike: Dat is waar, de CLA 45 heeft natuurlijk standaard al 360 pk. Dan moeten ze bij Brabus er maar een grotere motor inlepelen…
Binnenkort zeker ook met 800 pk V12 :P
@crackdavid: egwel. 800pk en +1.100Nm ;)
Prachtige bak, kan niet wachtten totdat die over een jaar of 3-4 uit de lease komen rollen en betaalbaar zijn.
@porsche928: Meen je dat nou? Ik heb hem gisteren voor het eerst in het echt zien staan. Ik hoopte dat de foto’s de auto geen goed zouden doen, maar in het echt zijn de verhoudingen nog verder zoek. Geen gezicht, die CLA. Hij is te gedrongen, de overhang is te groot en de wielkasten zijn te klein.
@erce: ik vind juist de cla in het echt precies kloppen en echt heel mooi
ik vraag me af of je als je in Nederland een C180 koopt op kenteken zet en naar brabus brengt voor een 800PK Monster. Zou je dan die €300.000 BPM kunnen omzeilen?
@kilum: vergeet je niet de 200.000 die het bouwen van een 800pk project kost, zijn ook geen prijzen voor een doorsnee gezin
@mightymike: Toch zijn dat de kosten niet voor zo’n auto. Als dit kan kan je voor €250K – €350K een echt gestoorde brabus rijden. Het is alleen de BPM in Nederland die het echt onmogelijk maakt ik kan me iets herinneren van dat de rocket na belasting en BPM in nederland over de €700K heen gaat
@kilum: bedoel maar, als je 2 tot 8 ton voor een auto wil en gaat betalen dan moet je toch een aardig bergje poen hebben liggen voordat je dit soort dingen gaat uitspoken. Zou je je dan nog zorgen maken? Of op naam zetten van je huis in spanje/frankrijk/etc?
Als hun de co2 uitstoot verlaging word je (bpm/co2tax) ook lager toch;)
@mightymike: Klopt, maar als je dit kan kopen heb je dat niet bereikt door altijd maar elk bedrag neer te tellen zonder er over na te denken. Maar inderdaad op buitenlandse platen zetten kan een optie zijn
@kilum: Zo een 800pk monster wordt niet gebouwd op basis van een 1.8. De basis auto is dan meestal al een amg versie of toch al minstens een V8 van mercedes zelf.
@fejjie: Ik zou niet weten waarom niet ze lepelen er toch ook een andere motor in. Ze veranderen de ophanging en eigenlijk alles, dus lijkt me niet dat je dan al een AMG nodig hebt.
Wanneer komt Mercedes met de CLA shooting brake, z’n vader is er ook in twee varianten?
Het enige wat mij echt blij zal maken is een betaalbaar pakket om 4 matic te omzeilen en puur rwd van te maken. Dat is toch wel een gave mod als je het mij vraagt
Schitterend! Mooie auto, mooie wielen, wit staat hem zeker heel goed!
Vind hem netjes gedaan. Jammer dat er gewoon een vier cilinder in zit…
Super mooi zo!, goede velgen en uitlaat set. Zo zou ik hem ook bestellen als ik in de markt was.
@workhardplayhard: maar jammer genoeg ben ik niet in de markt :(…..
Voor de Brabus800 wordt een V12 motor gebruikt. Dit verklaart ook waarom een S-class met 800 pk een stuk goedkoper is dan bijvoorbeeld een Bullit of Rocket. Voor de laatste twee moet namelijk eerst een V12 motor bij Daimler besteld worden. Doordat er tevens minder ruimte beschikbaar is onder de motorkap van een C en E-class, moeten er bovendien vele onderdelen apart ontworpen worden.
Wat een gedrocht van een auto….overdesigned model en klein..
@Megakix: eindelijk iemand die het begrijpt. Fwd gedrocht
Vind het helemaal niks, waar de CLS een mooie tijdloze auto is, is dit een kort en gedrongen miniatuurtje. Ik vind hem persoonlijk te lomp en groot ogen…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).