Mercedes bouwt een Golf….karretje [Vision Golf Cart]

Auteur: , 20 Reacties

Op het Open Championship (een golftoernooi in Schotland) heeft Mercedes-Benz dit weekend de Vision Golf Cart onthuld, een futuristisch crowdsource-concept voor een golfwagentje, met zonnepanelen, en... een make-upspiegel.

Voorafgaand aan het toernooi vroeg Mercedes zijn fans om mee te denken, en met goede ideëen te komen. De nuttige suggesties werden verwerkt in de Vision Golf Cart, waar we overigens vooralsnog alleen renders van hebben. Voor de mensen die met de beste suggesties op de proppen kwamen lag er bovendien een VIP-uitnodiging voor het Open Championship klaar. Not bad.

De Vision Golf Cart is elektrisch, en de batterij wordt voortdurend bijgeladen door de zonnepanelen. De besturing gaat via een centraal geplaatste joystick.

Het wagentje is volgehangen met touch screens, die een minimalistisch interieur mogelijk maken. Apple-fans kunnen hun waar kwijt in een draaibaar docking station, en met hun iPad of -Phone diverse functies bedienen (airco, HUD, luidsprekers enz.)

Het heads-up display (HUD) is in de voorruit geïntegreerd, uiteraard is er Bluetooth aanwezig, en kan de gebruiker real time informatie oproepen, en Twitteren/Facebooken/mailen als hij/zij dat wil. Al met al is de Vision Golf Cart dus vooral een heel erg connected wagentje.

Vision Golf Cart

Een golfgerelateerd leukigheidje: als er een slag verprutst wordt, dan kunnen voorliggers gewaarschuwd worden door middel van een “fore button”. Dat scheelt weer onthoofding door een golfbal, zoals Lord Melbury in de jaren ’70 overkwam.

Mocht het weer tijdens het golfen tegenvallen, dan kunnen de optionele deuren eenvoudig geplaatst worden. Ook is het bekende Airscarf-systeem (E.T. phone home!) toegepast.

Tot slot melden we nog even dat er naast veel opbergruimte ook een kleine koelkast is gemonteerd, onder de middenconsole. Kan je mooi je flesje Krug mee de green op nemen.20 reacties

Het heeft wel wat weg van een Twizy…
@autobart: haha was je me nét voor!!!
Concurentie voor de Renault twizzy dus…
Een eifoon opladen in je auto? Kijk maar uit dat je niet geëlektrocuteerd wordt….
Bij Mercedes hadden ze jarengeleden al een golfkarretje, die noemde ze destijds Smart Crossblade.
air scarf .. kan het nichtiger ??
@lincoln:
tuurlijk, het kan altijd nichtiger….
@lincoln: wat is er nichtig aan air scarf ?
haha twizy 2.0
@akataro: De Twizy ziet er wel lachwekkend uit, maar toch denk ik dat hij leuker stuurt dan veel gevoelloze auto’s…
@autobart: akkoord
@autobart:
Ik heb er eens mee gereden en ik kan je zeggen dat een Twizy als een kart rijdt.
Spijkerhard geveerd, maar hoeken dat je er mee kan.
Zeker in de stad is het dikke pret.
@jrk68: Kijk, dat bedoelde ik, vele malen interessanter dan dat sponzige gedoe in vele auto’s… Zo zouden er meer moeten komen, Audi had wel eens een ‘Urban Concept’, elektrisch, compact en licht. Dat is leuk, alleen jammer dat zulke concepten in de doofpot worden gestopt.
Hou toch op met die bullcrap. Wie vraagt hier nou om. Al het geld dat aan deze meuk is gespandeerd had ook de CLA goedkoper kunnen maken.
Hoe kan zo’n golfkar hun imago en op lange termijn hun verkopen ten goede komen. Hang op die rommel toch gewoon een smartlogo…
@koenmb: mmm, iets met ik verdien nu wat meer munten ik koop een 2e hands degelijke C, klasse, ik verdien er nu nog mee dusr ik koop een nieuwe E-klasse,

ik verdien er nog meer ik koop een nieuwe CLA, ik verdien nu nog meer en koop een nieuwe S.

ik ben nu inmiddels dictator van een leuk land en koop 7 stuks S65 AMG’s + 20 van die MB golfkarren omdat het zo’n takke end lopen is van de ene kant naar de andere op mn landgoed

Kortom ja als MB dit op de markt brengt wordt het gewoon verkocht!
Waar zijn die fanboys van mercedes Haha ! Kijk wat ze doen. Ja jullie zien het goed ! Dit is de toekomst van mercedes Haha ! Hou op man. Waar is jeremy clarkson ? Haha !
@bempi: Wel nee gast Mercedes bouwt naast auto’s nu ook gewoon de beste golfkarretjes
grappig ding, maar wie gaat hier nou zijn geld aan uit geven ? alleen rijke golfbanen zullen het mischien overwegen om deze mercedes te kopen.
Hayabusa blokje erin en rammen met dat ding!
Ik zeg 200 pk + erin en je hebt een ultimate fun mobiel !

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).