Mercedes C-Klasse Cabriolet plaagt ons

Auteur: , 35 Reacties

Voor het eerst in de geschiedenis van de C-Klasse komt er een cabriolet op de markt.

Teaser Mercedes C-Klasse Cabrio

En dit is het eerste beeld dat Mercedes daarvan vrijgeeft. Een ontwerpschets die precies dat bevestigt wat iedereen al verwacht had: een te heet gewassen S-Klasse cabrio.

De C-Klasse Cabrio zal gebaseerd worden op de C-Klasse Coupé, dat mag geen verrassing zijn. De verwachting is dan ook dat het motorenaanbod en de uitrusting grofweg hetzelfde zullen zijn, met als extraatjes op de optielijst wat cabrio-specifieke opties als verwarmde lucht in je nek en een windscherm.

De vierzits dakloze C-Klasse wordt hoogstwaarschijnlijk onthuld in Genève.35 reacties

Zo’n achterbank is natuurlijk alleen geschikt voor Chihuahua’s.
Maar leuk dat hij er toch in zit.
AMG C63 S Cabrio dat wordt een hele dikke!
@AMGS: zal waarschijnlijk eerder een c45 worden
@sanderm3: als de coupe en sedan 63 als benaming hebben, zal de cabrio dat ook hebben!
@sanderm3: waarom?
Ziet er wel leuk uit, maar het is allemaal zo hetzelfde per merk. Bij mercedes lijken alle autos op mekaar bij bmw ook en bij audi en bij volkswagen….
Ik blijf het doodzonde vinden dat Audi-esque eenheidsworst tegenwoordig meer regel dan uitzondering is nu ook Jaguar, Merc en BMW eraan beginnen. Lexus is eigenlijk het laatste priemiejummerk waarbij de leek de verschillende modellen nog uit elkaar kunt houden.
@dikdraak: Mercedes deed dit al toen Audi nog niet bestond…
@dikdraak: Alleen kent een leek de modellen van Lexus vaak niet haha.
Ziet er fraai uit, maar inderdaad, ik dacht bij het dien van de foto dat het om een S-klasse ging.

Vind het lastig om te oordelen over de designtrucjes van Mercedes-Benz. Het zijn namelijk stuk voor stuk prachtige auto’s en het stoort me eigenlijk niet dat ze op mekaar lijken.
Mooie auto. En zeker nu Audi geen A4c meer heeft (maar alleen A3 of A5), is dit een prima move. Ben alleen bang dat we ze nier in NL maar weinig zullen zien.
@vos115: Dit is gewoon een concurrent voor de A5 cabrio hoor. En een A5 cabio is niks anders dan een A4 cabrio met een extra premium prijskaartje.
@vos115: de cabrio is gebaseerd op de C-Klasse coupé. De A5 is stiekem niets anders dan de coupé variant van de A4.
Er is dus weinig veranderd.
Ik vind de C-klasse coupé hondslelijk, dus ik ben benieuwd of ze bij de cabrio de proporties beter voor elkaar krijgen.
Nee doe maar niet. Ik vond coupe al niks, en dit ook niet.
Tsja, dit is eigenlijk gewoon de CLK. Maar nu Mercedes zo druk is elk model een andere naam te geven, is dit de C-klasse Cabrio. Ik ben benieuwd, de CLK was op zich een succes. Nu maar hopen dat ie niet al te veel op de andere modellen gaan lijken, maar ik vrees het ergste.
@viezefreddyw: de CLK was altijd gewoon de coupe/cabrio versie van de E Klasse.
@545e60: Dat klopt wel, maar hij stond op het onderstel van de C-klasse. Ik verwacht dan ook dat er een cabrio/coupe van de nieuwe E komt en dat dit de zogenaamde CLK opvolger is.
@viezefreddyw: Precies. De CLK was in feite een C-klasse voor de prijs van een E-klasse. Is hetzelfde trucje wat BMW met de 6-serie doet.
@berlinetta: De 6-serie staat op het platform van de 5-serie, toch?
@gtwillem: Klopt. Je koopt een auto gebaseerd op de 5-serie voor de prijs van een 7-serie.
@berlinetta: Marketing at it’s best!
Het eerste wat ik dacht was, deze is er toch al? Komop Mercedes, dit kunnen jullie beter!
Nu maar wachten tot Audi BMW en Mercedes de pickup niches gaan invullen…en dan te bedenken dat een merk als Alfa Romeo al moeite heeft om 3 of 4 modellen in de lucht te houden….
@pomoek: Ik kan ook niet bevatten dat Alfa al zo veel moeite heeft met 1 model en duitsers het ene na het andere model de markt op slingeren. Natuurlijk gaat het wel vaak om varianten van één platform, maar dan nog is het contrast groot.
@pomoek: UTE versies van de A4, C en 3serie.
Van mij mogen ze!
Krijgt ie een stoffen kap? Dan lijkt het me namelijk best een goede cabrio. Comfortabel afgesteld, RWD, goede turbomotoren en een mooi interieur. Als ik een cabrio-liefhebbende opa was, zou dit waarschijnlijk mijn keus zijn.
http://www.mercedesforum.nl/forum/download/file.php?id=148680 aub, hier is de Merc cabrio in vol ornaat…
@henkhupelschoten: best netjes, ondanks dat het jammer is van de gelijkenissen met de S.
Niet echt een eigen identiteit.
@awesome: Het mist zeker een eigen identiteit, maar zoals ik het zo zie ziet hij er erg mooi uit. Ik ben bang dat we een eigen identiteit maar moeten vergeten bij de grotere merken…
Was te verwachten natuurlijk. BMW heeft jaren een 3-serie cabrio (tegenwoordig 4-serie) en de Audi A5 cabrio deed het ook bij lange na niet slecht. Slim van Mercedes om daarvan hun graantje mee te pikken en met een C-klasse cabrio te komen.
De eerste C-klasse Cabrio? Ja ongeveer wel ja. Maar, je kon natuurlijk “vroeger” wel de CLK Cabrio kopen. Dat was in feite natuurlijk gewoon een C-cabrio.
@kilum: Nee, dat was het niet. De CLK was een coupé of cabrio op basis van de E-klasse.
Jammer dat er nog steeds zo’n patservoorkant opzit (al sinds de SLK)

Ach past dan wel weer bij het type klanten.
Niet om het 1 of ander, maar de huidige E-klasse cabrio heeft dan wel een E op haar kont, maar is gewoon op basis van de C, daarmee is dit gewoon de opvolger van de E-klasse cabrio en heet ze C. Zal wel te maken hebben met het opschonen/begrijpelijker maken van die letterreeks die ze vorig jaar waren gestart.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).