Zo praat Nico Rosberg over Hamilton

Auteur: , 28 Reacties

De koploper in het WK-klassement doet een boekje open over zijn band met teamgenoot Lewis Hamilton. Kunnen de twee elkaars bloed drinken of valt het allemaal wel mee?

Rosberg en Hamilton

Het aantal incidenten tussen Nico Rosberg en Lewis Hamilton groeit bijna met de race. Van petjes die over en weer worden gesmeten tot twee Mercedessen die in het grind belandden en alles daartussenin: de strijd tussen de twee kemphanen kan onderhand nu al de geschiedenisboeken in.

Om de scherpe kantjes tussen de twee haantjes er wat af te halen, heeft Mercedes aan het begin van het huidige seizoen enkele monteurs overgeheveld van de ene naar de andere coureur en vice versa. Volgens Rosberg was dat een goeie stap om de team spirit wat op te krikken, maar het was in het begin wel even slikken. Tegelijk geeft de Duitser aan dat Mercedes af zal zien van stalorders. We zijn uiteraard benieuwd of dat inderdaad het geval zal zijn.

Hoe het zit met de band met teamgenoot Hamilton? Rosberg zegt het volgende: “I have huge respect for him but, well, we’re not best friends at the moment. He’s done some great things and he’s been beating me. I have to fight back and that’s the awesome challenge.” Grappig detail: in hun karttijd waren Rosberg en Hamilton nog dikke maatjes. Alles is vergankelijk, zo blijkt maar weer.

Overigens wordt Nico niet meer gemanaged door pa Keke. Volgens Rosberg is het lastig als je manager (schuine streep vader) emotioneel betrokken raakt bij het hele gebeuren. We hebben het idee dat Keke zich min of meer op dezelfde wijze heeft opgesteld als Jos Verstappen; zodra zoonlief bij een topteam zit, trekt pa zich terug. Overigens is Jos nooit de manager van Max geweest, maar reken maar dat hij invloed uitoefende op de carrière van de jongste GP-winnaar ooit. (via: Guardian)28 reacties

Hij is wel eerlijk erover, daarom weer respect voor hem.
Ik zou ook respect hebben als ik 9 van de 10x het onderspit delf in exact dezelfde wagen. Hoe vaak was Rosberg ook alweer wereldkampioen geworden?
@atrak: Eén keer. Wereldkampioen petjes gooien 2015.
Lewis wist met karten al de prijzen te pakken en nu nog steeds. Dat zal best lastig zijn voor iemand die alleen maar wil winnen. Maar de manier hoe hij met zijn verlies omgaat is belachelijk. Wereldkampioen zal hij nooit worden op eigen kracht. Geef het stoeltje maar aan een jong talent aub!
@clarkson: En dan doel je om Max neem ik aan! Dan zien we direct de jongste wereldkampioen ooit!
@clarkson: ach zoooo slecht is die man ook weer niet.

We zitten allemaal te zeuren om die 2 maar zij (en Max) brengen wel het spektakel, de rest niet. Dat is toch wat we willen? Of willen we allemaal weer een zielige optocht waarbij je 100m na de start de uitslag al wist?

Ik ben blij met dit gevecht. Net zoals ik blij ben met Hamilton. Er mogen van mij wel weer, en nu moet ik oppassen wat ik zeg, soorten typetjes in de Formule 1.

We moeten niet vergeten dat Lewis vroeger net zo goed in karten was als Max. Die man kan echt wel een potje sturen hoor. Daarom heb ik wel een beetje een voorkeur voor Lil’ Lewis. En laat die man lekker gek doen naast de baan, dat moet hij toch zelf weten….

Rosberg moet helaas voor hem gewoon zijn meerdere erkennen in Hamilton, wat absoluut geen schande is. Maar ik snap de frustratie daarom wel.
@87sandyd: Lekkere gevechten hebben die twee gehad zeg. Ipv een mooie inhaalactie krijgen we een crash te zien. Ik weet niet of iedere f1-fan hier op zit te wachten.

En ik weet niet of jij nu twijfelt over lewis zijn kunnen? Hij is al een tijdje de beste coureur op aarde.
@clarkson: ze proberen het in ieder geval, in tegenstelling tot Renault waarbij teamorders zijn (monaco) en waar het dan alsnog misgaat :’)
@clarkson: ik kan de gevechten in Abu Dhabi nog wel herrineren, dat vond ik geweldig om te zien. Er zijn weldegelijk gevechten geweest tussen die 2.

Daarnaast heb ik Lewis als coureur hoog zitten. Ik vind Lewis de coureur met de beste rijderskwaliteiten, echt een boyracer ook (en daar bedoel ik niet zijn uiterlijke verschijning mee). Schopt ook af en toe nog tegen het systeem aan, daar hou ik wel van. Van mij mogen er meerdere typetjes zijn in de Formule1, 1 met heel lang haar en de kop vol piercings ofzo :’)
@clarkson: nou als li”l crybaby lewis verliest is hij ook een verschrikkelijk slechte verliezer hoor
@clarkson: Leuker als Max een ander team (weer) als nr 1 kan gaan maken; Red Bull, Ferrari oid…
@pkgek: Zoals het er nu uitziet heeft Redbull met Newey de grootste kans voor de titel in 2017. En wie weet zien we max dan al wereldkampioen worden!
@clarkson:? ik vraag het mij af. Waar baseer je dat op?
@pomoek: reglementswijzigingen en Newey gaan goed door de bocht.
Ach die Lewis kan beter een carrière als rapper ambiëren met zijn kermis kettinkjes en dat zogenaamde stoere image.
@bofkont: wat is dat nou weer voor een reactie, Hamilton kan gewoon goed racen dat jij geen fan van Hamilton bent, hoef je hem nog niet zomaar af te kraken. (Ik ben trouwens ook geen fan van hem, maar heb wel respect voor zijn stuur kunsten)
@vtechlover: Is een eerlijke reactie verder niets.
@bofkont: Die man moet gewoon doen waar hij zin in heeft. Zolang het bezoeken van het ene feestje na het andere en het dik doen op modeshows niet ten koste gaat van zijn focus op het racen, zou ik er als teambaas in ieder geval geen problemen mee hebben. Zou hij nou telkens op gala’s en feesten gespot worden terwijl het in de cockpit niet zo goed gaat, dan is het een ander verhaal en zou ik hem wel op het matje roepen.
@Edge: Ja hoor dat moet hij ook zeker doen, ik geef enkel mijn mening.
@bofkont: ze moeten hem keer in avondje in Compton droppen kijken of hij dan nog zo stoer is. Zal ie al zijn kermis prul mogen inleveren..
@bofkont: Altijd leuk, mensen die kritiek hebben op iemand vanwege zijn uiterlijke verschijning en doen en laten.
@87sandyd: welkom in de echte wereld mijn beste.
@bofkont: Wat misschien nog erger is dat Hamilton nu doet alsof die uit “The Hood” komt terwijl het niet zo is.
Typische reactie van rosberg. Niet bijzonder dus!
Hamilton is een goede racer, maar ook een prima donna. Zo werd hij al eens op Sniff Petrol omschreven als “Sir Lewis Hamilton of Instagram”.
Wanneer Max Verstappen zijn team-“maatje” zou zijn, zou ‘ie veel harder aan de bak moeten.
@jeroenwz: Volgens mij staat Lewis nog steeds onder Nico in de tussenstand…maar nu hoeft hij niet aan de bak? Nico is een prima en snelle tweede coureur maar op beslissende momenten gewoon niet goed genoeg. Lewis wel.
Laat ze maar lekker bakkenleien met z’n tweetjes kan Max alleen maar van profiteren..
Rosberg is geen koekenbakker. Dan sta je niet op 1 in het kampioenschap. Hetzelfde geld voor Hamilton. Maakt het wat uit wat ie man in zijn vrije tijd doet? Het zal hem terecht aan zijn reet roesten wat wij daarvan vinden. De man heeft aan het begin van het seizoen pech gehad en had weinig scherpte maar heeft nu toch echt zijn klasse laten zien. Of het leuke mensen zijn? Ik denk dat van coureurs een soort hyper competitieve houding wordt gevraagd. Tot net over het randje gaan. In alles. Dus nee het lijken mij geen leuke jongens. Maar dat boeit natuurlijk voor geen fluit.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).