Mercedes pitbox verplaatst vanwege bult des doods

Auteur: , 23 Reacties

Mercedes sees something wrong...with a little bump and grind.

Mercedes

Over luttele uren gaat de kwalificatie van start in Brasil, maar niet voordat de pitboxen in de pitstraat een beetje anders ingedeeld zijn. Zowel Nico Rosberg als Lewis Hamilton klaagden er namelijk over dat ze bij het binnenrijden van de box over een bult in het asfalt moesten karren, waarbij de onderkant van de auto de grond raakte. Het leidde tot deze Tweet van het F1 team.

De teamleiding van Mercedes nam het voorval echter wat serieuzer op dan de Twitter-afdeling. Paddy Lowe en Toto Wolff zijn direct naar Charlie Whiting te gaan om betere omstandigheden te eisen voor hun goudhaantjes. Charlie stemdde in om de box vijf meter te verplaatsen. Echter, we hebben hier te maken met de kindertuin die de Formule 1 heet en die met de minuut sneuer lijkt te worden.

Om het verplaatsen van de pitbox van Mercedes mogelijk te maken moesten ook andere teams een beetje inschikken. Één team was niet bereid dat te doen. Triest genoeg kunnen we niet eens met heel veel vertrouwen een inschatting maken om welk team het gaat, want de paddock is meerdere onverbeterlijke zeurpieten rijk. Uiteindelijk werd toch een compromis gevonden: Ferrari, Red Bull, Williams en Force India moeten respectievelijk vier, drie, twee en één meter opschuiven. Màààmààà, team X zit aan míííjn kant…23 reacties

Nog meer kindertuin nieuws:
Toto Wolff heeft gisteravond Jos Verstappen gebeld, om te melden dat Max zich niet moet het kampioenschaps gevecht moet bemoeien.
Wat een mafklapper.
@harrie: heb ik ook gelezen, F1 circus wordt erger met de dag..
@harrie: Volgens Hill en Herbert kan het best mee vallen. Toto en Jos schijnen elkaar vaak te bellen dus rest de vraag of Toto Jos hierom heeft gebeld of dat het gewoon ter sprake kwam tijdens één van hun reguliere telefoontjes.
@harrie: ik denk dat Jos deze mafklapper toch aardig doch dringend heeft verzocht even lekker zn Bakkes te houden.
@harrie: daar waar ik begrijp dat mercedes klaagt over de bult, vind ik dit inderdaad wel redelijk nichterig, ik snap trouwens ook niet het doel van dat telefoontje? Wil hij dat Max soms opzettelijk posities gaat opgeven voor Mercedes coureurs? Wil hij dat Max die gasten gewoon langs laat als hij voor ze rijdt? Als dat zo is, gevalletje grootheidswaanzin..
@harrie: Ik zou reageren met, prima, als je me voorlaat zal ik me verder nergens mee bemoeien.
@harrie: Ik probeer de F1 wereld zo goed mogelijk te volgen, altijd zijn er spanningen te constateren, maar uiteindelijk gaat het erom wie de wedstrijd uiteindelijk wint, ongeacht nieuwe ideeën van constructeurs die het zich kunnen permitteren, en toch word er altijd gekibbeld in de zin van die en die doen en willen het zo, alles heeft dan ook te maken met de onderlinge competitie-strijd onder der constructeurs onderling, en uiteindelijk alles gewoon blijft evolueren, je wordt er dikwijls onnozel van hoe ze elkaar de loef willen blijven afsteken.

Volgens mij gaan ze nooit tot rust komen, en willen de constructeurs gewoonweg zoveel mogelijk geld op zo’n kort mogelijke tijd in hun zakken bekomen, daar draait het meer en meer om hedendaags . . .

Of ik het in bovenstaande omschrijven juist heb, doet er in weze niet toe, maar de F1 wereld is inderdaad vergelijkbaar met een kinderspeeltuin . . .
@harrie: Dat had hij inderdaad niet hoeven zeggen. Het is immers een ongeschreven regel dat niet kanshebbers zich in de laatste races niet met de titelstrijd bemoeien. Niet kanshebber Max moet dat ook weten. Aan de andere kant, Max heeft al wat moeite met geschreven regels, dus misschien toch wel slim om hem op ongeschreven regels te wijzen.
@mashell: wat een lulkoek. Niemand zit in een F1 auto om ruimte te maken voor anderen. Elkaar eraf rijden is niet oke en zeker niet als je daarmee het kampioenschap beslist. DAT is de ongeschreven regel. Die regel zo oprekken dat iedereen maar plaats moet maken voor die twee !die ook nog eens de beste auto hebben en het hele kampioenschap al de overwinning alleen maar op hoeven rapen slaat nergens op. Dus moet Ik olf zich houden bij: niet oké als je iemand eraf rijdt en daarmee de titel beslist. Meer niet.

Max maakte een fout en idd dat ging bijna mis voor Rosberg. Niet oké maak overduidelijk een remactie die flink mis ging. Iets minder risico nemen en iets meer rekening met de titelstrijd houden is dus wel op zijn plaats. En zoals gezegd. Als beide Mercedes rijders iedereen er langs laten lopen ze ook geen risico.
Man man man, telkens als je denkt: “dieper kunnen we niet zinken”, duikt er wéér iemand onderdoor.
Haha, kansloos weer. Ome Bernie los dat eens op! Gewoon even die bult ee uit halen met een frees.
@dutchdriftking: En waarom moet Bernie dat doen?
Jezus…
Ik zou een schans bij de ingang van de pitstraat plaatsen waar ze over een gracht met lava moeten springen. Zo wordt het weer wat spannender.
@berlinetta: ik zou ze bij Mercedes allemaal willen verblijden met een grote doos Pampers. Gewoon, twintig voordeelverpakkingen neerzetten voor de ingang van de pitbox. Omdat het kan.
@berlinetta: ha mooi, Mario Kart old school..
Mercedes, het merk voor zeikers, door zeikers…
Wat een bende zeikerds en roeptoegers zit hier toch?! Jullie hebben echt het verstand van een pindanootje als het op F1 aankomt.
Leuk, de Nederlanders hebben eens een goede autocoureur, en plots beschouwt iedereen zich hier als deskundige. Mama mia!

Het is door de drang naar perfectie van Mercedes dat ze zo goed zijn, en dan hoort zo’n situatie daar ook bij.
Zo’n zaken gebeuren wel meer. Zo waren er in China ooit putdeksels die naar boven kwamen, in Brazilië brak het asfalt al eens meermaals open, enz…

En wat dat telefoontje van Toto betreft: zoals iemand hier al zei komen zo’n gesprekken wel,meermaals voor, en het is een vorm van respect om daar rekening mee te houden. Als Max slim is doet hij dat ook, want misschien kan het wel interessant zijn om ooit bij Mercedes terecht te komen.

Alle kleine kinderen hier: is het nou zo héél vreemd al Merc een verzoek aan de andere 21 coureurs laat uitgaan zich niet actief met de strijd om de wereldtitel tussen hun twee coureurs te bemoeien ?
@367pk: ik vind het een redelijk vreemd verzoek. Op het moment als één van de andere coureurs een Mercedes inhaalt dan betekent dit dat er actieve bemoeienis met het wereldkampioenschap is. Lijkt mij toch een beetje raar dat je de eerste twee coureurs niet in mag halen tijdens een race.
Hoe komen ze erop? Regelmeuten..
Ik hoop dat rosberg en hamilton elkaar van de baan rossen
Hoe groot het nadeel van die bult ook mag wezen, nadeel is nadeel, dus dat moet gewoon opgelost worden simpel. Wat betreft het belletje van Toto naar Jos, lees eerst het hele verhaal. Doorlopen niks aan de hand. Alles word zo extreem opgeblazen vooral de laatste tijd. Fanboys nemen alles veel te serieus, kiezen blind een kant zonder het hele verhaal te kennen en typen verontwaardigde huilie huile alles is kut en iedereen is fout behalve mijn favo team/rijder lulkoek. Vooral als het om Max gaat. Als volwassen mannen zo beginnen te hyperventileren vanwege een jonge knul dan springt de naam Benno L. direct in mijn gedachten. Calm the fuck down!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).