Mercedes S-Klasse: dit is de nieuwste!

Auteur: , 112 Reacties

We hebben hem. Het aanstaande flaggschiff van Mercedes helemaal naakt en zonder enige vorm van camouflage.

Mercedes S-klasse

De zilvergrijze Duitser werd in zijn thuisland gesnapt tijdens opnames voor wat promotiemateriaal. De officiële onthulling is namelijk op 15 mei, dus het werd tijd om het apparaat nakend de straat op te sturen, wat gelukkig niet onopgemerkt bleef door een oplettende spyfotograaf.

We zien dat de S-Klasse afscheid neemt van zijn dikke spatbordranden, en daardoor een stukje slanker oogt. Ook de kofferklep is niet langer ‘opgelegd’, maar vormt nu één geheel met de carrosserie. En natuurlijk een voor- en achterbumper volgens de nieuwe Mercedes huisstijl, dat we ook al op de E-Klasse zagen. Daarmee heeft hij trouwens wel meer overeenkomsten heeft, zoals de strepen in de achterlichten.

Meer over de techniek die Mercedes in de S-Klasse propt lees je hier. Info over de zes verschillende S-Klasse-varianten, zoals de S600 Pullman die een comeback maakt aangezien Maybach verdwijnt, staat daar.

De varianten die er -waarschijnlijk- zullen komen:

– Reguliere S-Klasse
– Verlengde S-Klasse (+15 cm)
– Extreem verlengde S-Klasse (aka Pullman)
– S-Klasse Coupe (voorheen CL)
S-Klasse Cabrio
– ??

UPDATE – Inmiddels zijn er foto’s van het interieur opgedoken. Verwacht veel lampjes, leer en… parfumhouders, waardoor je na een avondje chili ongegeneerd af kunt rotten in je dikke Benzo. Check de platen in de gallery!
112 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Fraai model. Vind de koplampen niet zo mooi als de verlichting uitstaat, maar met de lampen aan ziet het er goed uitgedacht uit.
Zoals altijd een mooie wagen en het mooiste gedeelte is de kofferbak die er nu gewoon beter uiztiet ipv dat erop gelegde.
@agera: hehe uitziet natuurlijk
Wauw! Werkelijk prachtig. Ze zijn goed bezig bij MB!
De CLS, CLA, A, nieuwste E (nog steeds niet mooi, wel een verbetering); zelfs de update van de GLK ziet er beter uit.
En nu de S. Vroegah zou ik zeker na hebben gedacht om eerder een 7 of A8 te nemen; met deze update zou ik er niet lang over na hoeven te denken!!
Nu is het echt een vergrote E-klasse. Wel mooi btw.
@ferrari250gto: je betaalt over btw over, behalve op 2de hands spullen.
@betonstaal: behalve als die tweedehands spullen in een reguliere winkel worden gekocht. Dan betaal je nog een keer BTW
@betonstaal: volgens mij staat btw in dit geval voor. By The Way…
Haat aan Mercedes maar deze samen met de nieuwe A zijn zeker mooi!!
@dave: ben je gay? Mercedes is mooi en beter dan BMW en audi
@ronaldddvos: jij bent gay!
@rs6issnel: de ene gay is de andere niet.
@ronaldddvos: Sorry nee ik ben niet gay, en ik spreek ook niet af via autoblog. Verder heeft ieder zijn mening, en jij komt van t kamp zeker? Of… Wacht je bent taxichauffeur!
@dave: sjonge wat een cliché’s… Kon je niks anders bedenken dan taxichauffeur of kamper?? De s klasse is altijd een voorloper op het gebied van technologie en veiligheid.. De rest van de merken volgt pas later..
@mercedesgl: helaas is het wel zo. Mercedes loopt voor op veiligheid? Daar kun je eerder volvo op prijzen denk ik. En wat is nu dan echt baanbrekend nieuw op de nieuwe s-klasse? Ik zie het namelijk niet. Buiten dat ik t model zeker mooi vind.
@dave: beste Dave. Je hebt gelijk. Mercedes was alleen de eerste auto met ABS. Oh ja en de eerste auto met ESP. Oh ja, en met active gordel spanners oh ja, en de eerste in Europa met airbags. Oh ja en deze lijst met safety features is eindeloos.
@jagofiel: helemaal mee eens.. Mercedes is het merk met de meeste patenten
@mercedesgl: Hoeveel zo? En hoeveel hebben de andere merken/groepen er?

Niet om moeilijk te doen hoor, zo’n dingen interesseren me nu eenmaal…
@Esprit_de_Flandre: weet niet precies hoeveel maar las het laats een keer in het nieuws dat mercedes onder de automerken het merk was met de meeste patenten op nieuwe ontwikkelingen
@dave: er staat een link in het artikel met alle nieuwe snufjes van de nieuwe s.. Bijv dat dit de eerste auto is die volledige ledverlichting heeft(ook de koplampen) .. En ik heb bij volvo gewerkt en veel veiligheidsopties bij volvo zijn patenten van mercedes..
@mercedesgl: goed wellicht hebben jullie daar een puntje! Dat alle veiligheid systemen van Mercedes komen heb ik zelf ook geen idee van. Maar Mercedes de eerste met volledige led koplampen.. Heeft de nieuwe r8 toevallig niet volledige led koplampen?
@dave: Boeiend, led koplampen…
@mercedesgl: Ik geloof niet dat iemand een S klasse koopt omdat dit een voorloper is op het gebied van veiligheid. Her en der misschien een getrouwde man die het op deze manier goedkeuring van zijn vrouw krijgt.
@gregorius: nee maar hiermee wil mercedes wel laten zien wat er allemaal mogelijk is..
@ronaldddvos: Gebruik je nu gay als scheldwoord anno 2013?
Mooie details, ik ben erg benieuwd naar het interieur. Overal vind ik hem wel een tikje saai eerlijk gezegd.
flaggschiff? Als je vlaggetjes boven de koplampen monteert wel ja?
Zier er goed uit, de voorganger zag er namelijk goedkoop ‘oud koreaans’ uit. Deze is weer rank en heeft wat meer allure.
WAUW!!!! Dat is een hele mooie auto vooral die achterkant. Super dit. Mercedes ga zo door.
Ik ben blijkbaar de enige die de achterkant niet geslaagd vind? Doet me denken aan een Chinese kopie van een Mercedes ofzo…

Voorkant en profiel ziet er op zich best mooi uit maar ik vraag me af of de reden dat de meeste hier hem zo mooi vinden niet is omdat hij er enorm sportief uitziet tov het huidige model. Lijkt me dat in dat segment een auto eerder wat klassieker moet zijn ipv sportief, althans mijn mening. De gemiddelde S-klasse rijder is namelijk, op de occasionele rapper na, makkelijk 40 tot 50+
@voytekbe: je bent niet de enige. Het is dat er een ster op de achterklep zit, anders denk je dat je achter een goedkope Hyundai of iets dergelijks rijdt.
@melkkoe: dat dacht ik nou ook :-)
@voytekbe: Zeker niet de enige, de achterkant mist het raffinement wat de rest wel heeft.
@sketcher: Mercedes en raffinement? Dat kan nooit: een geraffineerde tank ontwerpen
@voytekbe: Aha, de eerste ‘Chinees!’ reactie. :)

Tja, je kan het Daimler niet kwalijk nemen natuurlijk. 50% van die dingen gaat in China verkocht worden…
Achter is hij geweldig! Het front staat me nog niet echt aan..
@B_Mulsane: Voorkant is inderdaad niet mooi :(
@amg65: en de achterkant niet en de zijkant ook niet. Conclusie: hij is gewoon lelijk :-) :-) :-)
Heel erg dik! Vooral die achterkant, doet een me een beetje denken aan een Phantom. Puik apparaat!
Sportief, chique en mooi tegelijk
Mooie ranke directiesloep. Zo op de eerste foto oogt hij kleiner dan hij in werkelijkheid is.
Verder ziet hij er precies zo uit als ik me na een gesprek met de dealer in december had voorgesteld. Een grote CLA waar de scherperandjes wat zijn weggepoetst.

Het geheel straalt meer klasse uit dan zijn duitse concurrenten en is imo minder gezocht dan de Jaguar XJ.
@jrk68: Jij hebt er 1 besteld?
@406_v6:
Gewoon ff staan babbelen toen mijn speeltje daar stond.
Een S is sowieso boven mijn budget en ook niet het type auto wat ik persé moet bezitten.
Wat niet betekent dat het mij niet boeit, een S blijft een top auto en een kijkje in de toekomst waar het gadgets en veiligheidssystemen betreft. Nu hoef ik dat allemaal niet in mijn auto maar hun laten wel als eerste zien wat er allemaal kan.
Best mooi!
7 Serie is en blijft dik mooier dan dit gedrocht!
@punkisback: laat me raden, jij heet Lupe Fiesco` op autoweek.nl?
Vind de achterkant niet zo heel mooi, maar zal wel even wennen zijn en daarna alsnog redelijk vinden.

De voorportieren zijn trouwens wel erg kort, lekker tegen de B-stijl aankijken dus.
@jack_abarth: Grote kans dat is optisch is en dit de +15cm versie is. In realiteit zal de deur een stuk langer zijn dan jou fiat.
@Kvgorp: handig bij het inparkeren.
@betonstaal: Ja en dan in een krap vak naast een coupe zetten ;) De schadebedrijven moeten wat nu die auto krasser is op gepakt.
Voorkant; Ja! en profil: Ja! Achterkant… Hmm weet nog niet, ben er nu niet direct weg van. Al met al wel een mooie wagen.
@punkisback Alleen jammer dat de 7 serie nog niet in de buurt komt van dit technologische wonder! ik vindt de 7 serie nog niet in de buurt komen van deze S-Klasse qua uiterlijk.
Wat dat betreft is uiterlijk smaak en bmw is over het algemeen pauper in mijn optiek.
De E had gewoon de lose lampunits moeten houden. Ik vind Mercedes echt een top merk en staat bij mij ook op 1 maar dit vind ik wel echt jammer ;-(
Zag laatst de facelift van de vorige A3.. Grappig dat mercedes het koplamp design letterlijk overgenomen heeft van audi.. beetje ongeinspireerd vind ik voor zo een groot merk, maja mercedes is nooit al te inspirerend..;)
@ryze: nee Audi wel.
Achterkant lijkt op een doorgezakte oude volvo 440 als je begrijpt wat ik bedoel?
@jweelden: Ja nu je het zegt ook wel wat van de nieuwe Opel Adam!

Ik heb veel vergelijkingsmongolen gezien maar jij spant de kroon….
@luuktb: niet specifiek een volvo maar die hadden dat ook die doorgezakte achterkant, net als oude te zwaar beladen passatjes….
Ziet er goed uit. Alleen de brede wielkasten vond ik juist wel mooi.
Ziet er goed uit. Beter dan de vorige.
De S-Klasse cabrio wordt een S-Coupé met softtop, en daarmee in feite een grote E-Klasse cabrio. De link naar de oude Ocean Drive Concept klopt daarmee niet echt want die ging uit van een vierdeurs. De S Pullman is ook al gespot als LWB variant met nog eens 20 cm extra B-stijl
@HDM: bedoel je nou te zeggen dat MB, met 3 carbio’s in hun gamma, ook een cabrio gaat maken met 4 stoelen waar mensen ook daadwerkelijk achterin kunnen zitten??
Maar ja, kan me voorstellen dat een S-cabrio het goed gaat doen aan de rivierra etc.
@gregorius: ik weet het niet, ik heb nooit achterin een E-Cabrio of een CL Coupé gezeten (zal ook wel krap worden met 1.93m). Het enige dat 100% vast staat is dat de aankomende S Cabrio geen 4 deurs wordt maar een 2 deurs en dan is het logisch alles te baseren op de nieuwe CL (aka S-Coupé). Hoe goed je dan achterin zit moet dan maar blijken.
Een hele mooie auto! Een chique verschijning, zoals een S-klasse zou moeten zijn.
De klasse spat er vanaf! Is niet heel mooi, maar dat was de vorige ook niet
dezelfde foto(‘s), ander watermerk:
http://media.autoweek.nl/m/m1nybgpb1i7c.jpg

Conclusies: haal die stomme watermerken maar weg, subtiele verwijzing of copyright van de fotograaf is voldoende toch?
@escort77: eerst stond er ook een foto met een verwijzing naar de fotograaf erin. (http://static.autoblog.nl/images/wp2013/s-klasse-mercedes-2013.JPG)
@rotarypowah: haha, zoiets bedoelde ik dus.
Kan niet zeggen dat ik hem mooi vind…
Vooral die achterkant ziet er wat uigezakt uit. Maarja, er is ook geen één s-klasse die ik ooit mooi heb gevonden, net zoals de e-klasse…
Een echte Mercedes!

Mooie auto, al moet ik wennen aan de achterkant, maar dat was bij de vorige serie ook.


Jammer dat er een overbodig watermerk overheen zit. Wat @escort77 zegt!
Deze Merc heeft last van teveel zwaartekracht.
Waarom zit er zo’n debiel watermerk op? Dan had hij net zo goed gecamoefleerd kunnen zijn…
ben zelf meer van de 7 serie
maar voor wat ik kan zien ziet het er goed uit!
Ziet er goed uit, maar hij is ook erg anoniem geworden. Beetje A8-praktijken. De grill en de ster op de motorkap vind ik ook erg ouderwets uitzien. Maar het is ongetwijfeld een mooie auto geworden.
Exterieur is relatief conservatief maar het interieur wordt erg mooi, weinig knoppen, veel hout/leder, etc.
http://5komma6.mercedes-benz-passion.com/wp-content/uploads/2013/03/W222_innen1.jpg
@huge: ik vind het interieur juist iets aan de drukke kant voor hoever ik dat nu kan zeggen. Exterieur ziet er naar mijn mening wel gewoon erg goed en netjes uit. Lekker statig, alhoewel de achterkant nog moet wennen
Heel erg mooie auto! Veel klasse en toch sportief.
Vind hem erg gaaf aan de buitenkant, maar als dat stuur serieus maar 2 spaken heeft is dat het lelijkste stuur ooit in de geschiedenis van de Mercedes geschiedenis…
Van buiten.. hmm. Interieur prachtig!!
Wauw, dat interieur! Schitterend!
Het interieur is prachtig ik moest gelijk aan Bentley denken.
De kont is mislukt, ze moesten er geen full chrysler 300C kont van maken maar iets forser dan dit mag wel, zou ook de kofferruimte ten goede komen.

Voor de rest zal het wel een prima wagen worden, zoals gewoonlijk.
S Klasse is en blijft benchmark in dit segment…
@camber24: Helemaal mee eens, zoals JC het ooit mooi heeft gezegd: als je wilt weten welke systemen over tien jaar jouw auto veilig gaan maken moet je naar de huidige S klasse kijken. Das beste oder nichts!
Mooie auto, maar wanneer stopt mercedes nou is met die abnormaal lelijke sterren op de motorkappen te lijmen
Het enige minpunt vind ik, net zoals enkele anderen hierboven, de koplampen. Verder is zowel het exterieur als het interieur werkelijk prachtig vormgegeven.
Zie het interieur nu pas, poahh wat is dat lelijk zeg… 0 sportiviteit en vergeleken met de concurrenten maar een klein schermpje.
@lexlfa: het scherm is 12.3″ breed x 4.6″ hoog dus dat is op het moment een van het grootste gebruikte displays (Tesla niet meegeteld ;)
Verder zijn det grote gebogen houten zierlijsten erg mooi dus Bentley is zeker als benchmark gebruikt worden, voorlopig zullen het interieur van de A8 en 7-serie er oud uit zien in vergelijking met de nieuwe S-klasse …
@huge: scherm ziet er op de foto erg klein uit… En het gebogen hout vind ik er juist ouderwets uit zien. Kan ook niet zeggen dat ik het interieur van bentley mooi vind.
@lexlfa: Ouderwets…? Luxe en warmte vind ik een interieur uitstralen met mooi hout erin. Maargoed, wellicht kan je ook aluminium oid kiezen ipv hout. Hoewel ik hoop van niet want aluminium maakt elk interieur lelijk en koud. Nee geef mij maar hout. Sportief ogend van buiten en warm, huiselijk en luxe ogend van binnen.
@huge: en is het scherm echt 13,1″ groot? Dat is nog een stuk groter als een ipad!
Ik vind hem goed gelukt! Merc zet hier weer de maatstaf in deze klasse!
Gewoon heeeel dik, Achterkant is zeker geslaagd.. heeft een vleugje Bentley, jammer van de B-klasse koplampen.. hadden ze toch iets origineler van kunnen maken. Maar overall zeker wel S-klasse waardig.
The king is dead. All hail the king!

Laat het maar aan Mercedes over om in dit segment de toon te zetten. Mooi ding hoor.
Mooie bak! kan overigens iemand mij uitleggen waarom de S-klasse nog het “oude” logo draagt en de andere klasse’s allemaal het mercedes logo in de grill hebben(en het rondje op de motorkap)?
@rickieev: e en c klasse hebben ook nog varianten met de rechtopstaande ster.. De sportievere modellen en avantgarde uitvoeringen hebben vaak de ster in de grille
@mercedesgl: even een kleine toevoeging hierop is dat Mercedes het, ster in de grill bij avantgarde, principe voor het eerst op de C-Klasse W204 toepaste. Hiervoor was het jaren gebruikelijk om dit enkel op de coupes van Mercedes toe te passen, met uitzondering van de A- en B-klasse die zijn altijd al voorzien van een ster in de gril. Bedrijfswagens buiten beschouwing gelaten.
@rickieev: het is natuurlijk wel een auto voor oude mensen die aan oude stijlen hangen…
@mashell: dat is niet waar. In Rusland, Amerika, UAE en China zie je genoeg 30+ in zulke auto’s rijden.
Ik dacht dat ie pas in 2014 in productie ging?
Ik vind hem lelijk.
Sorry, ik vind hem saai en veel minder mooi dan de huidige versie. En het is een verlengde e-klasse. Waar bij audi de lijn mooier wordt bij het verlengen valt het hier tegen….
Dat interieur!!! echt prachtig gemaakt, eat that Audi, Porsche & BMW.
@luuktb Inderdaad simply the best!!!!!
Laten we wachten op interieurfoto’s met dag of kunstlicht en zonder de hopelijk optionele kermis verlichting die je hier ziet en met displays in het dashboard die niet op standje lasogen binnen 10s staan afgesteld. Hopen dat er ook speakers beschikbaar komen met minder lelijke roosters.
@mashell:

heeft MB iets als “Night panel”?
Waarom doen ze dat achterste stukje dak niet in dat halfdoorschijnend glas?

Verder prachtige wagen, enkel achterkant kon beter. Nu nog een mooie CL en in de toekomst een mooie E, zodat we die W212 kunnen beginnen vergeten en dan komt het misschien terug goed met Mercedes (qua design).
Hmm, Burmester. Nice.
Ze proberen er een maybach van te amekn nu mayback is gestopt?
Geef mij de audi of bmw …

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).