Mercedes Concept S-Class Coupé gaat voor sexy

Auteur: , 16 Reacties

Volgend jaar komt hij op de markt, nu toont Mercedes alvast een conceptstudie. Maak kennis met de nieuwe Mercedes CL, die we voortaan S-Klasse Coupé mogen noemen.

Ten opzichte van de reguliere S is het dak vier centimeter lager en is de achterkant acht centimeter ingekort. De wielbasis bedraagt 2.945 mm, en de totale lengte komt uit op 5.050 mm, terwijl de breedte 1.958 meet. Hij rolt op 21-inch velgen (265/35 R21 voor, 295/35 R21 achter). Aan het uiterlijk valt verder te zien dat hij eigen koplampen (volledig LED) en een eigen grille heeft gekregen, en ramen zonder stijlen, zoals het een statige coupé betaamt.

Het interieur hangt tegen het minimalistische aan, en in het midden is het 12,3-inch scherm uit de reguliere S-Klasse verwerkt. Kijken we onder de kap, dat pronkt daar een V8 met een inhoud van 4663 cc die 455 pk levert en maximaal 700 Nm afgeeft. Aan vermogen geen gebrek in dit tweedeurs luxepaardje.

Stay tuned voor liveplaatjes.16 reacties

Foto 8, lijkt verdomd veel op een 6 serie coupe
@glennie:

Haha inderdaad, het viel mij ook al op!

Maar, wat een verdomd mooie machine!!
Oei, wel erg mooi hoor! Mercedes is goed bezig!
Het enige jammere vind ik dat de nummerplaat achteraan niet meer tussen de lichten staat, maar naar onder is verschoven. Geeft de auto meteen een andere look, maar of het nu beter is…
Tja, gewoon weer net zo’n boot als de vorige CL’s en S-coupé’s waren.
Is wel een sexy beest, maar kom op een S-klasse hoort naar mijn mening tog een sedan te blijven. Cl-klasse is de perfecte naam voor deze auto.
Het interieur is zo te zien gericht op een nieuwe doelgroep: Voetballers en pooiers..

De buitenkant is wel aardig, redelijk gewaagd zelfs vergeleken met vorige modellen.
@Ferry_76: oh ja ik zie direct wat je bedoeld! Overduidelijk een interieur dat alleen bij voetballers en pooiers hoort!
Mooi ding, alleen heeft ie geen ‘Mercedes-kont’…..
@harie: mee eens. Het is meer een Isignia kont.
@mashell: Laguna coupe-kontje.
@harie: Audi A6 C6 facelift kontje anyone?
@gforce: Misschien gewoon bij Mercedes in eigen huis kijken… SLS kont
Te veel een CLA-neus… vond de schetsen van vorige week beter!
Wow..
Net als de BMW 6-serie vind ik ook de S-klasse een te lange auto om er een coupe van de maken. Het wordt zo’n brede langgerekte wagen. Alle verhoudingen raken zoek. Een BMW 4-serie en Audi A5 zijn prachtige coupe’s, maar die zijn dan ook net een slag kleiner. De S-klasse (sedan) is een prachtige wagen, maar dit wordt een beetje ordinair.

De 6-serie en CL zijn pooierbakken en dat zie je dan ook als ze wat meer op leeftijd komen. Nieuw gaat het wel, maar als occasion rijdt er meestal volk in van bedenkelijk allooi.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).