Mercedes gaat lege parkeerplekken voor je vinden

Auteur: , 37 Reacties

Met name voor onze Amsterdamse lezers moet dit geweldig nieuws zijn.

Mercedes werkt in samenwerking met Bosch aan Community-based Parking, een systeem dat moet helpen bij het snel en zonder al te veel frustratie vinden van een parkeerplaats. Hierbij is het niet alleen maar ikke ikke ikke. Het systeem is namelijk in staat om beschikbare plekken te delen met andere auto’s, via een communicatie-interface.

Best slim dus, dat je auto’s van je merk met elkaar laat communiceren om op die manier nuttige info door te geven. De parkeerplaatsen worden al rijdend door het systeem gescand middels ultrasoonsensoren. Deze sensoren scannen tot een snelheid van 55 km/u nabije omgeving en daarbij worden lege plekken doorgegeven aan een cloud van Bosch. Deze plekken worden vervolgens geanalyseerd. Als één en dezelfde ruimte steeds weer wordt doorgegeven, gaat het systeem er bijvoorbeeld van uit dat het een uitrit en dus geen parkeerplaats is.

Vervolgens onderzoeken Mercedes en Bosch of de plek in kwestie wél een parkeerplaats zou kunnen zijn. In de toekomst worden daarbij zelfs afmetingen doorgegeven, zodat ook de CEO weet of de plek groot genoeg is voor z’n S600 Maybach. Al met al best een aardige techniek, die mogelijk een hoop frustratie scheelt in propvolle binnensteden. Overigens zagen we eerder al een app die ongeveer hetzelfde deed37 reacties

Bosch mooie club.
Goed ook dat Mercedes waar de privacy voorwaarden ‘Duits goed’ zijn.. ook samenwerkt met Bosch.

Dat veel liever dan bijvoorbeeld ‘slimme’ OnStar technologie, die de tracking data van je auto naar Amerikaanse servers stuurt, en deelt met ‘commerciële partners’.
@martinus: zucht, houdt het dan nooit op. Iedereen kent inmiddels jou haat op opel en onstar. Krijg je betaald voor al die anti-reclame van je ofzo?
OnStar is geen Opel product, maar ontwikkeld door GM in de VS. Opel past het alleen maar toe.

Privacy is een grondrecht, dat je niet alleen beschermd tegen inmenging in je privé door de staat, maar ook tegen bedrijven en inmenging door een vreemde staat.

En Mercedes & Bosch zijn partijen die in tegenstelling tot andere fabrikanten wel die grondrechten van hun klanten respecteren(eigenlijk heel normaal). En zich daarmee onderscheiden van hun concurrenten.
Ik wist niet dat bosch zon grote speler was in autoland. laatste tijd lees ik alleen maar over producten bij automerken van bosch!
@mb10: dat zijn ze al heel erg lang. Opgericht in 1886..
@mb10: Ze zijn enorm in de automotive. Kijk bij een willekeurige Europese auto onder de kap en er is een grote kans dat de ECU, de injectie, de ABS unit en nog veel meer sensoren en electronica van Bosch is!
@mb10: kijk voor de grap eens naar de koplampen van een bmw e30!
Zoals mercedes rijders parkeren zoekt het systeem ineens naar 2 naast elkaar liggende vakken.
@nasty: hardop gniffelen.
Het is pas mooi als je voor de deur uitstapt en je auto daarna zelf een plekje opzoekt.
@dutchdriftking: Dat gaat nog geen 2 jaar duren. Ze parkeren al zelf in en kunnen al autonoom rijden. De middelen zijn er dus al!
Doet een Mercedes toch standaard al? Je stapt uit waar je moet zijn en de man achter het stuur gaat weer verder. ;)
Erg handig..
Hoezo parkeerplekken zoeken? Die dingen mogen toch gewoon op de taxistandplaats staan?
@leandro: directielimousines dan weer niet.
Lijkt me wel een tijdsbesparende technologie.Meer van dit
OT: Bij parkeren en Amsterdam krijg ik als Belg al koude rillingen over m’n rug. Ten eerste ben je een half dagloon (bij wijze van spreken , voor de critici onder jullie) kwijt als je er een dagje wil staan. En je vind er ook amper lege vakken.
Een maandje terug was ik voor de eerste keer in Amsterdam, 1 uur zitten zoeken naar een plekje, om dan uiteindelijk de stad uit te rijden, aan een of ander winkelcentrum buiten de stad gaan staan, en met de metro/tram/trein, naar Amsterdam gereden, welke helemaal niet zo mooi of gezellig of leuk was als ik dacht.

En dan tot slot van rekening even later nog eens een souvenirtje van de politie in de bus gekregen… want de trajectcontroles naar daar staan ook zo lekker duidelijk aangegeven (not) .
Amsterdam, ik bedank er vriendelijk voor in de toekomst :) .
@cadrez: Namens alle Amsterdammers (hoewel ik er al een tijd niet meer woon): Graag gedaan! Zie het als wisselgeld voor de constante wegwerkzaamheden op de E19 deze zomer.
@cadrez: Parkeergarage Weesperstraat (ingang aan de de Nieuwe Prinsengracht) is 2,50 per uur met een max van 15,00 per dag. Zijn wel maar 130 plekken.
@cadrez: Als je wil parkeren in Amsterdan kun je van tevoren reserveren. Kosten vallen best mee (20-30 euro voor 24 uur) en je staat midden in het centrum.
@cadrez: Dus het feit dat jij zonder enkele voorbereiding naar een vreemde stad rijdt en vervolgens in de knoop raakt is de schuld van Amsterdam? Alle dingen die je noemt had je simpel op kunnen zoeken en voorkomen.
@e34m5touring: Moet je tegenwoordig zo voorbereid zijn eer je naar een andere stad gaat? Ik wist niet dat de drugkartels de straten nog onveilig maakten in onze contreien?
Neen alle gekheid op een stokje, het was een impulsief uitstapje met de vriendin aangezien al de belgische steden nu wel ‘op’ zijn . :)
@cadrez: Als ik naar Brussel of Antwerpen ga kijk ik wel ff waar ik snel kan parkeren oid. En of er controles staan rond die steden. De rest zoek ik ook niet op en ga ik lekker zelf uitvinden. Maar een simpele google actie had je een hoop frustratie kunnen schelen. Vooral met betrekking tot de Trajectcontrole. Een onderwerp dat ook hier meer dan regelmatig langs komt. Snap de spontaniteit wel maar nu heb je een vervelende ervaring en dat had niet gehoeven, we zien namelijk graag toeristen geld uitgeven hier ;) :) Maar dan wel gewoon voor leuke dingen, niet voor boetes natuurlijk.
ja ik heb ook zo n systeem op me BMW E36 die werkt echt heel erg goed
die vind alle lege parkeerplekken en die helpt ook met inparkeren en voorkomt ook botsingen met andere auto’s en lopende mensen met babies en zo
Dat systeem werkt zelfs als ik niet in de auto zit en het heet “me ogen”.
@e36thuglife: Je ogen kunnen parkeerplaatsen zien op 5km verderop? wow.
@e36thuglife: jullie knipperlichten zitten zeker ook in jullie ogen?
@e36thuglife: Kan dat systeem van je ook een cursus Nederlands vinden?
Ik heb ook een oplossing voor het parkeerprobleem. Openbaar vervoer. Niet zoals we het nu kennen maar uitgebreid, goedkoop, duurzaam en functionerend. Nu alleen nog de goodwill van onze bestuurders krijgen.
@lekbak: goodwill=geld
@gulli: uiteraard.

Op dit moment kan er meer verdiend worden aan auto’s dan aan ov, aangezien dat alleen maar geld kost.
Klinkt als een innovatief systeem. Ik ben benieuwd hoe goed het in de praktijk gaat werken!
Amsterdam heeft gelukkig nog verborgen plekjes waar je gratis en voor niets kan parkeren .
@riri: nou, ik wil ze wel weten hoor, altijd handig voor als ik koffie moet gaan halen in de koffieshop.
@raoufff: Dan gaat het door succes ten onder :)
Klinkt mooi. Zou het graag willen proberen. Mijn Merc kan zichzelf al parkeren, maar in de praktijk gebruik ik het nooit.
@superhans: ik wel, het is gewoon erg handig als je er zelf even geen zin in hebt ;)
Mooi in de stad maar hier op het platteland gaat dat ding me een partij keuzestress krijgen!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).