Mercedes-Maybach prijzen: dit kost een opgerekte S-Klasse

Auteur: , 49 Reacties

Een Mercedes-Maybach S500 kost je een dikke 2.000 euro per extra centimeter.

Mercedes-Benz presenteerde zojuist de vanafprijs van de eerste telg van zijn nieuwe Mercedes-Maybach label: voor een S500 betaal je minimaal € 164.900. Dat is royaal minder dan de vanafprijs van de oude Maybach 57 (€ 534.539), maar deze twee vergelijken dan ook wat moeilijk met elkaar.

Ten opzichte van de goedkoopste S 500, die € 124.750 kost, is het verschil dik 40 mille. Je zou dus kunnen zeggen dat je voor de 20 centimeter extra langere Maybach met zijn putdeksel-velgen 2.000 euro per extra centimeter beenruimte betaalt, maar we vermoeden dat de instapuitvoering van de laatste iets beter geoutilleerd is.

Bovenstaande is onderaan de streep natuurlijk een nutteloze vergelijking, want geen mens gaat de Maybach als karige instapper bestellen.

De S500 beleeft zijn marktintroductie in februari 2015. Over de prijzen van de S600 houden de pr-plaaggeesten van Mercedes-Benz Nederland ons nog even in spanning. Update: de vanafprijs van de S600 was goed verstopt, maar desalniettemin al wel bekend: € 244.900.49 reacties

Valt me nog mee met de prijs.
En dan krijg je er rete gave velgen bij!
@BmwMPower: Hele mooie velgen idd, maar die chromen B-stijl is niet echt fraai vind ik…
@BmwMPower: hooray voor the iPhone app… Je was me voor.
Dat valt me eigenlijk nog best mee! Had een veel hogere prijs verwacht.
@Joost1990_2:
Ik vind het anders knap geld voor een “penisverlenging”….
@jrk68:
Het is dan ook niet zomaar een penisverlening.
Het is een verlengde penisverlening….
Humor dat iedereen zegt dat de prijs meevalt, alsof jullie het in je oude sok hebben liggen lol! Doe mij maar een echte Maybach, is een stuk exclusiever en ook nog meer ruimte ook!
@Mixpower: wat pas echt humor is: een oude Maybach 57 inruilen op een nieuwe S600 en dan geld terug krijgen omdat de instapprijs zoveel lager is geworden.
Had een hogere prijs verwacht..
Zo’n dure auto en dan krijg je toch nog steeds een kia picanto stuur
@thedammer: meningen verschillen, ik vind dit stuur verreweg de mooiste in zijn klasse
@thedammer: Die zie je toch niet, want als eigenaar zal je lekker op de achterbank chillen
Die prijs valt me nog mee.
De prijs van de Mercedes-Maybach S600 is wel al bekend: 244.900 euro!

Vanafprijs vind ik echt netjes, ik zou eigenlijk niet weten waarom je voor een ‘gewone’ S500 lang zou gaan (vanaf 127, met 4matic 136.000). Met wat opties zit je zo op 190.000 euro, dan heb ik liever voor 210.000 een volle Mercedes-Maybach S500!
@granlusso: Fijn dat je je verhaal ook al op Autoweek verkondigt hebt. Spread the word!
@berlinetta: Ik was een beetje inspiratieloos op deze maandagochtend :)
@berlinetta:
Kom jij daar dan?

Ga je eens heel diep schamen..
@tupperware: Soms staan er best leuke artikelen die juist weer niet op Autoblog verschijnen. Maar no worries. Ik ben een autoblogger in hart en nieren. Autoweek is voor de keren dat Autoblog niks interessants te melden heeft.
@granlusso: makkelijk gezegd als je het geld toch niet hebt.
@granlusso: Klopt, Mercedes had de S600-prijs ergens in een onhandig afgeknipt tabelletje helemaal onderaan op p3 toegevoegd en ’t niet in de tekst van het persbericht gezet.

Had er zelf overheen gekeken, maar collega @mauritsh gelukkig niet.
@sir_smokalot: Snel hersteld toch? Wel gek, alsof Mercedes zich ervoor schaamt, wat ze absoluut niet hoeven!
@granlusso: ik denk dat
Je met 170 een stampvolle s500 4matic hebt hoor, op 190 ga je die echt niet krijgen. Het basis verschil is 40 mille en misschien uiteindelijk 25/30 na opties. Maar ik zou bijv geen maybach hoeven, en gewoon voor een korte s500 gaan. Het zijn gewoon twee verschillende auto’s voor verschillende markt. Waar de gewone vooral particulier is en de maybach een directie bak wordt.
@lambo4all:
Ah! Dus eigenlijk is de S-klasse editie “Maybach” gewoon de S-klasse editie “Leaseslet”…
ok.
Ik las ergens anders dat de prijs voor de S600 €244.900 was, over hebben zij dat dan maar verzonnen?
Met de vorige Maybach moesten de klanten eerst nog naar Forgiato, Office K of andere velgenboeren. Ditmaal zijn bling-patta’s inclusief!
Goeie prijs voor een in elk opzicht vreselijk decadente, kitscherige auto. Ik vraag me af waarom je in dit segment voor Mercedes zou gaan, zo’n S-klasse schreeuwt wat mij betreft “kamp bewoner”. Doe mij dan maar een Rolls-Royce of Bentley, daar kan je als rijke stinkerd tenminste mee aankomen.
@mazdarx: Die zijn toch nog een hele sloot duurder hoor.
@Donstil: n Flying Spur moet lukken toch?
@mazdarx: ja want een rolls is zo lekker bescheiden.
@mazdarx: je staat anders vrij alleen in je visie van het “kamper imago” van de S klasse. het is vooralsnog de meest gebruikte directie/overheids/hogepiefen bak van de wereld. dat er eentje bij het kamp in de buurt staat doet daar niks aan af.
en ik kan me best voorstellen waarom iemand geen 650.000 euro wilt betalen voor een rolls die marginaal beter is dan een 250.000 S klasse.
Geen idee waarom, maar ik zie alweer een tulband uit Dubai in en uitstappen…
80.000€ voor 4 extra cilinders?
@hendrikd: Nee, 80k extra zodat je niet met schaamte tegen anderen hoeft te vertellen welk model je rijdt.
Een Phantom of Mulsanne zijn stijlvoller en mooier vind ik, maar ook duurder.

Doe mij maar een Bentley Flying Spur of een RR Ghost, waarom zou iemand deze ”opgerekte” S-Klasse kopen als je ook een Rolls of Bentley kan rijden.
@veyronbentleyrollsbmw: dan heb ik toch vervelend nieuws voor je. Ook een flying spur en ghost zijn nog een stuk duurder. Vooral een ghost.
@veyronbentleyrollsbmw: Nou waarom? Waarschijnlijk omdat deze MB technisch gezien net zo goed, zo niet beter is dan de Britten. De S is het technologisch uithangbord van MB. Rationeel gezien zal dit misschien wel de beste keus zijn. Maar gelukkig zijn er ook mensen die auto’s kopen met hun hart. Ik zou zelf ook voor een Ghost gaan. Deze MB doet me niet zoveel.
@veyronbentleyrollsbmw:
Die Ghost kan ik nog een beetje begrijpen, al is dat ook weinig meer dan een coachbuild BMW 760 Li.
@veyronbentleyrollsbmw: omdat deze MB-Maybach meer luxe kent, een bescheidener uiterlijk heeft, flappen in de portemonnee scheelt, technisch beter in elkaar steekt.
@veyronbentleyrollsbmw: je begrijpt wel dat niemand je serieus neemt als je een wanstaltige foutgetunede patser phantom als avatar hebt een over “stijl”gaat praten he..
Groot fan van deze S en alle varianten, maar kan het ook zonder ordinaire stripclub verlichting in het interieur?
@bernardoo: kan je gewoon uitzetten hoor, en in de verkiesbare kleuren zit ook gewoon een klassiek geel/wit verlichting kleurtje.
Zo zo, dit zijn dus de nieuwe grootse plannen van Mercedes met Maybach?
Een lange versie van de S en die behangen met een paar Maybach logootjes? Was dat waar iedereen met smart op zat te wachten…?
Ben ik de enigste die die velgen echt vreselijk vinden ?
@amglover: nee man
Vind het behoorlijk jammer dat op de persfoto’s (op die twee in de windtunnel na) de maten van deze auto niet spreken. Alsof ik naar een c-klasse zit te kijken voor de Chinese markt lijkt het wel. Jammer dat het vlaggenschip zoveel weg heeft van de instap MB
prijs in duitsland is 134 duizend euro en nog wat losse centen maar daar zullen we hem heel veel gaan zien vermoed ik. super wagen! ik kan niet inzien dat mensen liever een ghost of flying spur hebben. dit is gewoon superieur. benieuwd wanneer de pullman komt en hopelijk ook de landaulet versie’s
Ik ben alvast benieuwd in hoeverre je met Mercedes-Maybach in de Brabus kan gaan, want de eerste nieuwe generatie van de 2014 S63 AMG in de ‘Brabus 850 6.0 Biturbo iBusiness’ kwam op ruim 380.000 euro : http://www.autoblog.nl/nieuws/brabus-ibusiness-s-klasse-laagvlieger-61613 , om nog maar te zwijgen over de iets meer dan 6.40 meter lange Pullman uitvoering door Brabus, die gaat volgens mijn bronnen rond de 1.5 miljoen euro kosten met alle opties : https://www.google.com/url?q=http://www.motorauthority.com/news/1093668_mercedes-benz-s-class-pullman-patent-images-leaked&sa=U&ei=3m6QVPX1JZPwaL7LgtgI&ved=0CAYQFjAA&client=internal-uds-cse&usg=AFQjCNGJySG_gNTiZIJvMzA78E3k89YIzg .
Gewoon een A8L kopen of de BMW 760li of even geduld hebben want binnen een jaar komt de nieuwe 7-serie uit.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).