Mercedes W196 (Juan Manuel Fangio) brengt €22,7 mln op

Auteur: , 27 Reacties

Op Goodwood is het niet alleen mooie auto's kijken, je kunt ze ook kopen. Althans, zij die ter veiling worden aangeboden. Een oude Mercedes-racer van Juan Manuel Fangio bracht zojuist 19,6 miljoen GBP op. Dat is meer dan 22,7 miljoen euro. Mozes kriebel..

In 1954 schreef Fangio met deze Mercedes-Benz W196R (chassisnummer 00006/54, voorzien van 2,5 liter acht-in-lijn) de Duitse en Zwitserse Grands Prix op zijn naam. Er zijn tegenwoordig nog tien W196’s in de wereld, maar slechts een daarvan is de ex-racer van Fangio. Dat is dan ook de reden waarom deze Merc de hoogste veilingopbrengst ooit noteerde. Tot nu toe was die bokaal in handen van Ferrari.

De vraag is nu wie hem van veilinghuis Bonhams gekocht heeft. Eigenlijk hoort het ding in het Mercedes-Benz museum in Stuttgart, maar om de en of andere reden raakte hij in particuliere handen. Als we de racer over een tijdje in het museum aantreffen weten we in ieder geval wie zo royaal de knip heeft getrokken.

In ander nieuws: de Ferrari 330 GT van John Lennon leverde 320.000 GBP op (371.000 euro), meer dan was verwacht. Maar het lijkt zo nietig naast die zilverpijl.

Update: de verkoper was de Emir van Qatar. Helaas zullen we de W196 dus niet meer al revvend rondjes door Londen zien rijden.

Update 2: de koper van deze peperdure klassieke Mercedes schijnt Ralph Lauren te zijn.27 reacties

Tering. Da´s veel geld! Maar dan heb je ook wel wat.
@bozewolf: of juist niet meer.
@norge: juist wel! Antiek word alleen maar duurder! Zou dit trouwens niet de duurste auto ooit zijn?
@reggie-boy_rood: Onlangs is er een 250 GTO voor ongeveer 35 miljoen van eigenaar gewisseld, maar dat was niet op een veiling.
@reggie-boy_rood: In de tekst staat op een veiling. maar niet alle auto’s worden op een veiling verkocht.
Pas was er nog een GTO verkocht voor waarschijnlijk 30.000.000 pond.
En de bugatti van Ralph Lauren moet ook het nodige opbrengen wanneer deze ooit te koop wordt aangeboden.
@norge: Wanneer je dat geld kan besteden aan een auto is er vast genoeg nog om van te leven.
@bozewolf: Een hoop ijzer ja…
@pjp911: met een goed verhaal..
@pjp911: Denk niet dat die auto van ijzer gebouwd is…staal, oké…ijzer…not so much.
Corrigeer me als ik het fout heb, maar meen ooit eens gelezen te hebben dat Fangio zelf de auto in bezit heeft gehad.
Er werd op die veiling ook een porsche carrera Gt verkocht voor 265.000 pond, voor het geld van de Mercedes, koop je er ruim 70 GT’s van, best duur een ouwe Benz.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
@Vincegail: halve minuur eerder :P
@mrB: @Vincegail: Sorry, onoplettend momentje.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
@mrB: De emir rijdt niet zelf door Londen volgens mij past hij er niet eens in.
Wat een gaaf nieuws! Ik heb deze, en 4 andere Grand prix winnaars, nog ‘ns gezien in het argentijnse automuseum in Balcarce. Dit museum is mede met een flinke investering van Mercedes, opgezet om de argentijnse autosport te eren maar natuurlijk Fangio in het bijzonder. Als je ooit nog ‘ns in die contreien verzeild raakt, zorg dan dat je dit prachtige museum niet mist! Mijn mond viel open bij het zien van alle trofeeën die de beste man in zijn racende leven heeft verzameld. Het hield niet op. Rij na rij, na vitrine na vitrine met bokalen en overwinningsbekers. Vooral zijn wereldkampioensbekers zorgden voor een brok in m’n keel.
Veel soberder dan vele van die protserige dingen van tegenwoordig…

http://www.museofangio.com/

Wisten jullie overigens dat Fangio, na het beëindigen van zijn racecarrière, tot aan zijn laatste dagen eigenaar was van Mercedes Benz import Argentinië? En dat hij degene is geweest die het voor elkaar kreeg dat Horacio Pagani zijn supercarmotoren voor zijn auto’s exclusief van Mercedes kreeg?
@lemans96: Nog een leuk weetje dat hij de enige was die 2x 300sl panamericanas bestelde en nooit geleverd heeft gekregen
@mbevo: Daar noem je ook wat zeldzaams… Mooie info. Keep it comin’. ;-)
Ik zou er het geld niet aan kunnen geven zelfs als ik het had.
Wel prachtige racewagens, de closed wheel varriant ervan vind ik wel stukken eleganter.
Mercedes heeft zelf 00002 en 00004 staan
Was het niet deze Mercedes waarvan verwacht werd dat hij tussen de 6 en 8 miljoen ging opbrengen? Had ik dus gelijk dat het veel meer ging worden.
@Alfarobert: Je bent in de war met de Alfa 8C-35.

http://www.autoblog.nl/nieuws/koop-de-alfa-romeo-8c-35-van-tazio-nuvolari-60254#post-60254

Nu Ralph Lauren deze al heeft kan ie die alfa wel laten gaan. Hoewel………
Lijkt het nou zo of heeft het ding ook aandrijfassen op de voorwielen? 4WD in de jaren ’50 op een GP auto? Hoezo technisch hoogstandje!
@mgmgb: Nee, deze assen zijn verbonden met de remmen die binnen boort gemonteerd zijn, voor een lager onafgeveerde massa.
En gekocht door Ralph Lauren…
@fimo: Gozer met smaak;)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).