Met deze vinger begroet Ricciardo Verstappen

Auteur: , 56 Reacties

Het zijn toch sympathieke jongens, die Australiërs!

Ricciardo

Het was weer een enerverend dagje Formule 1. De meeste actie was te zien bij de start, zoals gewoonlijk bij de GP van Hongarije. Max Verstappen ramde per abuis zijn teamgenoot Daniel Ricciardo uit de race. De altijd goedlachse Australiër was (terecht) niet te spreken over de actie van de Nederlander.

Uiteindelijk is alles goed gekomen. Het was niet de bedoeling van Max (nogal wiedes) en hij heeft zijn excuses aangeboden. Eind goed al goed. Maar niet voor Rob van Gameren. De immer hoofddeksel dragende vraagbaak van Ziggo’s Formule 1 café bekeek nogmaals de actie in de eerste ronde.

Niet zozeer voor of tijdens de touché, maar erna. De auto van Ricciardo raakte beschadigd door de aanrijding waardoor hij de auto aan de kant moest zetten. Omdat er troep op de baan was gekomen, werd de safetycar ingezet. Met een slakkengangetje reed Bernd Maylander voor de F1-auto’s uit. Op het moment dat de stoet langs Ricciardo reed, kon Daniel het niet laten om Max succes te wensen door de vinger tussen wijs-en ringvinger te geven. De altijd scherpe Van Gameren legde het vast en stuurde deze Tweet de wereld in:

Daniel Ricciardo

De gehele (en volledig objectieve) Brigade van Nederlandse Moraalridders spreekt er schande van. Misschien is het niet al te netjes, maar gelukkig zijn er nog coureurs die niet de standaard PR-praatjes houden en zo af en toe de emoties niet de baas zijn.56 reacties

Begrijpelijk, maar niet verwacht van Ricciardo met zijn onberispelijke good guy imago.
@harrie: blijft ook gewoon een mens en elke goog guy heeft een duistere kant. Het is geen robot.
Als Ricciardo gefrustreerd raakt dan moet iedereen het publiekelijk ontgelden.

Overtrokken reacties van Ricciardo die zogenaamd een fantastische relatie met Max zou hebben.
@Rick-dos: Precies dit inderdaad, overtrokken reacties als hem eens wat overkomt; de beelden vanher podium op Monaco 2016 zijn schrijnend.
@Rick-dos: en Max zou anders reageren?
@nemus: Die heeft het al niet meer op een rijtje zonder dat zijn ploegmaat hem torpedeert. Het zou me wat gegeven hebben.
@heidekonijn: Hahahahaha mooi. Beetje stomme actie
van Max. Echt een debiele straf wel.
@nemus: Max zou allebei z’n vingers opsteken.
Ach, de emoties liepen een beetje hoog op.
Vanavond samen een paar biertjes aan de bar, elkaar verrot schelden en daarna weer even goede vrienden. Zo werkt dat toch bij echte kerels?
@rufctr01: Jammer eigenlijk hè? Formule 1 coureurs zijn al jarenlang een stel wijven bij elkaar. Het vrouwenvoetbal EK is nog mannelijker.
@viezefreddyw: en de mannelijke voetballers zijn net vrouwen.
Het is ook net een mens. Boeiend, beetje briesen en door!
Het zijn ook maar mensen coureurs.
En ik snap de reactie wel.
We zijn allemaal toch weleens boos op een collega en de volgende dag of paar uur later kun je weer met elkaar opschieten
Begrijpelijk… Met potje voetbal kan je ook een medespeler de vinger geven en daarna in de kantine weer met elkaar lachen. Bij topsport zal dit contrast alleen maar groter zijn lijkt me.
Ze doen het goed samen, en waar gehakt wordt….
Volkomen begrijpelijk toch? Ik zou ook flink over de zeik zijn als ik uit de race werd geramd. En ik denk dat Max minstens net zo boos had gereageerd als het andersom was geweest. Minstens, maar gezien zijn temperament vermoed ik dat het flink heftiger zou zijn.
@danmar: Nee, en een duidelijke nee. Max heeft de afgelopen races meermaals laten zien juist erg goed met teleurstellingen om te kunnen gaan; ik kan me namelijk geen beelden herinneren waarin Max met de middelvinger omhoog de Red Bull pitbox voorbij loopt omdat de wagen hem weer eens in de steek liet.
@wif1:
Ricciardo komt tenminste opdagen bij de pers.
@offroad: Alle rijders doen dat…
@wif1:
Behalve dan Verstappen in Azerbeidzjan. Omdat hij zo goed met teleurstelling kan omgaan.
@offroad: Das niet waar, anders had ie daar wel een boete voor gekregen, die heeft ie niet gehad. Denk dat Jack hem gemist heeft…
@wif1: hij heeft ook een boete gekregen. Maar goed, ik vond het wel begrijpelijk. Hij reed prima, auto gaat stuk en uitgerekend Ricciardo, dit tot dan toe een slecht weekend had, wint met alle geluk de race. Dan ben je niet blij.
@wif1: hij heeft daar ook een boete van 25K voor gekregen. Is hier op AB nog ter ter sprake gekomen.
@wif1: I don’t even know what’s real anymore :(
@wif1: @2wheeler: Max is niet op komen dagen in Baku en meteen naar z’n hotel gegaan. In de persconferentie bij de volgende race legde Max uit dat hij dat deed omdat hij bang was om iets te zeggen waar hij later spijt van kreeg. De boete heeft hij inderdaad niet gehad.
@danmar: of Verstappen dit ook zou doen weet ik niet. Wat ik wel weet dat als Verstappen dit zou doen dat er dan veel minder begrip voor zou zijn dan dat men nu in de reacties alhier tentoon spreid.
Prima toch, hadden er ook 2 mogen zijn. Het zijn af en toe ook net mensen…
Was dit nu de eerste maal dat Max als een stier een roodkleurig wapperende lap in bocht twee zag?!
Historisch momentje zou ik zeggen.
Heat of the moment gevalletje. Ik zou hetzelfde gedaan hebben.
@Edge: Ik zou em na de race helemaal inelkaar getrapt hebben, daarna de hand schudden en zeggen dat iedereen fouten maakt.
Ik zie alleen een gestrekte hand naar boven geopend met een duim die dan in de lucht steekt in een gebaar van; wat maak je me nou?

(Nee hij steekt dus niet zijn duim op)
Boeiend, hij was boos dus logisch. Z’n opmerkingen tegen de pers later waren nog wat minder netjes…. Maargoed, Max heeft terrecht z’n verontschuldigingen aangeboden en daarmee is de kous af en kunnen we stoppen met zeveren erover. Zeker de Engelse pers probeert er altijd een zo negatief mogelijke draai aan te geven…
@trustmeiamanengineer: De Engelse pers? In elk geval niet Sky. Die dragen Max op handen (ook overdreven maar is wel een feit, vooral Martin Brundle). Bij hen kan Max niets fout doen. Heb helaas gisteren niet het Sky comentaar gehoord over het voorval.
Man man man, iets met topsport en fanatisme. Laat die lui lekker. Vanaf de zijlijn of thuis voor de buis is het makkelijk om alles maar te ver- en beoordelen. Sommige denken ook daadwerkelijk te weten wat er in de hoofden van de coureurs omgaat. “Max dacht even dit” of “Ricciardo dacht even zus”… Voor nodeloze analyses klop je maar aan bij de voetbal goegemeente.
Euhm, ik weet niet hoe de gemiddelde mens zijn middelvinger opsteekt maar in elk geval niet zo lijkt me.
Ik vond dit wel een aardige reactie. Voor Verstappen dan. Gary Anderson stelt simpelweg dat Ricciardo zichzelf in een kwetsbare positie plaatste. http://www.espn.co.uk/video/clip?id=20200070
Groot gelijk heeft hij ook, wat een amateur die max.. en ja sorry zeggen is gemakkelijk maar heeft hem nu wel zo goed als kansloos gemaakt voor de titel. Had weer een mooie 3de plaats kunnen inzitten voor hem vandaag.
@veppiale: met alle respect maar Ricciardo een kanshebber noemen voor de wereldtitel vindt ik persoonlijk nog meer optimistisch dan zeggen dat er vandaag een mooie P3 voor hem inzat. Op grond van welke rondetijd doe je deze voorspelling?
@rhellema: als hij er niet was uitgetikt door max zat hij op een mooie 4de plaats. Het tempo van voor lag zo laag dat hij makkelijk had kunnen volgen (kijk naar de tijden die max kon draaien op het eind) en strategisch vind ik red bull toch beter als Mercedes en met de boordradio problemen die ze hadden was voorbijgaan met een eventuele undercut echt wel een optie geweest. Voor de titel is zeker wat optimistisch maar als ie vandaag weer 3de werd verloor hij enkel punten op Vettel maar kon er weer goed maken op beide Mercedes rijders. Kijk naar bottas 4 wedstrijden geleden hield niemand rekening met hem, maar opeens staat hij maar 17 punten achter Ham. Alles is nog mogelijk er zijn immers nog 10 wedstrijden te gaan. Is mijn mening 😉
@veppiale: het is al meerdere malen gebleken dat Ricciardo de race pace van Verstappen niet kan volgen dus denk ik eerlijk gezegd dat Verstappen hem op de baan ook verschalkt had.
@rhellema: vandaar zo een amateuristisch alles of niets actie in bocht 2
@veppiale: dus als je fouten maakt ben je een amateur?
Domme actie van Verstappen, dan kan je zoiets verwachten. Niet huilie doen en gewoon je excuses aanbieden omdat je een sukkel was. Zand erover, klaar, niet meer over zeiken.
@PeugeotGTI: wanneer heeft Verstappen huilie gedaan dan over dit incident?
@rhellema: Niet, daarom is het ook prima zo
Wat was dit een mega saaie race zeg. Enige actie was in de eerste bocht. Ik snap wel dat hij pissig is, en toch vind ik dat ric goed er mee omgegaan is door te zeggen als ves excusus maakt alles weer oke is.
@allesmetturbo: Dus de laatste 10-15 ronden waren maar saai? Voor mij werd het als maar spannender. En knap hoe Raikkonen zich beheerst heeft om Vettel niet gewoon voorbij te gaan; en Hamilton als maar dichterbij kwam en uiteindelijk toch Bottas weer voorbij liet. Dat was bij Ferrari ondenkbaar geweest.
Ricciardo moet niet te veel janken. Het is racen en dan kan zoiets gebeuren.
Zeer onprofessioneel van Ric. Zowel deze vinger als de diverse interviews. Vuile was niet buiten hangen, maar gewoon intern oplossen. Tuurlijk heeft ie recht om pissed te zijn want hij was slachtoffer van de herstel poging van Max, die daarmee compleet fout zat en gewoon zijn verlies had moeten nemen daar, maar nu is Ric de gebeten hond bij Red Bull want hij gaat veel te ver met zijn taalgebruik wat het herstel van de relatie moeilijker maakt. Max is in deze de volwassenste. Ric had er beter aan gedaan ff flink te vloeken en tieren achter gesloten deuren.
@aapuitdemouw: grapje zeker dit? Iedereen kan meeluisteren op de boordradio niks blijft geheim.
@rolov: ja jij leest ook weer lekker zie ik. Ik heb het niet eens over boord radio gehad. Gaat erom dat datgene wat voor ons gedeeltelijk weggebliept is nog even in een paar interviews herhaalt moest worden volgens de Heer Ricciardo. Met daarbij nog flink wat andere termen. Voor mij vormt de opmerking dat “Max kennelijk geen teamgenoot voor hem duldt” de echte druppel want daarmee impliceert hij dat er opzet in het spel zou zijn. Dat is erg dom en getuigt van weinig respect voor je teamgenoot. Ik denk dat hier de frustratie van steeds langzamer zijn dan Max naar buiten komt. Hij zet hiermee tevens een streep door hun”goede relatie” als die al zo goed was als men deed voor komen.
@rolov: Elke team heeft een eigen versleuteling en er zijn 4 stewards die alle traffic afluisteren. Komt er iets leuks voorbij waar andere teams niets aan hebben wordt het uitgezonden. De rest blijft geheim.
T’is onderhand een beetje een scheldcircus aan’t worden Hulk en Magn hadden ook even een leuk onderonsje en zo waren er nog wel wat momenten dit weekend. Lijkt wel of het hele circus een beetje onder hoogspanning staat, zelfs bij Ferrari, waar er na de finisch meteen aan crisismanagement werd gedaan bij Kimi. Door zowel Vettel als die engineer. Vond het een beetje zuur allemaal. En tuurlijk, Verstappen niet op z’n slimst, iets te ijverig, stom. Maar die RIC laat zich altijd wel erg kennen in dit soort situaties. Dat hele vriendjes verhaal geloof ik geen reet meer van.
Dit was te verwachten. Je kon erop wachten dat die twee dit jaar een keer inenigheid zouden krijgen. Verleden jaar was Ricciardo Max nog volledig de baas. Maar dit jaar allerminst. In tegendeel zelfs. En dat weet hij. Dus raakt hij gefrustreerder. Dat hij vele punten voor ligt op Max wil niet zeggen dat hij de (veel) betere is. En ook dat weet hij. Het zal niet de laatste keer zijn, zeker als Max qua punten dichterbij zou komen en het zou al veel eerder gebeurd zijn als de afgelopen 7 à 8 races voor Max niet zo onfortuinlijk verlopen waren.
Ik remde laatst ook te laat in een bocht en schoot ik ook een beetje door naar rechts, waardoor ik de auto naast mij toucheerde. Hebben we daarna het schadeformulier netjes ingevuld, handen geschud en elkaar veel succes gewenst.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).