Mercedes heeft handafdruk nodig voor de AMG One

Auteur: , 23 Reacties

Daar zit natuurlijk een reden achter.

Mercedes heeft handafdruk nodig voor de AMG One

Op sommige vliegvelden is het inmiddels de normaalste zaak van de wereld om biometrische gegevens te delen. In de auto-industrie is dit echter niet zo normaal. Wel als je een Mercedes-AMG One hebt gekocht. De Duitsers gaan heel ver in het personaliseren van je hypercar en hebben daar onder meer je handafdrukken voor nodig.

Bij de aanschaf van de miljoenen kostende Mercedes-AMG krijg je ook een setje handschoenen geleverd. Als een echte pro heb je met de juiste handschoenen immers meer grip op het circuit in vergelijking met je blote handjes.

Nu kan Mercedes-AMG geld besparen door handschoenen bij de Wibra te halen en deze voorzien van een AMG-logo, maar het merk gaat een stapje verder. In onderstaande video van GTBoard is te zien dat de handafdrukken van een eigenaar nodig zijn voor AMG. De gegevens worden vervolgens gebruikt om een gepersonaliseerde handschoen te maken. Het zijn details die in eerste instantie niet aan het licht komen en de One zo bijzonder maken.

De hypercar, voorheen bekend als Project One, zal eind 2020 geleverd worden aan klanten. Door een vertraging neemt het project bijna een jaar langer in beslag dan aanvankelijk gedacht.23 reacties

Project One Hand
@rijnounsdoor: haha, ja ze denken bij AMG dat je linker- en rechterhand hetzelfde zijn?
@vroaaar: Dat is natuurlijk gelul. Met een handafdruk proberen ze waarschijnlijk te voorkomen dat die auto’s geflipt worden.

Goed bedacht. Scheelt weer rechtszaken, zoals met de nieuwe Ford GT.

Waarschijnlijk gaat Mercedes de handafdruk zelf willen wijzigen bij verkoop ten einde een vinger in de pap te hebben in het verkoopproces.
@momo: jaja, voordat je geslachtsdelen ter sprake bracht, had je in andere reacties al kunnen lezen dat ik dat ook al had geopperd. Maar in deze blog is het – zoals wel vaker – niet geheel duidelijk. Overigens moet je dan ook een handpalm-formaat “scanner” in de auto hebben… lijkt me niet echt handig (pun intended).
@momo: okay, omdat je er om vraagt zal ik jouw lulkoek dan maar even weerleggen.
Diverse auto-sites brengen dit verhaal gewoon zoals het is: “de bedoeling is dat de bestuurder zijn hand in het schuim drukt en de handafdruk terugstuurt. Van deze afdruk maakt Mercedes-AMG de perfecte handschoen voor tijdens het rijden. Een beetje zoals een F1-coureur dat met zijn bips doet om de ideale stoel te krijgen. De Mercedes-AMG One is immers een F1-auto voor op de straat” (TopGear). En daarmee is mijn opmerking over links en rechts dus zo vreemd nog niet, in ieder geval niet zo vreemd als 1 handafdruk gebruiken voor een paar handschoenen.
Uiteindelijk is het AB die er weer een ingewikkelder verhaal van maakt dan nodig is – met gezwam over biometrie – waardoor we op het verkeerde been worden gezet.
@rijnounsdoor: Ik moest lachen!
Ik heb er al een in het echt kunnen bekijken, maar ik kan me nog steeds bijna niet voorstellen hoe het is om zoiets straks op de openbare weg te zien!
@mvdd: alsof je een Le Mans auto voorbij ziet rijden denk ik😆
@ghost: Le Mans heeft veel meer aërodynamica. Toch iets wat ik niet snap aan dit project. Heb je de kans om iets echt snels te bouwen, laat je deze kans liggen. Dat doet Adrian Newey met de Valkyrie weer een stuk doordachter.
@janjansen: ik vind die Valkyrie zo ongelooflijk lelijk. Terwijl de Mercedes juist mooie pure lijn van de McLaren F1 voortzet.
@mvdd: Hoeft ook niet want dat gaat natuurlijk never nooit niet gebeuren.
@gebruikersnaam3: 😆😂😆😂 te triest voor woorden; misschien ergens in Arabie, die zal ’t weinig interesseren of zo’n auto in waarde daalt.
Das balen als je je handschoenen nergens meer kan vinden..
@ghost: hoezo?
@vroaaar: lees het artikel nog eens. Dan start ie dus niet😂
@ghost: waar staat dat dan? Ik lees dat AMG biometrische gegevens wil – je handafdruk – om een gepersonaliseerd setje handschoenen te maken. Lees nergens dat je handafdruk of handschoenen nodig zijn om de auto te starten. Hoewel dat wel een slimme manier zou zijn om speculeren met deze auto te voorkomen…
Ik heb reeds handschoenen. Logischerwijze ga ik dan maar voor de Valkyrie.
Geen handafdruk tegen diefstal dus. De meesten zullen verdwijnen in verzamelingen denk ik. Op lage snelheden zal het moeilijk rijden zijn en ja het mag ook maar 130 op de autobaan. Hamilton zal hem wel onder bedwang kunnen houden maar z’n pa?
@Alfarobert: of tegen speculeren…
Werkt dit tegen carflippen? Zo heb je natuurlijk minder aan je tweedeHANDsje.
Nog een jaar wachten.
Wel jammer als je vrouw de auto dan eens neemt voor een avondje uit met haar vriendinnen.Dan heeft ze geen bijpassende handschoenen…
Elke keer dat ik dit ding zie heb ik weer t idee dat er een dakkoffer opzit, maar dat is dan toch weer niet zo.

Zou Thule er al iets voor ontwikkeld hebben? Zo niet, laat dan maar ;-)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).