Top 10: gepimpte golfkarretjes

Auteur: , 20 Reacties

De zakenman die al lang en breed binnen is, slijt bij voorkeur een groot deel van zijn (resterende) tijd op de golfbaan. Alleen kan je met je Drophead niet de Green op, dus dat opent perspectief voor de tuners van golfwagentjes.

Ja, dit is/was een golfkar

Eigenlijk kan je elk voertuig tunen, of het nou een fiets, een brommobiel, of een golfkarretje is. En als je Tiger Woods heet, en je halve leven op de golfbaan doorbrengt, waarom zou je dan geen ostentatieve vierwieler kiezen om de bitches mee te imponeren/vervoeren?

Het zijn natuurlijk speeltjes, maar als geld geen Rolex speelt, dan neem je geen genoegen met zo’n suffe blokkendoos. Hieronder tien voorbeelden van mensen die het niet graag standaard spelen:

# 10: Supercar-replica’s en ander opzichtig pimpspul

Ben je zo verknocht aan je prestigemerk, dat je het zelfs niet kunt laten om een lompe lelijke bodykit op de golfmobiel te laten zetten? Hoewel het lachwekkend is, en iets dat je eerder op de trapauto van je kleine neefje verwacht, zijn er altijd partijen die het met plezier voor je doen, zoals deze kleine selectie toont.

(Tonino) Lamborghini, Ferrari? Een hotrod-behandeling voor je golfkar? U vraagt, zij draaien.

# 09: Deion Sanders’ tricked out golfkarretje

NFL-spelers lijken een bijzondere voorkeur te hebben voor golfkarretjes (zie punt #6), want dit protserige ding behoort toe aan Deion Sanders (klinkt als..), die voor zijn werk American Footballt. Deze snuiter is wel vaker in zo’n karretje te vinden, zo ging hij eens met een golfkar iets te tjappen scoren bij de KFC. Oh no, he di’in!

# 08: Hummer H3-replica

Hoewel Hummer al een half decennium dood is, kunnen nostalgisten zich toch nog omringen met een van de lompste meest robuuste merken die de VS ooit heeft voortgebracht: Hummerrr!

# 07: Extreem opgevoerd golfkarretje

Heb je heel veel haast om al je holes af te ronden? Dan is dit ding ideaal. Onder het plaatwerk schijnt een motorblok uit een Suzuki GSX-R 750 te liggen, en er wordt gefluisterd over topsnelheden van 240 km/u, hoewel ik dat niet aan zou durven. Check zijn vermogen in de VIDEO. Een andere strepentrekker vind je HIER.

# 06: Big Dog Custom Golf Cart

Wil je je golfwagentje gepimpt hebben, dan is Big Dog the place to be. Geloof je dit niet? Scroll dan eens door de grote gallery van hun schepsels. Onderstaande chroom-abberratie is slechts een voorbeeld uit een lange lijst… Hij behoort toe aan Ben Roethlisberger, Quarterback uit de NFL.

# 05: Rolls-Royce Golfkarretje

Bij sommige mensen zit Goodwood in het bloed. Weiger je je pertinent in iets anders dan een Rolls te laten vervoeren, dan hoef je nu de golfbaan niet meer te vermijden.

# 04: Tumbler Golfmobile

Omdat ook de Dark Knight zelf af en toe wat rust en ontspanning verdient. Al die schurken verslaan, dat word je ook wel eens beu.

# 03: Bepantserd golfkarretje

Voor als je van plan bent om eens te kijken of je in Somalië ook leuk kunt golfen. Of Kashmir, om het ontopic te houden, want dit schepsel komt uit India. Na de aanslagen in Mumbai is er ook daar kennelijk sprake van lichte panische reacties.

# 02 : Mansory Garia

In 2011 zagen we hem voor het eerst, maar onlangs gaf Mansory zijn Garia-golfbikkel een update.


# 01: Bubba Watsons Hovercraft

Waarom alles over land doen, als je ook de gehele golfbaan op een opblaaskussen kunt doorkruisen? Zet er nog een set vleugels op en je hebt ‘ter land, ter zee, en in de lucht’. Woei!

Het ding heet BW1, en werd gemaakt in samenwerking met Oakley. De brillenboer, niet de tuner.

Dit zijn maar een paar voorbeelden. Op bepaalde plekken op aarde (Florida!) is de populatie aan golfkarretjes enorm, dus een procentje van deze markt is al mooi.

De meneer in de volgende video heeft nog geen golfkarretje, maar wel een golfclub. Zo kan het ook.20 reacties

Moet je per sé golfen om in zo’n ding te rijden? Als ik echt binnen zou zijn, dan zou ik zo’n karretje goed kunnen gebruiken om over mijn eigen resort te rijden…
@FrankypankyV8:
Mijn buurman heeft zo’n Yamaha Rhino, ziet er ook uit als een golfkarretje en de maffert gaat daar gewoon mee naar z’n werk.
@jrk68:
Ziet er nochtans behoorlijk cool uit, zo’n Yamaha Rhino. Wat voor werk doet je buurman?
@FrankypankyV8: Balletjes van de drivingrange halen..
@FrankypankyV8:
Die is tuinder. Vroeger had ik ook zo’n karretje in de tuin, wel zo handig als die 31ha is.
@jrk68:
Tuinder? Dan is het toch juist logisch dat hij een Rhino heeft? I.p.v. op je scooter naar de zaak en dan de Rhino pakken naar de klant toe?

Of mis ik iets?
@FrankypankyV8:
Ik zou niet weten wat je met zo’n ding in een kas met betonvloer moet, maar lachen is het wel als hij er mee door de straat crossed. Toch niet iets wat je dagelijks ziet.
@jrk68:
Ah, duidelijk…Thanks!
@jrk68: koop dan een raptor en zet er een dak op.. Btw beide niet te vergelijken met een golfkar.. Maar fijn om te weten dat er een tuin van wel 31 hectaren was.. Tof
@jrk68: Mag je daarmee op straat? Zoals met zo’n brommobieltje?

Anders wil ik er ook wel één voor naar mijn werk te rijden. Is toch heel de weg 50 of 30…
Leuk idee een hovercraft, helaas mogen die niet op de golfbaan in NL. Zo kun je wel 9-holes in een uurtje doen;)
Heb weleens zo’n ding gehuurd, maar alleen maar om er eens een keer mee rond te crossen. Was wel lachen.

Voor de rest loop ik van slag naar slag. Het is al een luie sport, wil niet nog luier worden. Ben geen Amerikaan…
@Rick-dos: Ooit weleens op een Amerikaanse golfbaan geweest, vast niet. Daar wordt je akelig van de afstand die je moet lopen naar de volgende hole… Die 35+ graden in je bakkes erbij maakt het niet leuker.

Nederland valt niet te vergelijken met Amerika…
@flin95: Waar denk je dat ik dat golfkarretje gehuurd heb? ;)
@Rick-dos: Kijkkk, zo zie ik dat graag. In nederland zijn de banen wel wat beter onderhouden.. Maar bij bijna elke premium golfclub kun je wel supercars spotten;)
Ik vroeg of ik mijn eigen caddy mee mocht nemen, had je die koppen moeten zien toen ik met mijn Caddy de baan rond reed…
@norge:
Ik denk dat ze eerder dachten.
Waarom komt dat ding niet verder dan de tweede green….
Ik mis de golfkar van Gadaffi… Hoe kunnen jullie die toch vergeten. Daar is zelfs eens naar gelinkt :-)
Haha, zitten wel komische creaties tussen.
Die hoovercraft is best wel cool en ook nog eens functioneel.
Da’s dus duidelijk de winnaar.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).