Mercedes-McLaren SLR 722 is bijzonder (lelijk) en te koop

Auteur: , 25 Reacties

Dit is niet zomaar een SLR, maar een heuse SLR McLaren 722S Roadster McLaren Edition. Als je dol bent op oranje én post uit Leeuwarden, dan moet je zeker verder lezen.

Van de Mercedes-Benz SLR McLaren kwam eerst een Roadster, toen een aan Stirling Moss’ Mille Miglia overwinning uit 1955 opgedragen 722 S en daarvan is dit weer een speciale uitvoering. In totaal zijn er vijfentwintig McLaren Editions gemaakt, waarvan zes als Roadster en gelukkig slechts één in Ruud Gullit-oranje.

Ja, deze Benz is dus helemaal origineel, er kwam geen Mansory, FAB of Ueli Anlicker aan te pas. Of de huidige eigenaar spijt heeft gekregen van zijn kleurkeuze weten we niet, maar meer dan 6250 km heeft hij niet gereden met zijn Orangerpfeil. Aan de motor zal het niet gelegen hebben, het standaardblok van de SLR levert al 626 pk, de 722 S zelfs 650 pk, maar voor deze McLaren Edition trokken de tovenaars uit Woking werkelijk alles uit de kast: met mechanische en softwarematige finetuning schopt deze het tot liefst 750 pk.

RM Auctions, die de bijzondere Benz mag afhameren, verwacht dat de SLR McLaren tussen de 390.000 en 550.000 euro gaat opbrengen, 15 januari 2015 is het zover.25 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Ik bied 722 euro…
@erem13: teveel
Voor mensen die zulke bedragen voor een auto als deze kunnen en willen ophoesten, is een make-over over het algemeen (of een slechte smaak in het bijzonder) geen enkel probleem.
@RRRobert:
Belt Ali Bongo..

Misschien heeft hij nog interesse en wat ontwikkelinsgeld over..
Voorbumper doet me denken aan die van een mp4-12c. K vind het geen porum.

En mooi oranje is niet lelijk
@arnoldh: velgen ook wel beetje.
Als liefhebber van zowel Mclaren als Mercedes moet mij toch iets van het hart, WTF hadden ze gesnoven toen ze dit goedkeurde..
Zit er ook een dak op voor die prijs?
Foeilelijk deze auto. Moet een vlaag van verstandsverbijstering geweest zijn om zo te bestellen.
Telegraaf.nl
@rikus:
Nee, dat was het vorige artikel..
@tupperware: Dat artikel ben ik vanmorgen niet tegengekomen op de site van de bekendste krant van Nederland.
Hierin wil je toch echt niet dood gevonden worden…
@250tdf: ik wil überhaupt niet dood gevonden worden. Heb het prima naar mijn zin.
Zo bijzonder lelijk is hij ook weer niet hoor..
Nadeel van oudere supercars vind ik toch wel vaak de interieurs. Als je dan zo’n oubollig stuurwiel ziet en knopjes uit een oude E-Klasse. Viel me hier gewoon weer op. Net als dat een Gallardo jarenlang de klimaatregelingknopjes had van de Audi A4 uit vervlogen tijden. Ontopic: bah
Zo lelijk vind ik m niet, maar van mij hoeft ie niet zo opvallend, liever helemaal zwart, voorderest een mooie wagen
@arnodk: de SLR McLaren is de enige auto waarvan ik zwart echt de mooiste kleur vind. Een zwarte SLR is echt een prachtig monster.
@jrmpower24: Zwart is geen kleur.
@Donstil: de slr is geen prachtig monster
Wat een misbaksel
Hij is wel historisxh correct in dat oranje. Originele McLaren kleur. Daarnaast vind ik het wel een goede zaak dat McLaren Special Operations nog gewoon de SLR doorontwikkeld en het concept nog steeds optimaliseert. De SLR is nooit een subtiele auto geweest, maar hij heeft wel ontegenzeggelijk een bepaalde charme.
Hij idd niet zo heel erg lelijk ..
Nogal verlept zo. Het enige goede aan deze wagen is zijn oranje vel. Dat is echt prachtig!
Ach, even bij de spuiter langs… en je hebt echt een leuke auto!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).