Mercedes CLS (2005-2011) – occasion video & aankoopadvies

Auteur: , 40 Reacties

Met de CLS schiep Mercedes-Benz een nieuwe niche: die van de vierdeurs coupe. Inmiddels zijn we al bij de tweede generatie CLS aangekomen, maar de eerste versie smoelt nog steeds erg lekker.

Technisch gezien is de CLS (W219) gebaseerd op de Mercedes-Benz E-klasse W211, maar de CLS is alleen geleverd met de dikkere zes- en achtcilinder motoren. Bovendien lijkt de betrouwbaarheid van de CLS groter te zijn dan die van de W211 E-klasse, de eerste kinderziektes van de E-klasse sloeg de CLS over.

In 2008 kreeg de CLS een facelift en kwamen er een aantal nieuwe motoren. De snoepjes van de CLS-range zijn uiteraard de AMG varianten: de CLS 55 AMG met V8 compressor motor en de CLS 63 AMG met het mooie 6,2 liter grote atmosferische blok. Het grote voordeel van deze motoren is dat je er enorm snel zegeltjes mee kan sparen bij je favoriete tankstation.

Aanbod occasions

 • Op AutoScout24 staan een kleine 100 Mercedes CLS van deze generatie te koop.
 • De helft heeft een dieselmotor.
 • 30% heeft een V8.
 • Een automatische versnellingsbak was standaard en lederen bekleding ook.
 • Meer dan de helft een open dak.
 • Prijzen beginnen bij 15.000 euro.

Pluspunten

 • Stijlvol.
 • Comfortabel.
 • Meeste CLS’en zitten goed in de opties.

Aandachtspunten

 • Probeer alle knopjes! Elektronica is niet een specifiek zwak punt, maar er kan veel op en aan een CLS zitten.
 • Voor de CLS 350 met M272 motor tot 2009: de tandwielen die de balansassen aandrijven slijten. De motor gaat onrustig lopen en geeft mogelijk een storing. Reparatie is prijzig, soms is coulance nog mogelijk.
 • De elektrische ramen voor willen nog wel eens kraken of defect raken. Even testen dus.
 • De automatische versnellingsbakken (waaronder de7G-tronic bak) zijn met juist onderhoud redelijk betrouwbaar, maar olie verversen/ laten spoelen bij twijfel is aan te raden.
 • Airmatic luchtvering werkt fantastisch, maar op leeftijd wordt het kwetsbaar en is prijziger dan een regulier onderstel om te repareren.
 • Specifiek voor de V6 CDI: Als je bij een koude start geratel hoort kan dat duiden op een opgerekte ketting. Deze moet je vervangen voordat er meer schade ontstaat.
 • Specifiek voor de V6 CDI: Olie lekkage van turbo in spruitstuk kan nopen tot vervangen van spruitstuk.

Hieronder de video die we maakten, het volledige aanbod vind je hier!40 reacties

Ik weet dat jullie niet meer aan minpunten doen maar ik wilde er toch eentje noemen.
Z’n penoze imago, voor mij de rede om deze Mercedes niet op mijn lijstje te hebben.
Ben niet bepaald een Mercedes Benz fan, maar de CLS maakt me nog altijd blij !
Samen met de 6GC de mooisten uit het segment!
Jammer dat dit ding zo’n bejaardenimago heeft. Maar ja, een beetje drugsrunner, bontkraag of kickbokser wil natuurlijk niet gezien worden in zo’n ding..

oh, wacht..
@parker: ja, ga door, we wachten…
@marikoelolo: dank!
@parker: ja ga verder want ik piste bijna in mijn broek van het lachen.
@parker: Hoe jij in een ander topic op mij reageert en wat ik dan nu lees….
Nog steeds een hele mooie bak!
Staat op de ‘misschien nog eens een keer naar kijken’ lijst deze CLS. In ieder geval eeb leuke auto voor deze rubriek, het is een site voor autoliefhebbers dus ben toch van mening dat dit beter past dan een Zafira of Avensis om maar wat…zzz…zzz…zzz.
Ook wel waardevol om goed te kijken of er ooit zijschade is geweest… niet goed herstelde delen of aanbouwpunten van de portieren resulteren in veel ellende als suizen, lekkages en niet goed passende deuren
@ricksmits:

Want bij andere auto’s is dat niet het geval?
@jack_abarth:
Bij portieren zonder stijlen is dit vele malen kritischer.
Daar moet het glas perfect op het rubber aansluiten.
@jack_abarth: zoals hier ook al gezegd.. de aansluiting komt heel kritisch bij deuren zonder raamstijl.. en bij de cls in het bijzonder omdat djt ook op de achterportieren van toepassing js
7G Tronic ‘redelijk betrouwbaar’? Vind ik niet goed genoeg. Ti’s geen Chinees afval.
Een hele goede tip, Wouter! Even allemaal naar het Carel Wüst museum! De moeite waard!
Jammer dat het al een ontzettend sjonnie bak is geworden. Je ziet er tegenwoordig bijna alleen nog maar fout volk in rijden en ik kan er ook echt niet mee bij klanten aankomen.

Maarja, da’s eigenlijk met ieder Mercedes of BMW model van 5+ jaar oud. (5-serie E60 kan ook echt niet meer bijvoorbeeld of een 6-serie E63, om over oude E-klasses en C-klasses nog maar te zwijgen).
@OverSoft:
Je overdrijft een beetje denk ik.
Met een E60 LCI kan je echt nog wel ergens aankomen.
Niet elke ondernemer wisselt iedere 3 jaar van wagen.
@Nijntje_: Dat klopt wel, maar het model komt al weer uit 2004. Ik heb er zelf ook 5 jaar een gehad waarvan helaas de swirlflaps de motor in zijn gezogen (bekend zwak punt), tegenwoordig heb je al voor een paar duizend euro een E60 wat ook meteen betekend dat er een bepaald volk op af komt.
De gemiddelde Nederlander ziet het verschil met een LCI echt niet en hij wordt (hier in de omgeving iig) al een “turkenbak” genoemd. Ik zou me er als ondernemer iig niet meer aan durven branden, puur omdat dat een imago geeft, terwijl het een hele fijne auto is.
@OverSoft:
Ik probeer altijd de persoon in kwestie naast de wagen te kaderen.
Is het bijvoorbeeld een net gekleede oudere man, 55+ en een netjes verzorgde E60 LCI, dan heb ik veelal een positieve indruk.
Zie ik een jonge gast, met een E60 met andere wielen, een 1-F/G/H kentekenplaat…(zeer recente kentekens), dan weet je vaak genoeg :)
@Nijntje_: Wat dan als het een net geklede jonge gast met een net verzorgde E60 met OEM wielen en een recente kentekenplaat is?
@jensdm: Een (hard)werkende jonge MBO-er die opslag heeft gehad voor zijn loyaliteit aan de chef, die in de buitendienst zich verder mag bewijzen. Die ook nog eens een autoliefhebber of status premium badge lover is.
@jensdm:
Dan hangt het er van af. Een E60 kan 4 jaar oud zijn of 10 jaar…. Algehele indruk telt. Zoals ik zei, niet iedereen koopt iedere 3 jaar een nieuwe auto.
@Nijntje_: Waar moet je als succesvolle jonge gast die een auto met comfort, uitstraling, power en betrouwbaarheid dan wel in rijden? Of is het referentiekader zo beperkt dat iedereen onder de 30 met een dikke auto sowieso drugsdealer of verwend is?
@bussie88:
Een dikke 1, 2 of 3 serie? Of Audi A3 / Mercedes A / CLA Of een Golf GTD
@OverSoft: ej maot ebde iets tegen turken mss kaaskop turken bak genoemd geen discriminatie aub
Als je daarna een Audi A7 even googled, dan weet je weer waarom je deze auto wilt hebben.
@jack_abarth: nou, waarom dan?
De volgende Classic Rijtest van Casper wordt dus gehouden met een Benz uit het Wüst museum? :)
De afkeer van sommige mensen tegen een E60 Bmw is wel raar. Die gasten denken dat deze auto’s bijna gratis worden weggeven zeker. Paar duizend euro? Yeah right! Waar rijden jullie in dan vraag ik me af…
@hayri66: Hier in BE heb je voor €5.000 een E60. Wel met 200k km maar die worden ook verkocht. En aan wie deze verkocht worden, daar hoef ik geen tekening bij te maken.
Ik wil een C219, en ik zal er ooit een hebben ook.

Maar eigenlijk wil ik enkel het omhulsel, het uitzicht. De vrsnellingsbak, motor en rijvaardigheids spulletjes wil ik op een ander gaan halen.

Een prachtig mooie wagen, maar hij was veel te laat ofwel veel te vroeg.
Wij hebben er ook een :) een cls500 2006 en we willen eigenlijk de c63 halen. Hoe zit het daarmee eigenlijk,iemand?

we hebben hem gekocht met 110dkm en hebben er nu ong 150dkm op staan. Enige minpunt is indd raam. Die is bij ons 1x defect gegaan. Verder doet alles, maar dan ook alles perfect ! :)
@st3fan: erg uit kijken uit ervaring weet ik dat er een hoop rommel te koop is, ze worden redelijk betaalbaar voor het volk wat niet voorzichtig is met dit soort auto’s, ik heb er 6 bezocht en 5 daarvan hadden of schade gehad, of er kwamen hele dure reparaties aan… Je moet echt dubbel opletten, maar dat is hetzelfde als met een m3 m5 m6 r32 r20 etc! Kopen van een liefhebber en het liefst met spatlappen, en een knoepenhoes om om te voorstoel haha
@Wouter: je bent vergeten te melden dat deze CLS350 compleet autonoom rijdt! ….
… Aangezien ie hiervoor van een blinde is geweest. Helleluja: zelfs de Alpina 850csi had nog een beter interieur. Mercedes had eigenlijk gewoon NEIN moeten zeggen: “Deze combinatie verkopen we niet”!
En dan wil dit lieve autobedrijf nog steeds 31k voor de 130k km 6 jaar oude CLS…. Good luck homies!
Ik ken iemand die flinke problemen had met zijn cls. De auto leek altijd iets te hangen naar een kant. Mercedes wilde niet erkennen dat het een fout in de auto Was. Hij reed als 20 jaar mercedes en bestelde ze steeds vanuit de folder. Zonder dat ze op de markt waren dus. Iig mercedes weigerde enige verantwoordelijkheid en zei dat het aan hem lag. Dus liet hij als hij een andere cls zag briefjes achter en kwam erachter dat andere dat probleem ook hadden. De benz is weg en er komt er nooit meer een bij. Hij rijdt nu een audi a6.
@rolov: 100 procent gelijk de juiste keuze
@Oversoft over de 6 serie ben ik het niet helemaal eens, toen hij uit kwam was het een zeer gewaagd model waar ik even aan moest wennen! Toen begon het in 2010-11 een klein beetje een aso bak te worden, tot ik hem vorige maand bij een oudere heer op de oprit zag staan in een mooie champagne kleur, een dikke 650 met toch wel hele mooie “bescheiden” velgen… Dan vind ik die auto echt wel klasse uit stralen.
Super mooie wagen. En dat blijft ie voorlopig nog wel!
Liever een audi a7 quattro

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).